Jump to content

hk75

Members
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

hk75's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

9

Reputation

  1. Er til dynamisk minirifle. Er til bruk på lokale stevner med skyteavstander på 15-25 meter, med muligens hold mellom 50-100 meter en gang i skuddåret for et fåtall skiver..., samt til uformell blinkskyting med anlegg/to-fot for yngstemann i familien på 15-25 meter. AR-22 er ikke av interesse. Går man for en ordinær 10/22 så kan man ut fra pris og bruksområde like godt gå innom den lokale våpenbutikken og kjøpe ny i stedet for en brukt på finn.no som gjerne er blitt mikket, mekket og herjet "litt" med og som også gir ekstra kostnader med tanke på forsendelse/henting hos bruktselger. 3000-5000 brukt eller 6000 ny spiller ingen rolle.
  2. Skal ha en ny (ikke brukt) 10/22 til konkurransebruk, har papirarbeidet i skjønneste orden for våpenet (DSSN). Bør man velge Ruger sin egen 10/22 competition utgave, eller kan man like gjerne kjøpe en ordinær 10/22 og fikse på den? Competiton ligger på 2-2,5x over standard 10/22 i pris, alt etter hvor og hvem man sammenligner med. Våpenet skal ikke settes opp med AR15 "look a like" stokk.
  3. Hvis den avfyrer det meste av annen ammo, så fungerer den. Er den lett på avtrekket (enten det er fagmessig eller hjemmesnekkeren som har gjort det), så ligger trolig svaret i at slaget er for svakt. Jeg bruker 38. spec fiocchi ammo i colt trooper, ruger gp100 og sp101. Fungerer i alle 3.
  4. Går meget fint å nedgradere i pris også om man vil. Pent (lite) brukte "gammel modell" CZ75 og CZ85 er jo tilgjengelige fra tid til annen. Så kan man tilegne seg egne erfaringer før kongekjøpet av våpen og utsyr til 30.000++ gjennomføres. De nyeste CZ shadow anbefales jo varmt av dem som har dem og skyter godt med dem, med de som skyter bra og bruker Glock 17 sier jo det samme om Glock også.... Med trening får man avtrekket på Glock til å "rulle" som en 1911. Eksempel på CZ85 (har ingen kjennskap til eier) https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=306649524 Ellers som nevnt av M67, brukt CZ 75 Sp-01
  5. Madammen har begynt å interessere seg vell mye for foto (en av mine gamle hobbyer), og er kommet så pass langt etter å tatt div fotokurs at lysten på hennes eget speilrefleks har meldt seg, mine gamle 35mm var visst ikke helt moderne lenger.... Ut fra pris/begynnerfase etc så famler hun (og jeg) litt i mørket på enten 90D eller D7500, men hvilken er å foretrekke? Vi har en Nikon D40 som vi fikk for 14 år siden, men denne er jo heller ikke av akkurat samme kaliberet som de to nevnte. Så langt jeg kan lese meg til, så er jo vil jo enten Canon EOS 90 eller Nikon D7500 være gode valg. Men, noen formening? For/mot?
  6. Om du skal ha nytt, så finnes der på jaktdepotet https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=-6111&prodid=12153
  7. hk75

