Jump to content

t-trim

Members
  • Posts

    740
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

t-trim last won the day on September 7 2021

t-trim had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

t-trim's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

  • Very Popular Rare
  • Posting Machine Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in

Recent Badges

184

Reputation

  1. Har du rett "ilegg" i mag? Har ikke vært plaget med dette på min R8..
  2. Kjenner et par stykker som gikk bort i fra denne i 6,5x55 da den ekspanderte dårlig.. har ikke prøvd den selv men hadde nokk testet ekspansjon ut over 200m før jeg tok den på jakt..
  3. Kjøp deg en pakke med Sako Powerhead Blade 120grains og prøv.. har brukt denne på storvilt og rev i 2022 og 2023. Skyter den ut av en S&L Pipe. 65cm.. meget god presisjon.
  4. Maskinsliper for det meste. Har med meg en 10 kjeder ut, så skifter jeg istede for og file dem opp. Prøver og sette opp rytterne etter hardheten på virket. Og hvor godt saga drar kjede..
  5. @Stihl Crazy justerer du rytter etter type tre du sager?
  6. Bruker denne jeg.. den tar rytterne samtidig. https://www.felleskjopet.no/maskin-og-redskap/skog-og-ved/motorsag-og-utstyr/utstyr-til-motorsag/multifil-325-oe-48-mm-50252850/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA2eKtBhDcARIsAEGTG40W4MS2yZMzan_cJblW7nD7qfmv1EoJh_eiJzCyFNzLfvAUpMOAMUIaAhS_EALw_wcB OBS!! Linket til en med 4,8mm fil.. Største forskjell mellom en proffsag og litt billigere sager er vekt/effekt og akselrasjon.. har man kjørt mye "proffsager" så er det første man merker at en billigere men helt ok sag blir litt tregere, litt mindre villig i forhold til størrelse og vekt.. men man kommer langt med ei billigere sag. Om du føler ms170 blir for liten. Så se på ms 201.. dette er en råtass i forhold til størrelse. Ms 241 er en ok sag. Men for meg blir den ikke så mye sterkere en ms 201 til tynning/kvisting når jeg kjører ms261 som hovedsag.
  7. t-trim

    Tikkaklubben

    Er vel et frivillig tilvalg til 100kr?
  8. Har skutt noen esker sånne ja. 30-06 med litt ok laddet funket fint på jaktfelt.. den 65cm s&l pipa mi likte den kula bra.
  9. Som Links skytter har jeg vel litt erfaring.. kastet meg på 338lm bølgen for mange år siden. Da var det ingen som solgte noe bra i links. Så da var det og hive ut 75tusen til en mere kjent børsemaker. Skaut vel 750 skudd med denne før det bare ble unødvendig dyrt.. skjelden man hadde bra plasser og skyte over 1500-1600meter i Troms. "Private baner" blir bare mer og mer tabu... Så 300wm, 7mm rm ble mere og mer prioritert.. alt ut til 1200meter så var det 6,5x55, med ammo kjøpt for det samme eller mindre en det kula i 338 kostet solgte 338lm for og frigjøre plass i skapet.. tok over 1år og mye tap før den var solgt.... så i dag hadde jeg ikke vært i tvil. Kjøpt et høyrevåpen som har en stokk som tillater at man skyter links med den. (Ja har skutt med det og det funker) lettere og få til en ok pris. Og lettere og selge.. en 338lm er ikke noe jeg gidder og gå full Rambo med, å skyte uten 2fot eller annet form for støtte.. så da spiller det liten rolle for meg hvordan side bolten er på..
  10. Har skutt en del elg, stort og smått med Sako Blade 120grains i 6,5x55 til nå. tatt et par rev med den å.. den er superpresis i min Shultz og Larsen.. har ikke funnet i gjenn noen kuler enda. Hull inn. Større hull ut.. lite bloslått kjøtt..
  11. Da var nok en gjesteopptreden avsluttet. Var forespurt om jeg kunne stille med hund, for og få siste dyret på kvota.. Tar med meg vest-laikaen da det er kommet litt snø, og dagene er for korte til los på feil dyr.. Starter inn etter en skogsvei. Går ikke lenge før hunden viser tegn til at her er det elg i nesen.. Venter litt og slipper. Drar etter skogsveien ca 650-700meter. Før han stopper, og vinkler av, for og så jobbe seg opp i høyden. Tar opp elg ca 1,2km fra der jeg slipper.. Labber etter og finner hvor han har tatt av veien. Spor etter 1 enslig ungdyr.. lite ok da vi skal ha en kalv.. kaller inn hunden... som noe motvillig slipper etter bare 30min los (Måtte blåse 5 gang i fløyta) og slår en runde rundt for og få rett vind. Hadde vel kommet 100meter fra der jeg tok han inn, til han drar ut på ny.. Litt over 300meter unna viser det seg at det har gått ku med tvillingkalv.. hunden sporer etter og etter og ca 600meter så kommer losen.. litt urolig i starten.. men så bom fast.. jobber kjempefint med dyrene i nesten 4 timer før Jaktleder feller en fin oksekalv.. for en flott måte å avslutte dagen på.
  12. Må Alpha være i 320 modus for og kjøre med t5 band? Det jeg sa var at jeg har flere gang mistet mine hunder med t5 band. har 4 t5 band. Alle disse har på et eller annet tidspunkt mister komunikasjon.. kjører dem av og til i Astro.modus når jeg jakter med dem som kun har 320. har flere Dc40 og Dc50 band. Dem har fungert uten noen feil.
  13. Har opplevd flere gang med T5 band. Men da parret med Alpha 100-200 enhet.. mister hunden på kartet. Men losindikator funker.. resetter og oppdaterer programvare. Så funker dem.. derfor har kjører jeg dobbelt med garmin og Tracker.
  14. Skare der hundene går gjennom ei tynn hinne. Der slipper jeg ikke med mindre det er under et litt vanskelig ettersøk.. noen hunder forstyrrer elgen såpass mye at det er mulig og ta seg inn på litt skare.. men da snakker vi en hund som danser i front og plager elgen.. nesten som elgen kun fokuserer på hundene da.. mine grå får vinter ferie når det kommer litt sny. Mens jämten og Laikan dem jager på dem..
×
×
  • Create New...