Jump to content

Dessmo

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Dessmo's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har bestilt meg en Zebralight H600 som bruker 18650 batteri. Noen som har anbefaling på batteri og lader til lykten?
  2. Noen som vet? Ladeindikatoren sitter på halsbåndet som lyser blått under lading. Skrur seg av når lading er ferdig. Det er ingen spenning på ladepunktet på båndet. kan dette tyde på at laderellet sitter på båndet?
  3. Takk for tips, noen som vet om det er mulig å lade med et 4,5 V flatt lommelyktbatteri? Når jeg måler spenningen på 220V laderen får jeg ca 5 V. Et annet alternativ er USB ladere, de gir jo 5 volt. Er det noen grunn til at jeg ikke kan bruke en pwerpack for mobil?
  4. Takk, det er en alternativ løsning på sikt men ikke for årets jakt. Tar vel litt tid å få sendt fra Kina eller USA.
  5. Har rotet bort bil laderen til DC-30, og i følge Garmin har de ikke det lengre i systemet. Noen som vet om den fremdeles kan skaffes? Dersom ikke er en nødløsning og kutte ledningen til 220v laderen, og deretter lage en lader for 12v. Men ladespenningen er vel ikke 12V, noen som vet hva den er/hva batteriet tåler. Ser at de bateriene som selges på nette er 3,7v, så da passer kanskje en ladespenning på rund 4v? Er det behov for noe lade rele/tilsvarende, eller er det bare å koble direkte? Tar i mot alle gode råd og tips.
  6. Jeg har Vodo drag bag og er godt fornøyd. Plass til 2 våpen, og plenty med lommer til kikker, tofot, lyddemper, etc. Praktisk bag både for skytebane og for transport til/fra jakt.
  7. Riflejakt mot små mål er jo både spennende og krevende mtp skyteferdigheter og utstyr. Det finnes jo mange diskusjoner er på kammeret ift hva som er det ideelle "småvilt kaliberet", min konklusjon er vel at man må velge det kompromiss man selv finner mest egnet. Det handler om å balansere faktorer som effekt i målet, kulebane, presisjon, vind avdrift, økonomi, etc. Jeg har selv ingen erfaring med .17hmr, men det er vel en litt lett kule uten de helt optimale ballistiske egenskapene? Praktisk rekkevidde er vel en del mindre enn både feks .222, .223 og 22-250. Litt lengre hold og vind er ofte krevende ift å treffe små mål. Jeg ville vel derfor satset på på et litt større kaliber som vil gi både økt praktisk rekkevidde, sikrere effekt i målet og vel totalt sett er et mer fleksibelt våpen også ift eventuelt større vilt enn rype. Personlig endte jeg opp med .223, og er meget fornøyd med det. hadde en gammel Remington Seven liggende som jeg fikk Rafdal til å rette opp og sette på et nytt løp. Skyter 77 grs Sierra MatchKing i et 1:9 løp på 50 cm og det funker bra. Det er vel kanskje på grensen, men velger du 1:8 eller 1:7 så er det ingen problemer å skyte 77 eller 80 grs kuler. Jeg er ikke enig i at .223 ødelegger viltet, det kommer an på kule og ikke minst hvor du treffer. Jeg har en kompis med 22-250, og det funker også bra på gås uten å ødelegge viltet. Men om dette emnet er det jo mange meninger, men til syvende og sist handler det vel om hvilke egenskaper du vil vektlegge og personlig smak.
  8. Vakkert! Sent from my iPad using Tapatalk
  9. http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=38&t=98373 Interessant tråd ift snurr og kulevekt. 22-250 er vel samme kule som .223, men enda høyere hastighet.
  10. Det går sikkert bra under gode forhold, men det er vel ingen grunn til å velge 1:12 stigning med de begrensninger det medfører ift tyngre og lengre kuler. Hva er fordelene? Det at krapp stigning ikke stabiliserer lette kuler er ikke riktig, jeg kjenner ingen som har denne utfordringen. 1:9 eller 1:8 er en mye mer anvendelig snurr enn 1:12. Selv om en ikke planlegger å skyte tyngre kuler kan jo dette endre seg, og hvorfor skal en kjøpe et våpen med begrensninger?
  11. Gås betyr lange hold og ofte åpne områder med vind. Tunge kuler er da en fordel ift vindavdrift. Små mål stiller krav til presisjon, ville nok valg en rifle med mulighet for tunge kuler. Ser vel ingen fordeler med en 1:12. Det finnes en rekke tråder om riflestigning og 223 her på kammeret, anbefaler deg å studere disse før du bestemmer deg. Ellers kan jeg anbefale denne artikkelen om 223. http://www.6mmbr.com/223Rem.html
  12. Helsport Svalbard 6 er et bra vinter og "Vorstertelt". http://www.helsport.no/no/produkter/TELT/XTREM/Svalbard_6_Camp
  13. Det er vel kulevekten som er utfordringen, ikke hastigheten. 1:12 klarer ikke særlig tunge kuler noe som fører til dårlig BC, dvs uegnet for litt lenger hold. I tillegg fører lett kuler fort til store kjøttødeleggelser. Jeg ville nok anbefale 1:9 som et minimum, den klarer vel 69 grs eller dersom du er heldig 77 grs kuler. En rifle med krapp stigning klarer også lette kuler, så du taper ikke mye på 1:8.
  14. Dessmo

    Riflesekk

    Uten å ha prøvd Vorn tillater jeg meg å stille spørsmål hvilken nytte en har av denne type riflesekk ved vinterjakt etter rype. Ved jakt med rifle må sekken uansett av før en kan skyte, så man får vel ikke særlig nytte av det såkalte QRR systemet. Ved støkkjakt med hagle så må en bære våpenet i hendene for raske skudd. For jakt med hund har en tid til og klargjøre våpenet. Jeg ville derfor personleg vektlagt andre egenskaper en QRR for en sekk til vinterjakt på rype. Bærekomfort, mulighet til to våpen i sekken (både rifle og hagle under forflytning), beskyttelse av våpenet mot snø, stabilitet, mulighet for å montere ekstra lommer (molle system), enkel tilgang til utstyret i sekken (frontal glidelåsåpning) er egenskaper som eter min mening er vel så viktig som QRR. Personlig har jeg ganske mange mil med en Gunslinger 2 på ryggen både høst og vinter og er ganske godt fornøyd med denne.
  15. Dessmo

    Swarovski z 5

    Jeg har en slik til samme formålet på min .223 og er godt fornøyd. Jeg ønsket en lett kikkert av god kvalitet, og da var dette beste alternativ etter min vurdering. Opptikken er meget god i dagslys, i skumring finnes det helt sikkert bedre alternativer - men de blir nok fort større og tyngre. BT og paralakse justering er etter min vurdering en forutsetning for presise skudd mot små mål på varierende avstand. For justering av vind må du av med beskyttelseshetten, har vel ikke opplevd det som et praktisk problem. Tviler på det finnes mange alternativer av tilsvarende kvalitet på 450 gram.
×
×
  • Create New...