    17hmr

    Skal sette en kikkert på min 17hmr til bruk på rype når rypa sitter litt utenfor hagle hold. Har sett på (på nett) Leupold VX-Freedom 3-9x40 Hunt-Plex (alternativt 2-7x33) og Meopta Optika 5 2-10×42 Z-Plex. Sist nevnte får man jo med/uten paralaksejustering (om det trengs?). Noen for/mot?
  8. Det store problemet er jo ikke å skyte ett stevne på 5 år i open og standard rifle. Problemet er jo å huske på å sende inn dokumentasjonen på dette…. I tillegg er det nok dem (de litt mindre aktive) som ikke har fått med seg dette ennå. Men, jeg vil anta at både forbund og klubber er ute og informerer sine medlemmer allerede i år om endringer i lov/forskrift. Et lite hint våren 2025 om aktivitetskravet, og så en stor reminder våren 2026 om å sende inn dokumentasjon.
  9. Det stemmer. Slik "lovteksten" (dvs forskriften) omtaler dette, så er det minimum ett stevne i hver klasse man har halvauto rifle i, samt hver klasse man har løyve til å ha pistol magasin med mer enn 20 skudd i. For sistnevnte, pistolmagasin, så fratas man ikke innehav av våpenet, kun magasiner som tar mer enn 20 skudd.
  10. Dette blir det opp til styret i DSSN å avgjøre, alternativt gjort føringer for overfor styret av klubbene fra forbundsting. Ut fra slik våpenloven og forskriften framstår pr i dag, så er det generelle kravet for erverv av semi-auto rifler 10 treninger og 10 åpne stevner siste to årene. Dette kravet gjelder også for dem som vil søke om løyve til å kjøpe riflemagasin som tar mer enn 10 skudd. (For å søke om løyve til pistol magasin som tar mer enn 20 skudd, så må man ha deltatt på sammenlagt 10 treninger/stevner siste året.) Det som også kan være verdt å ha i bakhodet, er at vi hvert femte år, på eget initiativ, må sende inn dokumentasjon på deltakelse i åpne stevner i de godkjente klasser som løyvet til semi-auto rifle/magasin er gitt, samt pistol magasin. Unnlatelse av dette medfører tilbakekalling av løyve. Dette finner man i nye våpenforskriften §11-3 og §11-10.
  11. Selv om normalen er at man setter opp 10 skudd stager i sivilpistol, så er det ikke slik at man pålegges å gjøre det. Man kan sette opp stager med 1 til 5 shoot. Kjøp deg en singel stack i .45 om det er det du ønsker (vi skyter vel for moro skyld, og litt heder og ære i kaffekroken?), bli en del av dem som tar ansvar i klubben din for å sette opp stevner, og sett opp stagene slik at de fungerer fin fint for singel stack også
  12. Etter at vår fjellglade sju åring har spurt en del ganger, har "gamle far" funnet ut at etter noen år i dvale, så blir det i år småvilt jakt igjen. Hvilke av disse to er best å kjøpe (blir ikke nødvendigvis til at det er på xxl vi kjøper, men det var der jeg fant begge to)? https://www.xxl.no/hunter-hunter-a2-aktivt-horselvern/p/1097442_2_style https://www.xxl.no/3m-peltor-protactm-shooter-aktive-horselsvern/p/1136338_1_style Vedrørende størrelser på hørselsvern, så har han brukt vanlige peltor doble til voksne, samt msa sordine supreme pro uten problem på både skytebane og hjemme når sirkelsagen har vært i bruk.
  13. Noen finner det lettere å treffe med den lengre siktelinjen en pumpe/automat hagle gir, kontra hva man får med samme løpslengde på o/u og s/s. Med pumpehagle kan du bevege deg med tomt kammer og ett skudd i magasin, om man føler at terrenget ikke tillater skudd i kammer. Som fersking, og gjerne litt ekstra skuddklar, så kan tomt kammer og ett i magasinet være en demper på det å løsne bomskudd. Hvis du av en eller annen grunn skal etterlate våpenet nedpakket i bil, så putter du bare sluttstykket til en pumpe/automat rett i jakkelommen. På o/u og s/s må du traske avgårde med litt mer.
  14. Som "grønn" jeger så bør du kjøpe noe billig, gjerne en Weatherby p-08 pumpehagle eller remington 870. Dette er billige våpen hvor du kan bygge deg opp litt erfaringer med før du skaffer deg et bedre og tilpasset "smykke", og samtidig kan det i framtiden bli et reservevåpen som står i våpenskapet. Å lage "riper i lakken" på en 3.000 kr hagle er noe helt annet enn på noe som koster 20.000 pluss, og riper etc kommer du til å få uansett. I tillegg har brukt våpen omtrent null verdi om du skal selge det, så det er bedre å forsøke seg med noe rimelig enn å bruke en halv månedslønn pluss pluss.
  15. I år, som i fjor, stiller samme spørsmål. Noen som sitter på noe informasjon om der blir NM i sivilpistol i år, og i så fall hvor og når?
×
×
  • Create New...