Jump to content

Tex Mexx

Members
  • Posts

    158
  • Joined

  • Last visited

About Tex Mexx

  • Birthday 12/30/1969

Tex Mexx's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • Conversation Starter
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jakttidsbegrensning på gåsejakt - Ingøy i Vest-Finnmark i perioden 21-31 august 2013. http://www.fefo.no/no/jakt/Sider/Jaktidsbegrensning-gr%C3%A5g%C3%A5s.aspx
  2. Jeg er spent i år om gåsejakta her oppe blir bedre enn i de siste årene, merkelig dårlig. På øyene her oppe hvor vi jakter har antall jegere og gås økt med årene mens utbyttet har blitt dårligere. Våren og forsommeren i fjor var preget av kaldt og blåst, hekkingen og trekkene var ikke som "normalt". I år ser det bedre ut, hatt en fantastisk mai/juni og deler av juli. Gåseungene er på sjøen 14.dager tidligere enn de pleier og hva det vil si for gåsejakta gjenstår å se... I tillegg har vi klart å få til en regulering av jakta i samarbeid med FeFo(grunneier). Reguleringen går ut på å "frede" gåsa ett gitt tidspunkt mellom kl.0800-1600 den første jaktuka. Dette av hensyn til gåsa for det skytes til "alle"døgnets tider og den får ikke ro, dernest hensynet til fastboende og hytteeiere på øyene(relativt små øyer) som synes det har vært vel mye smelling rundt om. Vi får se om jakta tar seg opp, for noe bør gjøres når antallet fellinger går ned mens gåseflokkene og jakttrykket øker!?
  3. Hvis du mener en håndhold sak; "Cass creek" så har jeg også prøvd for noen år tilbake, det var noe møkk skal vite. Det var noen merkelige gåselyder på den og så var det dårlig lyd. Jeg bruker "Hammern" til lokk og det har fungert "greit", men jeg tenkte at det hadde vært ideelt å lastet ned helt autentiske lyder og spilt av på post....skal skal ikke..
  4. Vurderer å prøve en slik på årets gåsejakt, Primos Turbo Dogg e.l som bl.a http://www.brunst.no selger. Har noen prøvd en slik sak på gåsejakt; evt.hvordan var lyd, tiltrakk den seg flere gås...? Blir kanskje på grensen å kjøpe en sånn sak, litt "americano overkill"...
  5. Vi var fem jaktkompiser sammen og alle fikk kvota, så på hjemturen kom kameraet frem. Men ikke "problem" å skyte 25 fugler totalt når du observerer 400+++, og i dette fjellet jaktes det ikke mye på. Det har i alle år siden jeg begynte å jakta...for noen år tilbake vært "bankers" og ligger litt utafor alfarvei
  6. Rypene der hvor vi jaktet var relativt grei å komme inn på, men noen som var på nabofjellet fikk ikke fjæra, fuglene lettet utenfor haglehold. Hvis ikke det blir snøflekker snart som rypa trekker mot så blir nok rifla med på tur neste jakt, er jo litt ekstra å drasse på men kan være verdt det.
  7. Rypejakta til nå har vært ett eventyr;summen av godt vær, antall fugl sett og de som har blitt med i sekken er nok med på å gi denne sesongen terningkast 6. En jaktdag i forrige uke ble litt annerledes, hadde med kameraet på tur, etter en time på fjellet var kvota tatt og da var det bare å knipse bilder, hadde bare kit-objektivet med. Jeg kom ganske nærme rypene og det var morsomt å jakte på dem med canonen og ikke "kanonen".
  8. Jeg jakter stort sett etter fjellryper i kyststrøkene av Vest-Finnmark. Rypejakta sålangt har vært svært givende mht.antall sette og felte ryper. Fjellrypa flokket seg tidligere i år enn "normalt" og vanskeligere å komme innpå. Det er 5 ryper pr.dag(3 ryper på enkelte øyer her ute) i bag-limit, på lørdag var det bare å dra hjem kl.1300, full pott med 5 i sekken. Såg anslagsvis 80 fugl på noen kilometers gange, rypene er 70% hvite og veldig nervøse. Torsdag melder det om bra vær, da går ferden til ett av mine yndlingsterreng. For noen uker siden observert vi 100+ av Lagopus mutus der.
  9. Nå er det snart helg, men det blir nok ingen jakting i helga; trasig værmelding. Oktober er for meg "rypemåneden", og denne uken har jeg hatt tre nydelige jaktturer på fjellene i kyststrøkene i Finnmark. Gps`n har stoppet på 52 km og det har blitt noene turer opp og ned i bratteste ura. Og en ting er sikkert, skaperen har ikke ofret støkkjegerne noen tanker mht.terrenget mann ferdes i. Fjellrypa er nå 95% hvit og uten snø på toppene er den rimelig synlig for både vingbårne jegere og oss tobeinte. Har i disse dagene på fjellet vært innom forskjellige terreng og det er bra med liv i rypeheimen, har sikkert sett 170+ med fugler. Det har vært nydelig høstvær, nesten for "fint" til å jakte. Rypeflokkene har sittet i skyggesiden i bratta, men allikevel har vi(4 mann) hver dag klart å tatt kvota og er fornøyd med det. Jeg ønsker nå litt snø, altså bare LITT på toppene...for flekkjakt er jo utrulig gøy:))
  10. Været her oppe har vært begredelig siden søndag men satser på bedre vær når jakta starter 21.august. Det er enormt med grågås rundt om på øyene og da får vi satse på opphold,overskyet og IKKE nordavind fremover. Dette bildet tok jeg ikke så langt fra hytta vår, og nå er dem ikke redd for båt og mennesker nei......
  11. Fant en død oter i går kveld på veien(var ikke maltraktert i legemet). Jeg hadde heldigvis søppelsekker liggende i bilen og pakket den inn og la den inne på et fryseri til lokale fiskermenn. Snakket med en bekjent som er i viltnemda og han tar kontakt i dag om videre saksgang. Dyret er som sagt fredet og jeg tenker på å få stoppet den ut hvis alt går greit. Er det noen som vet prisen for å få oteren utstoppet?
  12. Ja, nå er den i hus, fikk den på lørdag m/ stativ, filter mm, har fiklet litt og tatt noen bilder, objektivet virker som et godt kjøp, skal legge ut noen bilder etterhvert.
  13. (.min uthevelse)Hmmm, drøy påstand, forklar! Vet ikke hvordan ditt møte med livet fortoner seg...men du må ikke glemme at det er noen medmennesker som har kløkt, innsatsvilje, svette, tårer og som har en helvetes mye lidenskap for å nå sine mål uten bekjentskaper og som ikke er påvirket av tykke lommebøker, ikke glem dem!!! En liten digresjon; lommebøker, er ikke det noe som hører fordums tid til...?
  14. Ja nå er linsa bestilt, og prisen er meeget bra den, lønner seg "å koke litt suppe" på venner en sjelden gang. Men slike ting bør det vel ikke skrives om i offentligheten; Det er flott med informasjonsdeling og diskusjon, det er vel derfor vi er her. Og til syvende og sist er det kun DU selv som avgjør veivalgene videre. Av natur er jeg den type menneske som IKKE har idighet og tålmodighet til så veldig mye lesing av bruksanvinsinger, jeg prøver, feiler og leser når jeg står (bom)fast. Men jeg har kjøpt boken "Bedre bilder" av J.Kolari/P.Forsgård som jeg har begynt å bla i. Hold gjerne denne tråden varm med tips og erfaringer, men overskriften "skremmer" vel bort erfarne brukere i Nikon og Pentax-leiren....?
×
×
  • Create New...