Jump to content

Ladden

Members
  • Posts

    543
  • Joined

  • Last visited

About Ladden

  • Birthday July 19

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ladden's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Må være Gud som hørte meg, la ut anonnse på finn om ønskes kjøpt, så fikk jeg en hyggelig mail Det er godt gjort da 60kgs kortene er fjernet fra Knutshø
  2. Morsom beverjakt i år. Ligger noen bilder på http://www.gitteogulfsinjaktblogg.wordpress.com .
  3. Er det noen som vet om noen nettlinker hvor man kan finne kart med eiendomsgrenser i Sverige?
  4. Har denne kikkerten selv sittende på en Merkel Helix. Er fantastisk fornøyd med kikkerten!
  5. Ladden

    Elgjakta 2013.

    Årets første ble ei kvige på 126 kg som datt i Savalberget. Skutt med Merkel Helix 9,3x62 286 grains Lapua Mega. Elgdåp for nybørsa! Bilder og beretning på http://www.gitteogulfsinjaktblogg.wordpress.com
  6. Det er veldig enkelt svar på spørsmålet. Kjenn din egen begrensning. Jeg ser ingen betenkeligheter med å skyte i en slik situasjon. Både elg og rådyr har fått kula fra den vinkel og samtlige har stupt. Siste var en elgkalv i høst på under 5 meters hold. Sikter man på det vi kaller for "stikkerhullet", V-gropa hvor ribbene møtes over brystbenet så er det er klart sikkert skudd. Blinken er liten, men her snakker vi jo om korte hold.
  7. Syv fantastiske dager i fjellheimen i Knutshø. Utrolig septembervær og bra med dyr. 2,5 års bukk på 53kg 1,5 åring på 33kg. Les jaktberetning og se mange fine bilder på http://www.gitteogulfsinjaktblogg.wordpress.com .
  8. Kjøss meg i ræva for en påstand! Var på reinsjakt i forrige uke og en av dagene smøg jeg på en flokk. Fant meg fin overhøyde og skulle vente inn flokken som kom på trekk. Dette var relativt lavt i terrenget så det var en del kjerr og kratt. Dyrene kom langs et bekkefar hvor det også var en meter høyt grønt ris. Heldigvis fikk jeg se en annen jeger som kom smygende fra motsatt kant. Denne jegeren krabbet inn i det høye grønne riset og ble helt borte. Men fordi jeg visste at jegeren var der fikk jeg glimt av den innimellom. Jegeren var kledd i grønt og lå i min bakgrunn hvis dyrene kom nærmere eller hvis jeg hadde prøvd i stille innpå. Hadde jeg ikke sett jegeren krabbe inn i riset hadde jeg ikke hatt peiling på at det lå noen der. Men med en signalfarget caps hadde jegeren lyst opp som et juletre i riset!
  9. Hvis jeg ikke husker helt feil så bruker preparanter noe som heter kaliumpermanganat.
  10. Dette er veldig smak og behag, men jeg har vært hundefører på elgjakt selv i mange år og har benyttet forskjellige typer sikter. De siste årene har det stått en Leupold vx3 2,5-8x36 på min gamle 375H&H. Etter mitt syn trenger man absolutt ikke gå helt ned til 1x eller 1,5x i elgskogen. Har skutt elg på 5 meters hold med 3x forstørrelse. Det gikk helt fint På nybørsa Merkel Helix 9,3 står det nå en Kahles Helia 2,5-10x50. Denne blir med i elgskogen i høst. Sambo har en Meopta Meostar R1 1,5-5x20 på kombien sin. Det er en rå kikkert! Blir vel ikke noe klokere av dette, men for meg er det faktisk viktigere med litt høyere forstørring som hundefører enn å ha den aller laveste.
  11. Å fy f.....!! En liten ekstra kolbekappe da for å ta i mot rekylen fra en 175 GRAMS kule. Skyter du godt med denne? Måtte bare.
  12. Det ble en fantastisk tur med ungdom på opplæringsjakt i Folldal første uka. Tre dyr ble det på ungdommen. Jeg må si jeg er rimelig stolt og fornøyd over meg selv etter å ha planlagt og gjennomført en slik tur. Dette ble bra!! Sjekk http://www.gitteogulfsinjaktblogg.wordpress.com for en fyldig rapport fra turen.
  13. Grattis med simle! Var det mye dyr i området da?
  14. Øivind Ness i Trøgstad er en dyktig preparant.
  15. Du bør nok få kontrollkort på alle de som du kan felle, og be en bønn til vår herre om østavær, ellers er det rimelig tomt i kvikneterrenget, har du noen overgangsavtale? Nja, jeg har 100% felling på Tynset/Rennebu-terreng de siste årene så helt håpløst er det da ikke
×
×
  • Create New...