Jump to content

GOS

Members
  • Posts

    126
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

GOS last won the day on August 13 2021

GOS had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

GOS's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

232

Reputation

  1. Da har jeg endelig fått en drilling. Ikke fått brukt den så mye enda, men har fått skutt den inn med Lapua Scenar L 150gr. Må si meg fornøyd så langt. Lite klatring mellom skudda og helt grei presisjon. Drillingen er en Krieghoff Optima med 60cm lodda løp. Kaliberne er 20/76 og 7x57R. Stokken skal porefylles og stelles, så den blir nok fin den også. Er litt liv inni der.
  2. Jeg har solgt noen stokker. De som har vært ordinære har blitt solgt for 3500-5000 kr. Har også solgt en som var skikkelig pen, den gikk for 7000 kr. Det var en rett stokk. I noen tilfeller har fortre fulgt med. Har også kjøpt noen på egun, da har prisene gjenspeilet det jeg selv har tatt, men de har vært litt finere. De har jeg enda. Markedet er lite, og det ser ut til at folk ikke skjønner hva slike ting egentlig koster. Blaser tar som du skriver tett på 30 tusen for en ganske ordinær stokk. Å få laget stokker er også dyrt. De 2 jeg har nå, kan ikke selges uten store tap.
  3. Det er ikke jeg som selger! https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=334719151 Det er ganske kostbart å få laget nye kolber. Jeg har fått lagd 2 som passer meg, og sist jeg sjekka kom et sånt prosjekt på 30 000 pluss. Hva Blaser tar for nye, veit jeg ikke. Det finnes jo også i karbon om du blar litt høyere opp på denne siden. Et lite tips, følg med på egun, der ligger det av og til kolber til salgs.
  4. Har ikke brukt Swarovski 3-9x36, men jeg hadde en Kahles Ct eller Cl 3-9×42. På dagtid funka det greit, men under dårlige lysforhold opplevde jeg flere ganger at jeg måtte la dyra gå. Med en Zeiss 2,5-10 ×50 hadde det blitt kjøtt i fryseren. Etter dette har jeg bare brukt kikkerter med 50 eller 56 mm lysåpning på kippen. Kahlesen hadde jeg i Gun star montasje. Den hadde 1" mellomrør og avstanden mellom løp og kikkert var stor. Så litt rart ut, uten at det plaga meg stort. Favoritten i dag er en Zeiss 2,5-10×50, men bruker også en Zeiss ht 3-12×56.
  5. Du MÅ ikke brekke børsa, du kan slippe oppspenneren tilbake, flytte omsjalteren og spenne opp på nytt.
  6. Litt usikker på prisen, den har variert litt når jeg har kontaktet dem. Alt fra 500 euro til 700. Mulig det blir rimeligere om man kjøper flere. Tror ikke Rafdal får trøbbel med å kvitte seg med 20-30 muffer for å si det sånn. Armeria Zentile svarer kun når du skriver til dem på italiensk og de vokter muffene som om de var laget av gull. Kommer de til landet, så skal jeg ha 2 stk. Til nå har det vært enklere å kjøpe løp brukt, skyte mye og behandle det litt dårlig
  7. Jeg har diesett, hylser, krutt og tennhetter. Mangler tunge kuler Det jeg kikka etter var kuler med vekt rundt 70 -80 gr med V0 på rundt 850 ms. Bør gå greit med n-11.
  8. @Winteldet er Armeria Zentile som lager disse muffene. Jeg har vært i kontakt med de tidligere og forsøkt gjentatte ganger å importere til Norge. Det de sier er at de ikke eksporterer til privatpersoner. Jeg har vært i kontakt med Rafdal og han sier at han skal gjøre et forsøk. I min lille verden trodde jeg at dette skulle være enkelt da delen ikke er en vital våpendel uten løpet. Vi får vente å se. Jeg har et løp som jeg vurderer å få laget en muffe av. Men det er noen utfordringer der også. I dag er løpet i 7x57R, og jeg ønsker et nytt i 5,6x50R men 1:8 twist. Da må utdrageren også modifiseres, da Blaser ikke ønsker å selge disse. Det kan se ut som at utdragerene blir laget samtidig som de kammrer løpsemnet. Det kan hende at jeg ender opp med å kjøpe et fabrikkløp i 5,6x50R og bruke det løpet jeg har til å kamre om til en patron med lik diameter på randen som 7x57R.
