Jump to content

Eide

Members
  • Posts

    203
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eide's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Eide

    Kjølerom

    Forslag til luftavfukter som blir nytta til dette føremålet?
  2. Klart det finnes svar. Jeg har jo fått 4 allerede Hvilke jaktkuler bruker folkens i 300wm? Noen som har brukt 168grs eller 180 grs TSX/TTSX og er fornøyd med det?
  3. Ønsker erfaringer rundt bruk av homogene kuler som 168 eller 180 grs TSX/TTSX i 300 winmag, med fokus på pene slakt. Det finnes mange gode jaktkuler i kaliberet og det er skrevet mye om lading av disse, men mindre om resultatet i form av hvordan slaktet ser ut. Jeg jakter hovedsaklig hjort og selger det meste videre, enten som hele/halve skrotter eller ferdig pakket, og da er det viktig at slaktet ser bra ut og at så lite som mulig blir ødelagt (skuddplassering har selvsagt mye å si). Har for det meste brukt 6,5x55 og den fungerer bra til sitt bruk, men skal bruke 300’en med tanke på de litt lengre holdene. Bruk av TSX/TTSX i andre kaliber der relativt høye hastigheter er involvert gir mye blodslag på inn-siden av dyret, er min erfaring. Finnes det en homogen kule i 300 i en viss hastighet som gir pene slakt på 40 meter OG 2-300+? Noen som har gode erfaringer/bilder dele? Eide
  4. Støttes. Skyteformer ok, men alt er ikke likt hos de forskjellige forbundene. Jeg hadde besøkt kammeret mer med eget DFS underforum.
  5. Ja altså - gjennomskyting på alle dyra En kamerat brukte 142 grs versjonen, samme story der. Kanskje noe større utgang på enkelte dyr, men så var situasjoner og skuddvinkler forskjellige. 129 grs gikk tålig bra, kunne lappe 3 skudd med en klistrelapp. 142 grs gikk ikke like bra, men det har blitt konstatert i ettertid at har med et utslitt blaserløp å gjøre. Har du ladedata å dele?
  6. Brukte 129 grains ABLR i 850 m/s på 12 dyr i Skottland i Januar. Fungerte upåklagelig. Meget god effekt og slaktene så bra ut uten at jeg fikk se under pelsen - kun inni under slakting og inngang/utgang. Gjennomskyting på alt. Mest imponert ble jeg på 2 sika bukker som er velkjent for å være hardskutte, den første på 250 meter ploga 10-15 meter fremover før den datt overende. Nestemann på 100+ meter datt så å si på stedet.
  7. Er verdt å høre med Zeiss, kanskje de sender deg en lånekikkert mens de fikser din.
  8. Ett systemvåpen med ett løp i søkte kaliber burde være uproblematisk å føre inn på en søknad, men det kan jo være ulik praksis i de forskjellige distriktene. Når jeg kjøpte førte jeg inn klart og tydelig at det var nummer på både kasse og løp, sendte inn og fikk to våpenkort i retur.
  9. Gikk også bort fra VV-150 etter litt prøving i Dillon 550, husker ikke hvilken lot men dette var i 2014. Alt for stor variasjon i mitt kruttmål. Gikk tilbake til VV-140 selv om det er litt for raskt, men har til nå aldri opplevd overlading og det går som en drøm i kruttmålet.
  10. viewtopic.php?f=14&t=105527 Fungerer meget godt til 303. Kompis monterte dette adapteret og dette funker som en drøm.
  11. Har hatt en SR21. Hadde jeg skulle velge igjen så hadde det blitt S&L. Enklere løpsbytte, mer kjent og enklere + billigere og skaffe stokker, deler, løp.
  12. Hva er problemet og hva er du ute etter? XXL er en gigantisk sportskjede som fører tusenvis av varer. De skriver jo selv at avvik fra oppgitt lagerbeholdning kan forekomme. Kanskje lurt å ringe på forhånd
  13. Skytterlagene har individuelle avtaler med ammunisjonsleverandør, og kan på bakgrunn av dette tilby sine aktive medlemmer reduserte og/eller subsidierte priser på ferdigammo og/eller komponenter. Prisene varierer såpass at det beste er å ta kontakt med ditt lokale skytterlag å hør hvilke priser de opererer med. Veiledende priser fra DFS sentralt finnes her: https://www.dfs.no/nettbutikk-og-salg/b ... mmunisjon/" target="_blank
  14. Pakken er henta ut fra posten i dag, både 142 og 129 grains skal testes. Poster resulater fortløpende
×
×
  • Create New...