Jump to content

zico

Members
  • Posts

    137
  • Joined

  • Last visited

About zico

  • Birthday 11/26/1962

zico's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Denne rapporten syns jeg ikke handler om temaet ettersøk. Dette er en rapport om individidentifisering blandt friske dyr. Ikke om ettersøk av skadet dyr. To forskjellige ting. Da vil jeg heller si at de hundene som "ikke" besto testen med at de velger ferskere spor er de jeg ville valgt på ettersøk også. De viser god jaktlyst, og vil ikke slippe et skadet dyr fort. Syns ikke rapporten har noe vekt i forhold til hva den har kostet.
  2. Interessant...... Hadde vært skøy å prøvd
  3. Woooow.... Oppdaget dette litt sent. Jeg er en "lykkelig" eier av en heldemper. Har lest litt gjennom innleggene, og må si jeg er like klok. "Pipa på en heldemper skal måles med påmontert demper". Uten fremre del av demperen er den vel ikke komplett og kan ikke kalles en demper. Vel, jeg håper vi ikke lovlig har kjøpt ulovlige våpen.
  4. Det er brukt standard skjema som er hentet fra kommunen: Søknad om godkjenning av vald. http://www.dirnat.no/multimedia.ap?id=14870 Tror det var dette skjemaet.
  5. Jeg er grunneier innen et elgvald. Når jeg skriver under på skjema og samtykker til jakt på elg på min eiendom, mister jeg da retten til å jakte selv på dette elgvaldet? Dette er et privat vald som man gir en person, som jeg anser må bli/være "ansvarlig for valdet", ei underskrift på at man gir rett til jakt på elg. Jeg kjenner til at viltloven sier at grunneieren har enerett til jakt på sin grunn, men jaktlaget som jakter her nå har sagt til en grunneier at når han skriver under på jakt har han gitt fra seg alle rettigheter og jaktlaget kan selv velge om grunneieren kan få lov å jakte. Jeg blir veldig usikker på dette, og håper noen her inne kan hjelpe meg med svar på dette. Mvh Svein Edgar
  6. Kjøpte min heldempede Varmint av "skaubjønn" i fjor. Er veldig fornøyd med den. Samler meget godt med CCI sub. Innenfor garantien. Ellers bruker jeg en del Eley´s DFS Standard. CCI'en er best så langt. Har også prøvd med Eley Sub, Winchester Laser, CCI standard og Stinger. Ingen av disse sistnevnte klarer presisjonsgarantien. Ikke i nærheten. Tips fra "skaubjønn" var Eley kråke. Gjenstår å prøve den. Men gud for ei herlig børse.
  7. 4 rev så langt denne sesongen. Den første falt i begynnelsen av september. Ca 15 m fra huset kom en kaliber 12 og stoppet den. Ikke veid. Den andre kom midt i november til et elghode eg hadde liggende. Liten luring på 5,5 kg falt for en 6,5 ca 25 m fra huset. Den tredje gikk å plukka opp noe hundefor eg hadde strødd utover ei lita slette nedafor huset midt i desember. Rakkeren på 8,5 kg falt for 6,5'en. Sist søndag fikk eg en på 9,7 kg som og smakte på foret. 6,5'en fiksa den biffen. Fortsetter min lille hobby utover vinteren
  8. Til elg bruker jeg konsekvent nosler partition. Har prøvd med litt forskjellig, men jeg havner hver gang tilbake til den.... Tror det må være psykisk Men den har aldri skuffa meg.
  9. zico

    "dfs spesial" ammo?

    Kjøpte nettopp et parti DFS Standard. CCI Sub går mye bedre i min fulldempa 452 enn DFS Standard. Som forøvrig produseres av Eley.
  10. Gratulerer med jegerprøve og ny rifle, velociter. Gode valg Jeg har skutt elg i mange år med 6,5, og det funker godt. Men vær nøye med kulevalget til elg. Den er litt større enn de andre storviltartene.
  11. zico

    Sako Quad

    Fikk rifla i dag. Har testa den litt med Lapua Master og Winchester Laser. Samler utrolig godt med begge typene, men Laseren smeller litt mer. Tydelig kraftigere ladet. Rifla står helt til forventningene. Godt fornøyd. (Når jeg slipper til. Dattra mi legger snart beslag på den.)
  12. Tar ingen sjanser. Har begynt å løpe.....
  13. Det valget kommer du aldri til å angre på. Lykke til.....
  14. Hvis du har hylsa kommer ferdig patron på ca. 7-8 kroner. Jeg bruker Nosler til jakt og da kommer smellen på ca. 15 kroner. Dette syns jeg ikke er galt i det hele tatt. Men hvis du skal kjøpe ammunisjon med litt kvalitet, da......
×
×
  • Create New...