Jump to content

VeGe

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

VeGe's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. VeGe

    GSP Magasin Mod

    Da må det finnes flere typer magasin å få tak i. Min er 10 år gammel, og hverken .22 eller .32 holder sluttstykket i bakre stillling etter siste skudd.
  2. Du kan nok støte på problemer om du har en 9mm og så ønsker en .45, ja. Da kan det nok være mer fornuftig å søke på 9mm som Grov, men ulempen er at 9mm også dekker Militærfelt når du siden skal søke om .45. Skal du ha begge, er det enklere å søke om .45 først og 9mm etterpå.
  3. Foreslår at du skriver "NSF Militærfelt". Da har du "Grov" ledig til en .32 senere.
  4. Nei, så enkelt og greit er det nok ikke, Woff. Dette står ikke bakpå. Det er skrevet på nederst på forsiden av kortet. (Bakpå står det da ingenting om utlån. Det er bare generelt om oppbevaring, transport, følger av overtredelse av loven, etc.) Har også en merknad på et kort datert august i år, men der står det "Utlånes kun til person med likelydende våpenkort.".
  5. Amerikansk selskap tilbyr patroner som urne. http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10039510
  6. Noen som kjenner til om det har kommet nye lover/forskrifter/rundskriv vedr utlån av håndvåpen? Fikk i dag våpenkortet på en nyervervet .22lr og der står det "Utlån ikke tillatt etter våpenlovens §8, tedje pkt.". Det er altså setningen som hjemler at §11 vedr utlån ikke skal anvendes. §11, 1. ledd sier: Men nå er det jo slik at Kongen faktisk har bestemt noe annet; i våpenforskriftens §85, 4. ledd: (Diskusjonen rundt hva som er "tilsvarende våpen" er ikke viktig her.) Er det slik at det lokale våpenkontoret bare kan se bort fra forskriften og velge å ikke tillate utlån? Jeg kan nå f.eks. ikke låne bort våpenet for prøveskyting ved et evt salg. Slik jeg oppfatter det har jeg heller ikke lov til å overlate våpenet til godkjent børsemaker, da det hjemles i samme lov og forskrift. Det kan jo vise seg å være litt upraktisk! Jeg håper dette bunner i at den faste personen på våpenkontoret er fraværende og at dette faktisk er feil bruk av hjemmel, men vil gjerne høre om noen vet om endringer i eller nye tolkninger av regelverket før jeg ringer og ber om nytt kort...
  7. Dette gjelder kun ved kjøp i butikk, ved privatkjøp må type, kaliber og serienr stå i søknaden, det måtte jeg ha i min søknad som gikk igjennom for et par uker siden Det er i så fall når du vet på søknadstidspunktet at du kommer til å handle privat. Man kan jo like gjerne søke om en 9mm for å ha tillatelsen i hende til et godt tilbud dukker opp - det være seg hos forhandler eller privat. Jeg søkte forresten for noen uker siden på en .32 topp som jeg da visste skulle kjøpes privat da jeg allerede hadde kjøpt samme våpen som .22lr. Likevel var det tilstrekkelig å skrive "løpssett .32 s&w long" på søknaden. Resten må jo selger fylle ut uansett nederst på blanketten når salget gjennomføres.
  8. Du finner noen tips i denne tråden: Skivetrekk 25 meter.. Tips??
  9. VeGe

    Overpris...?

    Antar at trådstarter sikter til at selger oppgir kr 9000 som nypris mens PVAS selger samme våpen(?) til kr 4990,-.
  10. De hadde også en markant økning i antall produserte våpen fra 1976 og utover. I 1981 produserte Colt over 60000 Pythoner - over dobbelt så mange som i årene etter. Jeg har en 6" som jeg har hatt siden den var ny høsten 1983 og er fortsatt veldig godt fornøyd med den.
  11. For eksempel slik: http://www.hoppes.com/products/ca_boresnakes.html Rene kinderegget - gjør tre ting på en gang...
  12. Jo, da. Det kan sikkert tolkes til å bety at man ikke skal fikle med patroner og hurtigladere på vei i løypa utenom standplassene, mens det fortsatt er tillatt å ha dem ferdig ladet før man går ut. Men, som El Gringo påpeker, kan ikke en arangør pålegge deltakerne noe som ikke står i regelverket. Det betyr at slike "lokale regler" i beste fall er egnet til å forvirre og i verste fall starte en krangel midtveis i løypa om hva som er lov eller ikke...
  13. Men selv om reglementet ikke sier noe om hurtigladere, er det mange stevnearrangører som har følgende tekst i feltreglement eller baneregler: Gjerne med henvisning til NSF reglement for Feltskyting 8.25.1 – 6.Hva gjelder da? Står arrangøren fritt til å "finne på" egne regler? Det er vel uansett fornuftig å innordne seg de reglene som er...
  14. Vil det si at en person som er tidligere yrkesoffiser og nåværende rekreasjonsskytter sivilt kan melde seg inn i NROF og få utlevert f.eks. en MP-5 for deretter å skyte med den når han selv ønsker det på en sivil skytebane?
×
×
  • Create New...