Jump to content

Augustus

Kammerånd
  • Posts

    72
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Augustus's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

2

Reputation

  1. Jeg hadde en custombørse på mauserkasse, fra 1940, mener jeg det var. Fantastisk rifle, samlet utrolig bra, var veldig pen og ikke minst virket hver gang. Solgte den fordi den var kamret i et utrolig lite kurant kaliber, og jeg hadde sjelden tid til å lade. Nå er jeg militærhistoriker av yrke og legning, så det er mulig jeg er preget av det, men fikk litt abstinens når Mauseren forsvant. Hadde en helt original en fra 1937, som jeg hadde tenkt til å ha som base for ett nytt customprosjekt. Men en tidligere kollega mente det var galskap - en så fin rifle i helt original stand skulle ikke bygges om. Så den gikk til en samler, og jeg kjøpte en HV-Mauser i stedet. Drømmen om en nydelig customrifle basert på en M98 lever videre - men denne gangen blir det i et kaliber jeg kan få kjøpt over disk. I den forbindelse har jeg vurdert 7x57mm, .270win og 8x57mm. .270win er amerikansk, så litt off i dette prosjektet. 7x57mm ville vært det foretrukne kaliberet, men ser at det er et kaliber som ikke er så utbredt i kjedebutikkene. 8 (7,92)x57mm lades utrolig slapt, så blir igjen avhengig av hjemmelading, men kan kjøpe ammo om det er krise. Kalibervalget er med andre ord ikke avgjort, og jeg må si jeg er overrasket over hvor vanskelig det skal være. Litt bedre utvalg i butikkene hadde gjort det hele meget enklere. Poenget i denne forbindelse er vel bare at dersom man har lyst, så har man lov. Mine erfaringer fra ymse rifler, både moderne og ikke fullt så moderne, er at skytteren har svært mye mer å si for resultatet enn typen rifle. Så har man lyst på en klassisk M98, så har man lov. En annen erfaring er for såvidt at alt som har med skyting å gjøre fort blir så dyrt at valget mellom en gammel Mauser og en ny Remington spiller liten rolle.
  2. Jeg fikk ammunisjonen fra et dødsbo, da de ikke visste hva ellers de skulle gjøre med den. En pakke har følgende tekst: 16 Cartridges cal. .30 A.P. M2; 8 round clips, ammunition lot F.N. 9 Hylsebunnen er stemplet med F N 53 Det er dessverre bare 15 patroner i pakken. Dersom en samler i Oslo-området har lyst på pakken, så er det fint. Lisens for patronsamling er en selvfølge. Ta kontakt pr pm. swr
  3. Augustus

    Sakoklubben

    Hentet i dag min nye Sako Quad Heavy Barrel med løp i .22LR og .17HMR, begge gjenget for en A-Tec Rimfire CMM-6 demper, satt på 25MOA M1913 skinne og Zeiss Victory 3-12x56 kikkert i Leupold QRW-ringer samt Harris tofot. Gleder meg til å teste den bare regnet gir seg litt.
  4. Augustus

