Jump to content

Bromle

Members
  • Posts

    172
  • Joined

  • Last visited

Bromle's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Dette er arbeidsjernet jeg vurderer: Kimber Mountain Ascent (evt. Montana) i 308win. http://www.kimberamerica.com/rifles/model-84m/mountain-ascent Vekt 2,18kg, mausersystem, lang utdrager, kontrollert mating, 3pkt M70 sikring, kevlarstokk, justerbart avtrekk. Toppet med Meopta Meosight (vanntett) og JD224 demper. Før kapping av løp er komponentene på 2,545kg. Liker det driftsikre mausersystemet til ettersøk godt. Jaktkompis har en Kimber Montana, og virker bunnsolid.
  2. Bruker for det meste N150, alternativt norma204, til alle mine ladninger.
  3. Mine ladedata jeg testet i dag: Våpen: Tikka T3 308win. (Originalt u/demper eller kapping av løp). Hylse: Norma Hette:CCI Kule: Sierra Varminter 110grs. O.A.L: 66,5mm Krutt: N135 Temperatur: -9 45grs. N135 = 902m/sek 46grs. N135 = 917m/sek 47grs. N135 = 948m/sek 48grs. N135 = ingen måling, flatt batteri (Kommer tilbake med mer ladning og testing). Foreløpig så det ut til at 47grs. ga best samling, ca. 15mm. Ingen tegn på for høyt trykk.
  4. Har både SG-550M og SG-582M-8M. Liker best 550M fordi den er enklest, mulig fordi at det er den jeg er mest vant til. Andre kamera har jeg ingen sammenlikningsgrunnlag. Uansett hva du velger av kamera, er de ikke 100% vanntett. Hvis du ikke lager et enkelt beskyttele mot vær og vind, f.eks. med å skjære til ei spylervæskekanne, vil fukt før eller siden trenge inn i kameraet og det tar til slutt kvelden.
  5. Har stalon-demper på min sabatti. Fungerer helt greit, demper kanskje ikke så godt som hausken men demper nok. Stalon har selv testet demperen men 10000 skudd uten at de fant stor slitasje, se link til testen her http://www.stalon.nu/Nyheter.htm så jeg tror det er av de demperene som holder lengst. Satte på magnumutgaven på min sabatti siden jeg går å grubler på en 300magnum. Kappet pipa til 43cm.
  6. @vegardap: ekstra lang antenne finner du hos http://www.keepguard.no" target="_blank, har ikke prøvd denne, men skal invisteres når de får det på lager igjen. Jeg bruker for det meste eksternt batteri kjøpt hos biltema, varer veldig lenge. Pleier å sette på 1amp sikring på +polen for å være litt føre var. Legger isopor rundt batteriet, ett par lag med glassfiberstrier og epoxy. Batterikassa graver jeg ned i snøen om vinteren, skal mye kulde til før batteriet ''sovner'' da.
  7. Har vært borti liknende, dog med helt svarte bilder. Dette var stort sett på "daily report"-bilder. Fant ut at det var lav morgensol midt imot linsa (ingen problem på dager som var overskya). Justerte tidspunkt for daily report til et tidspunkt sola ikke kom rett på linsa og problemet ble borte.
  8. @Stec: det bør samarbeides på tvers av kommunegrenser, også fylkesgrenser. Nylig avsluttet merkeprosjekt hjort viser at hjort merket i Orkdalsregionen trekker over flere kommuner, bl.a. til Fosenhalvøya (svømmer over Trondheimsfjorden hver vår og høst) og en annen bukk trakk langt inn i Sverige og kom tilbake på sensommeren. Her i Orkdalsregionen har nylig kommunene Orkdal, Meldal, Rindal og Rennebu gått sammen og laget felles strategiplan for forvaltning av elg, hjort og rådyr med konkrete mål, både mål om beiteskader, trafikkpåkjørsler, bestandsstørrelse av hjortevilt og kjønns- og alderssammensetning. Hele dokumentet kan leses her http://utmarksradet.no/uploads/strategidokumenthjorteviltorkdalmeldalrindalrennebu2994.pdf og mer informasjon om hvordan rettighetshaverne forvalter i vår kommune her http://utmarksradet.no/index.php?pageID=55
  9. Å sammenlikne forvaltningsstrategier fra ulike områder i landet og si at det ene er mer rett enn det andre trenger ikke bestandig å være korrekt. Det er som M67 skriver, hva er status i dag og hva er målet. Når man har dette klart, vil forvaltningsstrategien være ulike for å nå de ulike målene. Veldig mye enig med det Jibrag skriver. Okser, og nok okser er viktig. F.eks i Meldal kommune var det på slutten av 1990-tallet mange som klaget over at det var så mye jeldkyr og at disse måtte skytes. Kalveproduksjonen var bare halvparten av nabokommunen. Det var mye synsing og like mange meninger som det var jegere. Rettighetshaverne i hele kommunen organiserte seg og satte seg sammen for å finne ut årsaken til at det var så mye "sterile" kyr. De brukte det de hadde: sett elg. Systematiserte dette for å finne en forklaring og dermed lage en forvaltningsstrategi for å nå målet (øke kalvproduksjonen). Og dette var det vi fant ut: Den beste forklaringen vi fant ut var at det var for lite okser, kyrne var rett og slett ikke parret. Dermed var forvaltningsstrategien klar: fra og med høsten 2004 reduserte rettighetshaverne kraftig på oksekvoten samtidig med at mange vald fredet oksene før 10. oktober slik at de fikk tid til å pare seg. Allerede året etter fikk de se effekten med at andel kyr uten kalv var blitt redusert.
  10. Har selv KG-680 og den fungerer helt greit. Tror ikke Spypoint er noe dårligere heller. Skal man ha kamera med supergod kvalitet må man koble et speilreflekskamera opp mot en bevegelsessensor, slik som her http://www.viltkamera.no/?page_id=2148 Min erfaring er at uansett merke bør viltkamera beskyttes mot vær og vind. Før eller siden vil vann trenge inn i kameraet. Slik beskyttelse kan enkelt lages ved å skjære til ei spylervæskekanne/plastkanne.
  11. Husker ikke helt rekkefølgen jeg trykker, men enten stiller jeg først inn Daily Report og setter kameraet i Instant modus (evt. omvendt rekkefølge).
  12. Har MMS-innstillingen på "Instant" samtidig som "Daily Report" er aktivert.
  13. På mine 2 kamera (SG-550M MMS og SG-582M MMS) tar kameraene et bilde på det tidspunkt jeg har bestemt i "Daily Report" og sender MMS uavhengig av om det er bevegelse foran kameraene.
  14. Aktiver "Daily Report" i "ON MODE" og velg hvilket tidspunkt det skal sende MMS. Se forøverig side 14 i manualen jfr. innlegget mitt ovenfor.
  15. Norske manualer her http://keepguard.no/index.php/manualer
×
×
  • Create New...