Jump to content

Nikeffo

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nikeffo's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. I 2015 flytter årsmøtet til fjells! Årsmøtet i NBJF blir i 2015 avholdt i naturskjønne Hemsedal. Valhall Bueskyttarlag er arrangør og lover en helg med utfordrende jaktsti, sosialt samvær og god, lokal mat. Helgen 19-21 juni vil det i tillegg til årsmøtet i NBJF bli avholdt et 2 dagers 3D-stevne. Endelig program og tider blir lagt ut på nettsider og Facebook i god tid. På søndagen vil NBJFs medlemmer kunne delta på Årsmøteskytingen, denne vil gå parallelt med dag to på 3D-stevne. Poengsummene fra de to dagene vil bli slått sammen. I tillegg vil vinneren av NBJFs årsmøteskyting få tildelt en ny vandrepokal. Innkvartering vil være på Fausko Gård, der det er gode muligheter for telt, campingvogn og -bil. Deltageravgift på kr. 500,- pr. pers. Barn halv pris. Dette dekkeronkurransen, telt/camping og lørdagens middag på Fausko. Ønsker noen å være med, men ikke delta i konkurranse er prisen kr. 400,- Kontonummer: 2367.16.01157 Merk med deltagernavn og klubb. Hvis det er behov for hytte/rom, må vi ha beskjed god tid i forveien, senest 10. juni! Dette må deltageren betale for selv. Priser: Enkeltrom pr. pers. pr. natt 600,- Dobbeltrom pr. pers. pr. natt 500,- Tremannsrom pr. pers. pr. natt 400,- Maten som serves på banketten lørdag, vil være lokalt produsert og serveres i fantastiske lokaler på gamle Fausko Skysstasjon. Der vil det og være en bar for de som vil fukte strupene. Det er ingen forhåndspåmelding for konkurransen, kravet er at man møter før kl 10 på lørdagen, men det er en fordel for oss at man melder seg på så tidlig som mulig, for oppsett av grupper med mer. Skal man være med på middagen på lørdagen, må vi ha påmeldingen i hende før fredag 10. juni, da logistikken må plass. Påmelding sendes til: hemsedalbue@gmail.com For spørsmål ta kontakt med Geir Carlström tlf. 48010186 HUSK! Hvis du/dere vil ha rom på Fausko så skriv dette i mailen med antall personer og hvor mange netter. Vi har en helt ny bane med 24 dyr satt opp i Lio, ca 7 minutters kjøretur fra Fausko. Den vil endres mellom dag en og to. Det vil også være en bane for innskyting og testing, samt kiosk der det vil serveres drikke, kaffe, kaker og annet godt. Vi i Valhall BSL håper så mange som mulig vil komme på vårt stevne og kan love at helgen vil bli strålende, med mindre værgudene sier noe annet.
  2. Nikeffo

    Salg av bue

    Få noen som er på face til å poste annonsen for deg
  3. Nikeffo

    Salg av bue

    NBJF sitt forum er nok nede for tiden, men prøv kjøp og salg på Facenook; https://www.facebook.com/groups/331081656969746/
  4. Syns VG gjorde en bra jobb her. De søkte fakta hos NBJF, og det kommer jo frem av artikkelen at skadeskyting forekommer, i både buejakt og riflejakt. Aun blir ihvertfall spurt før journalisten sender ut artikkelen. Det er en utopi at skadeskyting ikke vil forekomme, og det kommer frem av artikkelen. Informasjon er det viktigste i denne debattten, på godt og på vondt. Så lenge NOAH og andre jakthatere bruker usakelige argumenter, vinner vi på å være ærlige og gi ut saklig informasjon. Mine to øre.
  5. Nikeffo

    Buejakt !