  9. Utrolig snasen stokk. Jeg har gjort noe av det samme. Mine stokker er noe større en de originale. De er noe bredere og litt høyere. De ble også lagd 1,5 cm lengre. Har ikke så bratt grep, men det er fyldigere og de fungerer med den vinkelen de har. Jeg har også hatt uhell på jakt. 2 ganger. Men jeg reiser alltid med 2 våpen når jeg kan. Jeg jakter nesten bare i Norge. Litt i Sverige, men da er transporten med bil. Er det en grunn til at du ikke har nettskjæring på grepet?
  10. Hmm. Jeg har et 7x57R løp som begynner å bære preg av mye bruk. Kjøpte det brukt for en ganske rimelig penge. Kanskje bruke det framover, og bruke det som donor når tida er der. Jeg har prøvd å få tak I deler fra Armeria Zentile i Italia. Men det virker håpløst. Prisen var ca 700 euro.
  11. Det jeg mener er at jeg ønsker raskere twist. Målet er å stabilisere lengre og tyngre kuler enn det som er mulig i fabrikkløpene. Det gikk litt fort med skrivinga. Hjerne og pekefinger henger ikke alltid med svingene
  12. Hvem er det som påtar seg å lage customløp til K95? Skulle gjerne hatt et i et lite kaliber, gjerne 222 rem eller 5,6x50R. Fabrikkløpene har for rask twist. Jakta er over over her.Jakta elg til midten av desember og på rådyrjakta datt siste dyret allerede i slutten av oktober. En fin bukk, uten gevir.
  13. Jeg kan vel si at jeg har gjort de samme vurderingene som trådstarter. Kjøpte kombi for å jakte fugl, rev, bever og rådyr. Da jeg handla hadde jeg ikke bestemt meg for kaliber, men hvilke våpen jeg ville ha. Når det rette våpenet dukka opp ble det handel og jeg endte opp med 12/76 og 7x57R. Det som var et av de viktigste kriteriene mine var montasjer som er lette å betjene og stabile. Under jakta ligger kikkertsikte i lomma eller er lett tilgjengelig til jeg trenger det. Dernest presisjon, fordi jeg skulle bruke kombien til fuglejakt. Min kombi veier rett i overkant av 3 kg uten kikkertsikte og det funker fint. Opplever heller ikke at 7x57R er for mye på småvilt. Ellers er jeg enig i at man bør ha en randpatron i et brytevåpen, men om drømmevåpenet dukker opp uten, hadde jeg ikke mista nattesøvnen av den grunn.
  14. Jeg har prøvd Hornady Cx 120 gr og Barnes Ttsx 120 gr i 6,5x57R. Fikk best resultat med Ttsx. Høyere fart og bedre presisjon. Cx begynte ganske tidlig å gi tegn til høyt trykk. Den ladningen jeg opplevde som best uten trykktegn, var rundt den farta som er innenfor med tanke på anslagsenergi. Jeg prøvde både Mrp og Urp. Dette er i en K95 med 60 cm løp.
  15. Angående rusk og småting i selve mekanismen, tror jeg at en bør ta delene hver for seg å få vasket eller skyllt de i olje eller lignende. Å begynne å demontere dette uten kunnskap kan muligens by på noen utfordringer. Petter Korsell kan være mannen å ringe til i dette tilfellet. Det samme gjelder vel egentlig for låsehaken i bunnen på baskylen. Av folk som er i nærheten, kan du jo ta en telefon til Arnfinn Svartvatn i Finneidfjord, for å høre hva han mener. Dette er jo også en gyllen mulighet til å lære seg hvordan mekanismen er satt sammen, selv om situasjonen er litt utenfor normalt vedlikehold av våpenet. Uansett, jeg synes det er kjempekult at du bruker kippen for alt den er verdt og jeg setter stor pris på filmsnutter og reisebrev
×
×
  • Create New...