Jump to content

Bly

Members
  • Posts

    4,612
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    25

Bly last won the day on October 3 2023

Bly had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bly's Achievements

Master

Master (14/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

1.5k

Reputation

  1. Var det ikke "knirk" i ekteskapet før så blir det garantert etterpå, og kanskje et skritt nærmere det vi ikke skal snakke om
  2. Det er litt det jeg også tenker. Labradar BC er bare gimmikk uten substans.
  3. Å måle en hundredel med pusselapper funker ikke i mitt hode. Skjevt kammer kan jo være mye rart. Å måle det er ikke helt enkelt. Du må jo ha en vippeindikator langt inne i pipa for å kunne finne ut av noe som helst fornuftig. Å måle på utsiden av pipa gir liten mening. Her er en godt forklart metode for å lage et rett kammer. Det er få som går så grundig til verks. De fleste bruker et flytende oppsett og lar piloten til brotsjen styre retningen. Jeg tipper at alle pipen du har er laget slik? Skal man måle kammeret i ettertid mot løpet må man gjøre samme øvelse med vippeindikatoren. Det høres dyrt ut? Men det verste med det er brukergrensesnittet som stilles til skytteren.
  4. Gir den BCen noen mening når målingene avtar på 100m?
  5. Korleis stemmer ein i eit land der politikk er forbudt? Poenget mitt var at "forbud og overregulering" stort sett er en absurd og dårlig løsning på samfunnsproblemer
  6. Hvordan kontrollmåler du skjevhet i ei pipe som er ferdiglaga på en måte som gir noe mening? Da er man over på samme problem som med støpte kuler hvor man kan kjøpe kuler/tenger i samme kaliber med små inkrementer forskjellig diameter tilpasset den løpsdimensjonen du skal bruke. Jævlig upraktisk!
  7. Jeg vet jo ikke, men i motsetning til labradar så skal den ikke måle kula utover i kulebanen. Jeg vil anta at radaren ikke er så sterk i utgangspunktet?
  8. Om det nå er slik at dreide kuler er så ekstremt følsom for toleranser på kammer og løp, så skjønner jeg at ingen er veldig interessert i et stort parti. Det hjelper heller ikke om kulene må lages på en måte som gir ræva BC for at de skal fungere i et bredt spekter med piper.
  9. Det er helt uproblematisk å sette en skrue i ei STR kasse. Men skal du ha en rekylstopp så ville jeg forsenka hode litt ned i godset slik at ikke gjengene tar belastningen. STR har en slik skrue fra før i enden av 11 mm sporet. https://bmwear.no/produkt/konkurranseskyting/sauer-200str-deler/deler-sauer-200str/s305b-stoppskrue-for-diopterskinne
  10. Rota til alt vondt er politikk og media! Jeg stemmer for at vi forbyr begge deler
  11. Det som sitter godt fast er Sportmacth helmontasje; https://www.jaktkroken.no/produkt/optikk-og-montasjer/kikkertmontasjer/montasjer-til-luft-og-salong/sportsmatch-skinnemontasje-30mm-medium Ulempen er at den kommer langt bak på rifla. Men den er enkel og billig hvis du skal bytte mellom kikkert og diopter.
  12. Kanskje fart betyr noe om du ikke har en patron med mye omf bakom? Den på "Tuben" var en 300WM, og Ron skyter vel aldri noe annet enn magnum? Jeg har kanskje litt trua på å smøre homogene kuler.
  13. Og hvis vi fortsetter å rote utenfor temaet.., hva er de plast tuppene?
  14. @OspaLa oss si "hetrogen" da hvis det behager?. Du skjønte vel at jeg mente "homogen" som kule. Jeg har ikke lyst å bruke ordet "solid eller monolihtic".., og kommer ikke på et godt norsk ord.
  15. Tja? Man burde jo fort kunne avkrefte om det er legeringen og ulik friksjon som er synderen. Om Sako lager kulene sine av rent kobber, så finnes det homogene kuler f.eks Hornady hvor kobberet er legert med noen prosent sink. Det dreies vel også kuler i mesing..
×
×
  • Create New...