    Nå skal det sies at det ikke var MD som satte kjepper i hjulene denne gangen, men forsøksdyrutvalget med NOAH i spissen, så jeg er ikke så sikker på at det blir noen endring fra der vi var før 9 september Men det er jo lov å håpe. Var det ikke snakk om at ND ville dra til Danmark og gjøre forsøket der?
  6. FIn runde på banen i dag. Må si at banen er inspirerende. Hadde med en instruktør fra NJFF som fikk teste bueskyting for første gang. Når runden var over, lurte han på hva en bue kostet og hvordan man blir medlem i NBJF. Det kan man vel kalle en suksess Kommer garantert igjen Sent from my iPad using Tapatalk HD
  7. Nei, blir ikke det. Kommer jo an på valutakurs etc etc. Men jeg mener fremdeles at det er bedre å kjøpe fra buebutikker her til lands, hvis de har den buen du vil ha, en å kjøpe fra XXL. Vi trenger de små, spesialiserte. Verdt noen ekstra hundrelapper, mtp service, reperasjoner osv. Tviler på at XXL har noen ansatte som er kvalifiserte til å sette opp eller reparere buer.
  8. Var det momsen? Man må altid legge til 25% på prisen når man bestiller fra utlandet. Men hvis det er sportsutstyr, noe man må be avsender spesifisere i papirene, så skal man ikke betale toll på det, kun moms. Hvis du har betalt 3300,- OG moms, så har de gjort en feil. http://toll.no/templates_TAD/MainTopic. ... anguage=no
  9. Kan få tilsvarende sendt fra utlandet til samme pris. De trekker jo fra EU-skatt, man betaler ikke toll på buer, da det er sportsutstyr, så da er det norsk moms og tollbehandlingsgebyr. Og kjøper man en buepakke fra rette sted, er frakten inkludert. Er jo ikke bare buen, men tilbehøret og. Kvaliteten på piler etc. Andre norske forhandlere kan jo og brukes, som http://www.vestgard.no, http://www.buesport.no og http://www.bueutstyr.no De kan i tillegg gi gode råd, oppgradere pakker med bedre utstyr, prutes med etc etc Viktig å støtte de små, la XXL leke med joggesko og sykler. Når jeg spurte om Madness-buen på XXL i Sandvika, fikk jeg bare svadainformasjon av selger. Han visste tydeligvis ikke en døyt om buer, og han jobber på våpenavdelingen. Overlat buer til de som kan det.
  10. Nikeffo

    Nybegynner

    Du kan sikkert finne noen buer på Finn, men vær sikker på at du kjøper noe brukbart. Ingenting er mer frustrerende en å skyte med dårlig utstyr. Hvis du finner en bue du liker, post en link her og be om råd. Evt Bueprat på Facebook. Det er også et bra sted å be om hjelp.
  11. En dårlig compound kan ødelegge skytegleden fullstendig. Gå for en kvalitetsbue som han kan vokse med, det er verdt de ekstra kronene.
  12. Skal dit neste år, hvis alle brikker faller på plass. Men det jeg har hørt fra andre buejegere som har vært der, så er det veldig bra. Dyrt, men veldig bra outfitters der.
  13. Har ikke vært borti den buen, men jeg handlet min første bue på huntersfriend.eu, som ligger i Finland. Anbefaler at du ringer de, hvis du bestiller på web legger de til EU-momsen, da det er automatisk betalingstjeneste på webshoppen. Bare gode erfaringer med huntersfriend.eu. Sette opp gode pakker for deg pr telefon, gir masse råd etc etc. Men som sagt, ring dem.
  14. Har ikke vært borti den buen, men jeg handlet min første bue på huntersfriend.eu, som ligger i Finland. Anbefaler at du ringer de, hvis du bestiller på web legger de til EU-momsen, da det er automatisk betalingstjeneste på webshoppen. Bare gode erfaringer med huntersfriend.eu. Sette opp gode pakker for deg pr telefon, gir masse råd etc etc. Men som sagt, ring dem.
  15. Hei! Jeg har en Uberti Remington 58 44. perk som jeg bruker i CW reenactments og annen skyting. Når jeg skyter skarpt blir det hardere og hardere å spenne hanen. Jeg lader med fff-krutt, rundkule og papir. Hva kan grunnen være til at det slagge så mye at jeg ikke får spent hanen etter 2-3 tønner (12 til 18 skudd)? Hjelp? Geir C Hemsedal
×
×
  • Create New...