Jump to content

Rakken

Members
  • Posts

    240
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Rakken's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Bare så det er sagt, om en bruker hylser i den tyngre enden av skalaen (Remington, winchester) så er dataene til Vihtavouri helt hinnsides all fornuft. Aldri verden om jeg hadde nærma meg 80grs med N-570 bak en 220grs Scenar-l i de hylsene. _Kanskje_ i en lett Norma-hylse, men selv det tror jeg er friskt.
  2. Hastigheten gir ofte en god pekepinn på hvor du er i landet.... Og som nevnt over her, så er du vel egentlig iallefall 50m/s over hva du bør være. En annen ting som er ganske kritisk ved lading av 300wm er hvilket hylsefabrikat du bruker. Lette hylser fra Norma kan lades med +- 4-5grs mer krutt enn f.eks Remington eller Winchester. Edit; Jeg lurer på om hastigheten kan være feil. Jeg minnes å huske jeg hadde 875m/s med 220grs scenar-l i ei 60cm pipe med 80grs gammel lot N-570 (2011) I Norma hylser. Det var.... hett (no phun intended) i 25 varmegrader.
  3. Betalt Err... dette skulle stå i F-class tråden.
  4. Jeg slenger meg på. 6.5x55 eller 300wm, litt usikkert. Brems blir det uansett. F-open.
  5. Fint initiativ, men jeg tror noen allerede har kommet deg i forkjøpet? http://prsnorge.no/
  6. Sånn helt uten sammenheng til videoen forøvrig; Den lia der er et sant Hel***e å gå drev i, Jonnyvang
  7. Jeg fikk lurt ut 875m/s i den originale tikka-pipa mi på 60cm. Fyrte da med 80grs N-570 i lette Norma-hylser. Tror du bør klare 900m uansett hvordan du vrir eller vender på det, men vær forberedt på at hylsene kan få juling 91mm lange patroner i magasin er jo helt perfekt. Skulle ønske tikka-kassa mi klarte slikt . Og 250-260 klikk får deg langt avgårde ja, ingen tvil om det. Du rekker iallefall frem til den største plata nede hos Svein
  8. Jeg gjør det så enkelt at jeg skrur fast ringene i kassa, legger siktet oppi, og skrur øvre del av ringene "nesten til". (Slik at jeg kan bevege siktet). Deretter tar jeg en bit flatt stål (funker bare på låsekasser som er flate oppå) og legger imellom låsekasse og bunnen av kikkertsiktet under tårnet (der det er flatt). Deretter vipper jeg på stålbiten så den får kontakt med låsekasse og kikkert, da ser man om siktet står rett i forhold til kassa. Da kan man bare vri litt på siktet for å finjustere, og stramme skruene på ringene. Det blir al'a samme prinsippet som Spuhr bruker på montasjene sine med den kilen de stikker inn fra siden i montasjen.
  9. http://www.redding-reloading.com/online ... ange-chart Det er vanlig å måle utvendig diameter på hylsehals med et mikrometer på noen ferdig ladde patroner, deretter trekke fra 0.001"-0.003". og bestille bushing ut ifra det. Jeg brukte denne metoden i .30, og det fungerte fint for meg. Merk at målet kan variere fra hvilken kule og hylse du bruker. Derfor kan det være kjekt å bestille en 3-4 forskjellige så du kan prøve deg fram Jeg sitter ikke på noen 7mm-patroner selv, så om noen gjør det kan de kanskje ta et mål for deg og gi deg en pekepinn.
  10. På youtube ligger det aller meste https://www.youtube.com/channel/UCdAUB- ... BA3CJr-wJw
  11. Federal fusion er kjent for å være ladd rimelig friskt. Om den kleber så er det mest sannsynlig på grunn av høyt trykk. Jeg ville testet en annen ammotype om klebinga blir/er et problem.