    1911-tråden

    Hei! Noen som har tips til en pålitelig 9mm 1911 med skinne, single stack, minst mulig grep og minst 5" løp? På forhånd takk for hjelpen! mvh swr
  5. Hei! Jeg skal til Surnadal i helgen, og har lyst til å ta med et par på skytebane for å skyte med pistol. Er det noen som vet om en bane det går an å benytte en lørdag formiddag? På forhånd takk for hjelpen! Mvh swr
  6. Ja; har gjort det samme selv. Men det som fungerte med P80 har vært helt umulig med Tanfoglioene som klubben låner ut. Om det virker med P30 blir jeg faktisk ganske glad:-)
  7. Ja, det ante meg. Derfor både 9mm og .22 er anskaffet. Har jo sett en del tråder her på forumet hvor det på det sterkeste anbefales å kjøpe .22 som første våpen. På den annen side har jeg også sett noen som mener at det ikke er alt som automatisk er overførbart til 9mm. Men noen timer med avtrekkstrening og nappe-avvending blir nok bra:-)
  8. For å oppklare: Jeg mente på ingen måte å insinuere at X-esse ikke er en god pistol! Hadde grepet passet meg, hadde jeg nok spart litt lengre, og kjøpt meg nettopp en slik. Samtidig registrerer jeg at både den og andre mer eller mindre rendyrkede konkurransepistoler i .22, som GSP, også har problemer med omladingen fra tid til annen. Ang klikkpatroner, så er det en skikkelig god ide, som jeg har vært utsatt for tidligere. Like moro hver gang man vipper pistolen fremover..
  9. Jeg kan ikke hjelpe for at jeg lurer på hva angrepsvåpen er for noe? Det høres jo veldig farlig ut. Kanskje vi burde arbeide for å spre normal nomenklatur?
  10. Ja, var heldig og fikk anledning til det. Nå blir det jo spennende å se om jeg blir fornøyd, eller om jeg kommer til å angre på at jeg ikke gikk for bare en pistol, enten den mye omtalte CZ Shadow eller en eller annen Tanfoglio-variant. Foreløpig må jeg imidlertid si meg meget fornøyd.
  11. Da har jeg vært på skikkelig rundtur i dag. Først til Stenvaag, og hentet en P22Q. Han sa at den ikke er like presis som X-esse, og at den ikke ville vare evig. Mer enn 10.000 skudd i året, så ville den nok være kaputt etter noen år. Men for 3000,- er det greit, for min del. Han sa også at CCI standard og Eley Club eller tilsvarende ville fungere best. Videre sa han at høyhastighetsammunisjon ikke ville fungere noe særlig. Deretter gikk turen til Jevnaker, for en hyggelig samtale med Svein Erik, og ikke minst for å hente en P30L V3. Jeg ble informert om at rekylfjær, -stang og -buffer var redesignet, og at jeg ville få ny i posten om noen måneder. Hvis han glemte meg, måtte jeg for all del ringe og mase. Slikt liker jeg å høre. Så var det straka vegen til Lillestrøm, hvor jeg hentet noen hundre skudd i 9mm. Magtech 115 gr, 124 gr og 145 gr. Så var det skytebanen neste. Samboer var også med. I går så jeg at hun nappet kraftig da vi skjøt med Tanfoglioene de låner ut i klubben. Så da var det P22 på henne. Første 100 skudd med Fiocchi 40 gr Performance High Velocity. Null problemer, men den spredde en del. Deretter 100 skudd med Western bulkpakket, hvor det var utdragerfeil på hvert andre skudd. Men med fine samlinger. Så fulgte hun opp med 100 skudd med Top Shot competition, fra XXL. Mye mindre matefeil enn med Western, men fortsatt ikke feilfri. Samlingene var imidlertid bra. Så her er det mye å gjøre for å finne noe som virker. Når det er sagt, har jeg (viste det seg) prøvd X-esse flere ganger. Alle har hatt matefeil eller utdragerfeil. Presisjonen er mye bedre enn med P22, men for meg er grepet veldig mye for stort. I følge Stenvaag var det ikke noe mindre grep på trappene, heller. Jeg skjøt 50 skudd av hver type 9mm. Feilfri funksjonering. Men 124 gr hadde betydelig bedre samlinger enn de to andre. Så da vet jeg i hvertfall hva jeg ikke skal kjøpe mer av. Samboer jobbet med napping og avtrekk, og kom seg veldig. Med P30en var det også veldig mye bedre enn med Tanfoglio i går, så det var veldig gledelig. Dessuten følte hun (som helt uerfaren skytter) at det var lettere å skyte med P30 enn med Tanfoglio. Det kan selvsagt henge sammen med at hun gikk fra P22, mens vi tidligere har vekslet mellom lånevåpen, herunder en Walther GSP og nevnte Tanfoglio. På den annen side kan det hende at grepet på P30 passet hennes små hender bedre. Det var i hvertfall veldig godt for mine alt for korte pølsefingre. Jeg klarte imidlertid ikke samlinger så gode som med Tanfoglio. Håper det er noe forbedringspotensiale etter som jeg blir vant til den. Praktisk-gutta kom innom. De skulle teste en .44 Desert Eagle. Vi fikk også prøve, og det geniale var at nappingen til samboer var borte etterpå. Den var allerede redusert, men etter .44, var den fraværende på både .22 og 9mm. Nå er begge to låst ned i våpenskapet, nypussede og fine. Men tror det blir en tur på banen i morgen, også Mvh swr
  12. Som nevnt over, så skal jeg ha en Walther P22Q. Dette for rimelig trening for en P30L. Det hevdes at det er mye funksjoneringsfeil med den, uten at det redegjøres for årsaken. Vet at de tidligere eksemplarene hadde problemer som føge av en litt bratt materampe og et feilkonstruert magasin, men dette skal være rettet nå. Ellers er det dessverre slik at det blir en del funksjoneringsfeil med alle halvautomatiske våpen kamret i .22LR. Har sett på banen at akkurat de samme problemene oppstår hos skyttere med rendyrkede konkurransevåpen i .22LR. Personlig tror jeg ikke det spiller så mye rolle hvilken .22 du velger. Det vil uansett bli et kompromiss, og det er fordeler og ulemper med alle tilgjengelige våpen. Det er også fordeler og ulemper med å trene med .22, når målet er å bli god med 9mm. Rekyl og munningsvipp gir et par momenter som vanskelig kan øves med .22. På den annen side så medfører prisen at du kan skyte til krampa tar deg, bokstavelig talt, uten et alt for romslig budsjett. Om du likte Ruger sin, så kjøp den, er mitt tips.
  13. Bare et lite spørsmål: hvilken pistol er x-esse? Finner den ikke på Stenvaags hjemmesider.
  14. Jeg skal ha en .22 til mengdetrening for å bli bedre med P30. Slik jeg ser det, er det flere momenter å ta hensyn til. For det første finnes det ingen .22 versjon av P30. For det andre finnes det ingen .22 pistol med H&K LEM avtrekkssystem. Dermed blir det for meg en avveining mellom siktebilde/avtrekkstrening og operativ trening med for eksempel magasinskifte mv. For det førstnevnte vil en hvilken som helst god .22 gjøre nytten, mens for det andre momentet bør betjeningslikhet tilstrebes. Så vidt meg bekjent, finnes det ingen pistol i .22 på markedet som kan fylle alle rollene, altså en pistol i god kvalitet, som har likt avtrekk og like sikter som P30. For meg er også pris et moment. Jeg velger derfor en billig .22 med betjening som ligner på P30 sin. Det jeg da sitter igjen med, er Walther P22. På sikt ønsker jeg meg en GSP eller noe tilsvarende, men det blir nok dessverre en stund til. Generelt tror jeg forøvrig at all skytetrening gjør en bedre på alle våpen. Allikevel har jeg erfart at jo mer to våpen ligner på hverandre, jo bedre effekt får man av treningen. mvh swr
×
×
  • Create New...