Jump to content

debutanten

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

debutanten's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg driver også å ser på astro nå. Så vidt jeg har skjønt er det fortsatt 5 sek på astro 320, men 2,5 sek hvis en bruker t5 med alpha nordic. Dette er ikke noe jeg VET, men slik jeg har tolket markedsføringen til garmin. Er det noen som kan bekrefte att det er er 2.5 sek oppdatering med t5 båndet på 320?
  2. Hør med Petter hos Kennel Engersjøen. http://www.engersjoen.com/ han har valper nå.
  3. Hos if kom rabatten i tillegg til rabatten du fikk som total kunde. Dette ligner jo nesten på svindel. Alle får jo rabatt ved flere enn 3 forsikringer i de aller fleste selskaper. Man skulle jo tro att njff rabatten kom i tillegg til denne generelle rabatten.
  4. Har også fått tlf fra Gjensidige i dag. Var 4000,- dyrere bare på huset. Ellers små forskjeller på bil osv. Tror vi hadde kjempe avtale i if. Bruker nå huseirens landsforbund avtale hos if. Tror den avtalen er minst like god som tidl njff avtalen hos if.
  5. årets første Liten tispe. 40 gr vmax 223. 20 m unna åtet. Ca 80 meter kl 0440. Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
  6. Til å være debutant på revejakt har jeg hatt overraskende god uttelling.. 0950 i dag datt rev nr 26 fra «glugga». Jeg har en vanguard 223 med ett billig bison 4-12x50 kikkertsikte. Så jeg har ikke delt andre folks glede over tidlig vår, da det har blitt mye vanskeligere å se reven uten snø. Jeg har heldigvis montert to biltema tåkelys på veggen, men de fleste revene har blitt skutt ett godt stykke unna selve åtet, så snømangelen har ikke gjort jakta lettere. Men, de tre siste revene har nok tenkt som så, att her er det farligere på natters tid enn på dagtid så de har tatt seg en tur i fullt dagslys. Og i dag fikk jeg jammen hjelp av katta også. Irmelin (katta altså) har levd godt på bever de siste dagene. Men, i dag satt hun bare i åkerkanten å kopte. Hun lar seg ikke pelle på nesen av hverken kråke eller skjære så jeg stusset fælt på hvorfor hun bare satt der. Tok ett sveip med kikkerten, men så ikke noe rev. Tok en ny titt ti minutter senere og hun satt og stirret intenst ned i skogkanten. Jeg gikk og hentet rifla og etter ti min på «post» ser jeg mikkel i fint driv over åkeren. Men, i stedet for å løpe mot åtet har han kurs rett opp mot skogkanten. Jeg får opp vinduet akkurat i det mikkel er på tur ut av jordet. Mikkel blir akkurat da var på katta som sitter 25 m unna og bråstopper. Det skulle den ikke ha gjort for den ble da innhentet av en hjemme ladet 40 grains v-max. Siden jakta nå så og si er over vil jeg benytte anledningen til å takke forumets brukere for alle tips og kunnskap dere deler med oss ferskinger. Har ikke tall på hvor mange timer jeg har brukt på forumet for å lære. Forumet har også hjulpet meg i å komme i kontakt med gamle venner man ikke har hatt kontakt med på ca 20 år. Vil rette enn spesielt stor takk til brukerne gaffa og ko-stens. Takk for att dere har tatt dere tid til å tilbringe så mange timer på post med meg. De har også hjulpet meg med å få tak i åte, hjulpet meg igang med hjemme ladinga, vært med på ett heller uvanlig ettersøk og sannelig har ikke ko-stens tatt seg av så og si all bom skytingen
  7. Akkurat skutt rev nr 18, alle på samme åte. Så jeg tror ikke att revebestanden her i Ringsaker er spess truet med utryddelse i allefall.. Har skutt en skabb rev. Og vet att det er skutt noen skabb rever på nes også. Så en får håpe att det ikke er en "epedemi" på gang. Er det noe sted man rapporterer inn observasjoner av rev med skabb? Er det noe særlig forskning på rev nå til dags?
  8. 3 rev i natt. Skutt 15 rever på åtet så langt i år. Heldigvis bare 1 stk skabb rev. Paringstida er ikke over, da revemor og revefar hadde stevnemøte 50 m unna åtet. Noen som veit om rever pleier å henge sammen etter samleie? (sånn som hos hunder) Disse to gjorde ikke det.
  9. Da har det blitt tre rever til. To i kveld og en i går. Artig med revejakt gitt.
  10. Da var karrierens 1 rev skutt. Skutt på åte med 50 g v-max - 223. Spennende. 1 rev til var på tur ut på åtet når skuddet gikk. Får håpe den returnerer snart.
  11. Jeg fikk kjøpt fiocchi v-max til min 223 hos Elverum Jakt og Våpen i allefall.
  12. Jeg har ingen valp pr dags dato. Men, skal anskaffe fuglehund til våren. Så jeg tenkte å være godt forbredt. 17 år siden jeg hadde valp sist.. Så godt å få freshet opp ting litt igjen.
  13. Hei. Er det noen som vet hvor man kan få tak i valpeboka av Johan B Steen og Elin Wittusen? Har sjekket både med boklubben og bokilden. Ønsker meg den til jul a ma.
×
×
  • Create New...