  12. Min T3 super varmint gikk iallefall bra rett ut av esken. Dette er en 8-9 skudd med 300'n i midten, og noen skudd med en sako i 6.5 skutt på en 30x30cm plate på 500m. http://imageshack.com/a/img197/9552/dsc0065b.jpg Den eneste modifikasjonen gjort med rifla er at det var skrudd på en demper og byttet til GRS-stokk. (Nå er det bare bolten som er original tror jeg? Om en ser bort ifra lappa låseklakker) Om det er bra nok eller ikke til ditt bruk vet jeg ikke, men til en rifle som i utgangspunktet koster 11500 kroner synes ikke jeg det er ille. Det er også som M67 skriver veldig enkelt å finne deler om du skulle få lysten til å oppgradere den etter hvert, tilpasset ditt behov og bruksområde. Den eneste ulempen med kassa er at den ikke er stor nok til å ta 338lm, men jeg tror det blir bygd en helt ny rifle i kaliberet samtidig som jeg kommer til å beholde 300'n, for jeg har rett og slett blitt veldig glad i den.
  13. Gjør som meg! 200str til bane, t3 hunter i 6.5x55 til jakt, og en svær t3 super varmint i 300wm til langhold! Bare å levere lottolapp Fra spøk til side, jeg hadde kjøpt en t3 super varmint om du skal bruke den på jakt. Den klarer bane-biten såppass godt, og er mer hendig på jakt enn en 200str. Er det kanskje snakk om 4 jakt-timer i året, gå for 200 STR, tvert! Kjedelig, kanskje? Jeg synes ikke det. Den brukes av landets beste skyttere, og det er en grunn til det. (Det er flere, men dere skjønner hva jeg mener)
  14. Her tror jeg du stiller i båt med de _aller_ fleste her inne, inkludert meg selv. (Om du ser bort ifra mer tilpasset rifle (som strengt tatt ikke er så veldig viktig) og egen bane.) Jeg var i akkurat samme tankespor for 2 år siden. Og la meg si det med en gang, det er kanskje noen få, men de aller fleste langholdsskyttere i Norge, er på ingen måte proffe. Vi er glade amatører med en litt - for noen uvanlig tilnærming til skytesporten, og en iver for hobbyen vår. Jeg gikk til innkjøp av rifle tiltenkt lengre hold, for jeg synes å skyte på 100m på jegertrening ble i overkant kjedelig. Jeg starta med en original t3 i 300wm. Jeg handla ladeutstyr og var innom de aller fleste fallgruver en nybegynner i hjemmelading kan komme borti. Etter en stund, så fikk jeg patronene til å passe i børsa, og treffene snurpa seg tettere på blinken også.. (Etter mye bannskap). Deretter begynte søken etter en plass å bruke børsa. For min del var det et alternativ som stakk seg ut, og det var et 500m-stevne over en helg i regi av SBSK. Jeg kom i kontakt med flere i styret via chatten her inne, og de viste enorm gjestfrihet og motivasjonsevne. Jeg ble tilbudt både overnattingsmuligheter og hjelp på banen. Og ja, jeg hadde prestasjonsangst så det holdt, men tenkte at det bare var å hoppe i det. Jeg minnes at jeg skjøt under hva jeg hadde forventet av meg selv, men tenkte alikevel at det er bare en vei å gå, og det er å øve mer og bli bedre. Jeg fikk god hjelp av hva som viste seg å etterhvert bli gode kamerater, samtidig som jeg leste meg opp litt etterhvert, og deretter har det "tatt av". Jeg kan skjønne at det kan virke skummelt i starten. Jeg var der som sagt selv for 2 år siden, og er egentlig litt på samme sted fremdeles. Jeg er jo rykende fersk i forhold til mange andre. (Dette er forretsen ikke rettet til deg direkte Cruiser, men jeg tenkte at det kanskje er flere som tenker det samme). Min erfaring er iallefall den, at om du møter som "ny" i miljøet på enten stevne eller organisert trening så blir du tatt godt imot. Presenter deg på banen, folk vil ofte skjønne at du er et nytt fjes, og jeg kan garantere deg at du blir godt mottatt. Det er iallefall min egen erfaring. Oppfordrer folk med samme felles interesser og lidenskap som langholdsskyttere til å ta steget å enten komme seg på et stevne eller trening hos en av klubbene. Det vil garantert åpne noen nye dører. Jeg skjønner det kan være et geografisk hinder for mange i dette langstrakte landet, men det er garantert noen i nærheten som du kan slå deg sammen med, og ha det mye moro med, samtidig som en lærer mye av å være fler til å fundere over hva som gjorde at en bommet på blinken. Sitat M67: "Bring enough ammo"
×
×
  • Create New...