Jump to content

paasan83

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

paasan83's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Plaststokk. ingenting som tar i.
  2. Ting jeg har gjort: Sjekka skruer på feste og montasje. byttet kikkert. av med demper/på med demper. sjefteskruer sjekket, av og på. skutt fra 35-69 gr kuler i forskjellige varianter, både hjemmeladet og fabrikk. Bror min har testskutt. kopperløsning i løpet, pussa og gnidd til krampa tok. skutt med tofot, uten tofot, og med sandsekker. Sjekka at pipa ikke tar i stokken. Er vel ikke så mye mer jeg kan gjøre før den går til børsemaker/våpensmed?
  3. Samler bedre uten, men har ikke opplevd at kula tar borti demper. Litt riving i håret her for jeg finner ikke noe å sette fingeren på.. Mistenkte demperen først, men når det ikke blir presisjon uten demper heller og når det etter all kosinga og plukkinga på den ikke blir bedre blir det ihvertfall dårlig stemning..
  4. Alt ser ok ut, derfor eg mistenke oppbrukt... Synes også det var litt tidlig! Har plaststokk på den.
  5. Hei, jeg har en tikka t3 ss i kaliber .223 med 51cm pipe, kjøpt i 2011 som nå har gått rett over 1400 skudd. I høst på gåsejakta ble det mye bom og det bar på banen for test, etter skyting fant jeg ut at hverken fabrikk eller egenladet ammunisjon klarte samlinger under 3+ cm. Verste samling på fabrikk var 7-8cm... Bar hjem for puss og sjekk av løp, fant ingenting galt, men kjørte på med kopperfjerning og olje og tørrpussa. ut på banen igjen, samme problemet, klarer ikke mindre samlinger enn ca 3+ cm, hjem igjen, plukka den ut av stokken, ikke lå den mot stokken og jeg hadde ikke problemer å skyve et dobbelt A4 ark imellom pipa og stokken. Skrudde dempern på, ut på banen, SJOKK!! samlinger på 15-20 cm! Dette geværet ga samlinger på 1 - 1.5 cm med og uten demper da det var nytt! Med demper nå kunne jeg like greit ha kastet potet etter viltet.. Noen som kan tenke seg hva det kan være? Har hatt kikkerten på et annet gevær og det er ikke optikken som fjusker heller, basene er weaver stålmontasje og kan ikke se noe feil med de. Demperen er en Ase utra sl5 i cal 223. Noen som kan har en ide om den er utskutt allerede eller om det må sjekk hos våpensmed til??
  6. Har skutt en del rev på lokk nå og det ser ut som om det for min del kommer rev på ca hver 4. bråking. Lokalkunnskap er gull i denne sporten! I mørket lokker jeg som regel ikke mer enn 15-20 min og det virker som om de fleste kommer inn på hold før 10 min er passert. Ytterst sjelden ser jeg at de kommer ut mot 20 min. Så en lokkefilm av Lindroth og der sa de at reven var treig på dagen og at det måtte lokkes lengre... Her har det variert en del, har fått inn rev etter 5 min og det har gått nesten 30 min på det meste. Ja, reven er mer skeptisk på lys dag, men kan ikke si at den virker så sær som folk skal ha det til. Jeg lokker mest med vinden i sida eller litt på skrå i ryggen. Lokker helst ikke i vindstille, lar heller være og venter til det blir litt drag. Snø spiller ikke noen rolle, i regn har jeg ikke skutt rev på lokk( kan være man ikke er ivrig nok da). Skal sies at jeg har lokket i snart 4 år og da jeg begynte var det maaaange mørke stunder med svartmaling og eder uten å se snurten av rev. Det som jeg gjorde: leste så mye som mulig, øvde, øvde, øvde på fløytene, hareskrik, fuglepip, musepip osv(da koneemnet satt med pc'n og øretelefoner med hørselvern utapå og så på greys, da skjønte jeg at man var skada). Enda skummer jeg nettet, spør kompiser og jakter med andre, man blir aldri utlært i det her gamet! Heldigvis!! Se hva som gjøres på youtube og vær ute, se etter spor. Har det kommet et lag med sporsnø, ta dørstokkmila og gå en tur evt kjør, du ser snart hvor reven passerer og tettheta av revespor. Er det lite rev i et område må man være ekstra påpasselig med at alt ''stemmer''. I mine øyne er det bedre å la være å lokke om magefølelsen ikke er der, reven vil være der når forholdene er bra( kan ikke si perfekt for det hører sjeldenhetene til).
  7. Hei! Skal på jakt i USA neste år og lurer på hva som må gjøres for å få våpenet mitt med! Noen har som har råd og tips til hva jeg må gjøre og hvordan dette kan gjøres raskest mulig?
  8. Noen som vet når denne kommer for salg i Norge eller om den er ute nå? VIL ha en slik!
  9. paasan83

    Lokking av rev.

    Lokka inn en fin voksen rev i dag tidlig... hadde lokka med fugleskrik maks 5 min så stakk den hodet ut av krattet og kikka nysgjerrig mot meg og kompisen. Ga noen musepip og den kommer mot oss, men plutselig snur den, tror den fikk vær av oss og da jeg skjøt så jeg sandføyka stå på venstresida av den! Verdamt! Kjente at det glapp akkurat da jeg trykka av.. kun min egen feil. Fant hullet etter kula på 149 skritt...
  10. paasan83

    Lokking av rev.

    Var ute og skulle rigge klart til gåsejakt og hadde med lokkesaker til rev i sekken. Det første som skjer da vi trår ut av bilen er at en revevalp hopper opp av grøfta og flekker til skogs ca 5 m bak bilen. Nånå, etter å ha satt ut alle lokkefuglene, hogd trær og virret med hodelykter på åkeren og i skogkanten rundt setter vi oss i kanten av åkeren, like ved lokkefuglene og piper med fugleskrik... Alt skal prøves ikke sant!? Etter 25 min med lokking og ingen rev reiser vi oss og står et par min og prater. Da ser jeg en bevegelse i andre siden av åkeren, REV! Både jeg og kameraten ''ramla'' på rumpa, fikk opp skytestaven og gjort klart til skudd. Reven står og ser rett på oss mens vi gjør alt dette og jeg var sikker på at den AAALDRI kom til å komme på hold, den sto da på 150- 170 m... ga tre støt med musepip og det virket som reven ikke hadde sett mat hele sitt liv! Den galloperer! rett på lyden! Jeg visste ikke om det var en drøm, men på ca 100 skritt stoppet jeg den med ett bjeff og skjøt den. Når vi kommer frem ser vi at det er en stor valp. Har noen andre opplevd lignende med tanke på alt støyen, lyset og stemmene vi lagde FØR vi startet lokkinga. Virker som om det må være en streifer som har kommet, for evt andre rev som oppholdt seg i området ville vel ha skygget banen? Flaks skal man ha!
  11. ble rev nr 4 i sommer natt til i går: reven kom på musepip og endte sine dager på 100 skritts avstand. skal prøve igjen i natt tror jeg om koneemnet godtar en hjemme alene aften igjen!
  12. rev 2 og 3 i natt, kl 2330 og 0315. 2 små gutter som kom på fugleskrik og musepip. bommet internasjonalt på en til, men er godt fornøyd alikevel! så ellers 5 rev til på tur hjem selvfølgelig! mye rev i Troms for tida....
  13. 1 stk rev her også. tispe på 5.3 kg kom på lokk, fuglepip og musepip.
×
×
  • Create New...