Jump to content

Nimrod67

Members
  • Posts

    247
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

Nimrod67 last won the day on November 22 2023

Nimrod67 had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Nimrod67's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

290

Reputation

  1. Det ligger mengder av hagler på Guntrader.uk, og selv om pundet ligger litt høyt for tiden kommer du som regel bedre ut enn å kjøpe dyr brukt hagle her hjemme. Jeg har import 3 sideliggere fra UK, går helt greit når du setter en erfaren speditør på jobben (som Harry Gordon i HGSS).
  2. Beretta folding, ofte betegnet model 512.
  3. Det ble relativt mye rart det ikke ble plass til. Var ikke klar over at den signaturen var synlig, den var temmelig utdatert.
  4. Ja, han tok frem nye ladninger til lettere våpen og ble bl.a. Benyttet som spesialist av Londonpolitiet ved våpenrelaterte forbrytelser i mange år.
  5. Husker jeg «transporterte» min Marlin bøylerifle fra parkering på Youngstorvet og ned til Willy Røgebergs våpenbutikk i enden av Torggata engang på tampen av 80-tallet. Hadde ikke noe futteral, så rifla ble fraktet, sammensatt, i venstre hånd de 5-600 metrene. ingen jeg møtte løftet et øyenbryn… Vi har blitt en nasjon av krenkede sengevætere!
  6. Edwin John Churchill grunnla E.J. Churchill i 1891, men døde ung. Firmaet beholdt navnet da hans nevø Robert tok over i 1899. Han var ingen gunmaker selv, men skyteinstruktør, showmann og ikke redd for å gå mot strømmen. Den store løpslengdediskusjonen (nærmest en ordkrig…) foregikk på 1920-tallet, og det var Robert som sto bak lanseringen av modellen Churchill XXV (med 25" løp). Haglen var lettere, og med en høyere avsmalende skinne som gir en illusjon av lengre løp, enn konkurrentene. H & H lanserte senere sin modell «Brevet» som kunne leveres med kortere løp enn normalt som motsvar. AyA har også sin modell XXV bygget på samme prinsipp.
  7. Har akkurat avsluttet en prat med en skotsk stocker som bygger hagler for de fleste av engelske top tier gunmakers. Pitch er helt uvesentlig, og typisk en personlig preferanse. Her vil kroppsbygning også spille inn, har du kraftig brystkasse trenger du en annen pitch enn en skytter som er lettere bygd. I gamle dager hendte det hagla ble bestilt med høyere kam enn normalt for at den skulle treffe litt høyere, typisk hvis du skyter på motgående høy fugl og ønsker å kunne følge fuglen med kornet. Dette er ikke vanlig bestilling lenger ettersom de fleste ønsker en hagle som skyter flatt (gjerne med en fordeling av bygen med 60 % over kornet. Min jakthagle er tilpasset å levere 2/3 av bygen over kornet.
  8. Korte piper (25 tommer) var en greie E.J. Churchill kom med sammen med sin idé om skytestil, hvor man engasjerte målet rett på (type øyeblikksskudd) kontra å svinge igjennom målet. Jeg trives ikke med korte piper, mine hagler har 30-31 tommers løp.
  9. Enda mer bullshit, driven shoot kan være alt fra lynraske ryper,som kommer lavt til høytflyvende fasaner som gjerne tvinges til å fly høyt over skytterrekka. At en brite har en hagle til rype, en til fasan og en til walk-up er nytt for meg og de britiske børsemakerne og våpenguruene jeg har jevnlig kontakt med. Per-S: jeg har bokhylla full av bøker om engelske hagler og børsemakerarbeid, og skyter jevnlig med 4 britiske hagler (1 skotsk, ellers London).
  10. Dette er med respekt å melde tull. Er kolben tilpasset deg og du faktisk kan skyte har det ingenting å si hvor fuglen kommer fra. Jeg bruker en sideligger til Compac sporting og de gangene jeg bommer er dette meg og ikke hagla. Husk at en hagle i UK like gjerne kan bli brukt til lynraske ryper som kommer 5 m over lyngen som en høytflyvende fasan. I jaktsituasjoner har jeg skutt fugl fra alle vinkler med hell, til/fra/over/sidekrysser.
  11. Gresvigs Triangle gun ble såvidt jeg husker produsert i Ungarn, og ikke av Brno.
  12. Per Arne Vågsland har bygget noen sideliggerkolber til meg og vridd/forlenget stokken på noen til, han finner en løsning!
  13. Solid overpriset, men danskene pleier å være litt grådige… Tilsvarende par kjøpt direkte fra forhandler i UK hadde neppe oversteget £ 15.000. I disse tider, hvor NOK omtales som Shitcoin, blir jo ikke dette gratis, men med en mer normal kronekurs og ingen påslag fra auksjonshuset ville dette landet godt innenfor 200K.
×
×
  • Create New...