Jump to content

Bly

Members
  • Posts

    4,622
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    25

Bly last won the day on October 3 2023

Bly had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bly's Achievements

Master

Master (14/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1.5k

Reputation

  1. Da lurer jeg egentlig på hva som er problemet? Slik som du skriver så tenker jeg at du er ung nok til å ikke ha fått noen reele bekymringer for hvordan livet ender. Jeg personilg er kanskje absolutt minst bekymret for å bli skutt. Det som bekymrer meg mere etterhvert som årene drar på er hvorfor vi oftere får kreft, og andre dødelige sykdomer som innebærer enormt med lidelser før det er endelig kroken på døra. Jeg jobber på en måte i og nært nok helsesektorern til å se dette. Nå kan det jo se ut som om gjennomsnittlig levealder er på tur ned, og for meg så virker det som om livskvaliteten til de eldre (og yngere) blir dårligere. Hva er det med samfunnet vi lever i som forårsaker dette? Det burde for de fleste være mye viktigere å tenke på slikt enn å surre rundt med byråkratiske spissfindigheter som skal løse samfunnsproblemer vi egentlig ikke har. Vi blir styrt av media til å tro at våpeninnhav er et problem. Handlingskåte og populistiske politikere ser sitt snitt til å skåre billige poeng, og vi som samfunn biter på. Jeg tenker at dette er en tilfeldig og samfunnspsykologisk dynamikk, ikke en konspirasjon. Så hva med å stikke fingeren i jorda, kjenne litt etter hvor skoen trykker, og ha to tanker i hode på samme tid før man hiver seg på massen?
  2. Jeg er fundamentalt uenig i din måte å se "våpeneier" på! Bare for å ha sagt det så stoler jeg mere på en våpeneier, enn en som ikke er det.
  3. Ja det synes jeg faktisk! Omtrent alle (99.999999%) takler samlivsbrudd helt fint i form av en slags "sorgprosess" helt uten å bli voldelig eller suisidal. De trenger ikke å bli "rævkjørt", og potensielt miste flere lyspunkter i livet. Og helt ærlig så fatter jeg ikke interessen for å overvåke alt og alle mest mulig. Det er en samfunssykdom i mine øyne. Hva med å bare stole på folk i utganspunktet?
  4. @amatørFant beskrivelse her:https://turntex.com/help-center/cactus-juice-stabilizing-resources/59-cactus-juice-technical-data
  5. Hvor nært havner du med BC'en om du sammenligner en godt dokumentert kule fra f.eks Litz?
  6. Cactus Juice er en "slags epoxy" om jeg har skjønt det riktig. Jeg har bare sett på ferdige emner og på knivskaft/tredreieprodukter hvor dette har vært brukt. Det ser veldig fint og holdbart ut når det er polert opp. Overflata er hard og det virker slagfast. Vekta på treet er jo selvfølgelig noe tyngere enn uten, men man kan kanskje hule ut mere på f.eks en kolbe, kanskje også lime inn et eller flere karbonrør. Stabilisering er sikkert ikke en ting å gjøre på en ferdig kolbe siden prosessen innebærer uttørking. Stabilisering må sikkert utføres i produksjonsprosessen en gang før endelige dimensjoner på stokken? Angående vakuumkammer så har jeg sett et kammer som rommet en hel elefant i bakgården til Gunther von Hagens.
  7. Det synes jeg personlig er en ræva ide. De aller fleste har vel vært gjennom et eller flere samlivsbrudd i løpet av et langt liv. Jeg har jo også det. Den gangen var det jakt og rekreasonsskyting som holdt motet gående. Skulle jeg midlertidig blitt fratatt våpen bare fordi det pågikk et samlivsbrudd så hadde jeg garantert havnet mye lengre ned enn nødvendig. Jakt og skyting er jo terapi og balsam for sjela for veldig mange.
  8. Superfint arbeid Når man snakker om trefinish så er det mange som bruker Cactus Juice på treverk til f.eks kniver, dreide boller o.l. Det gir en veldig fin overflate etter polering og treverket blir helt upåvirket av vann og vær etter behandlingen. https://www.tredreieutstyr.no/file/standardmappe-uni/cactus-juice-er-en-varme-herdet-harpiks-som-brukes-til-aa-herde-og-stabilisere-mest-porose-materiale.pdf Er det noen som har sett dette brukt på riflestokker?
  9. Jeg blir overrasket om du finner en ladning med de komponentene ut fra den testen din hvor du er i stand til å skyte ei 30 skudds gruppe under 1 moa. Jeg tipper du kommer til å havnet et sted rundt 2 moa, kanskje mellom 1 og 2 med litt flaks og optimisme?
  10. Det er nok bare tilfeldigheter. Om han hadde skutt samme test på ny, så hadde samlingene flyttet tilfeldig rundt på seg sammen med ES (maks spreding i fart) og SD (standardavvik). Den konklusjonen du kan trekk ut av dataene er at kula (forutsatt at skytter kan skyte) samler dårlig i den rifla det er skutt med. Type 50-60 mm eller 2 moa'ish..
  11. Var det ikke "knirk" i ekteskapet før så blir det garantert etterpå, og kanskje et skritt nærmere det vi ikke skal snakke om
  12. Det er litt det jeg også tenker. Labradar BC er bare gimmikk uten substans.
  13. Å måle en hundredel med pusselapper funker ikke i mitt hode. Skjevt kammer kan jo være mye rart. Å måle det er ikke helt enkelt. Du må jo ha en vippeindikator langt inne i pipa for å kunne finne ut av noe som helst fornuftig. Å måle på utsiden av pipa gir liten mening. Her er en godt forklart metode for å lage et rett kammer. Det er få som går så grundig til verks. De fleste bruker et flytende oppsett og lar piloten til brotsjen styre retningen. Jeg tipper at alle pipen du har er laget slik? Skal man måle kammeret i ettertid mot løpet må man gjøre samme øvelse med vippeindikatoren. Det høres dyrt ut? Men det verste med det er brukergrensesnittet som stilles til skytteren.
  14. Gir den BCen noen mening når målingene avtar på 100m?
  15. Korleis stemmer ein i eit land der politikk er forbudt? Poenget mitt var at "forbud og overregulering" stort sett er en absurd og dårlig løsning på samfunnsproblemer
×
×
  • Create New...