Jump to content

Remedy

Members
  • Posts

    60
  • Joined

  • Last visited

Remedy's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg kommer ikke inn på linken. Er det slik at speedplate skal tillates på ofm magasiner i production ? Er forsovidt enig med deg der. I tjenestesammenheng er det også kjekt å kunne stappe 2 patroner til i et magasin selv om prod kun tillater 15. Nå har jeg allerede speedplate på konkurransemagasiner og treningsmagasiner, alternativet om regelen skal håndheves slik noen tolker den er å kjøpe +2 til alle eller magpul magasin til å erstatte alle.
  2. Blir ikke å håndheve regler som de er uenige i, men å tolke med fornuft. "Original parts and components offered by the OFM as standard equipment, or as an option, for a specific model handgun on the IPSC approved handgun list are permitted " Kan fint tolkes som at det snakkes om deler og komponenter til våpenet, ikke magasiner siden magasiner er eksplisitt tillatt i 17.1. "Identifying marks or decals, internal capacity limiters, bumper pads and additional witness holes, which add or remove negligible weight to/from magazines, are permitted." Kan tolkes som at bumper pads tillates som modifikasjoner på ofm magasiner. "additional witness holes" og "identifying marks or decals" er vel per definisjon ikke originaldeler heller, men eksplisitt tillatte modifikasjoner på ofm magasiner. Så det er ikke snakk om å velge å ignorere eksplisitte regler, men å tolke regelverket med fornuft og vett. Bumper pads er eksplisitt tillatt i to omganger, hvorfor vil de som skriver reglene skille på logoen på magasinhuset? At det i det hele tatt er et diskusjonstema sier litt om hvor feil retning sporten har hatt siden den startet.
  3. Reglene er sikkert veldig klare om man vil tolke det den veien, ordleggingen er klønete. Jeg har vanskelig for å tro at intensjonen bak reglene er at det har betydning om det er en glock logo på magasinhuset når det er montert bumperpads eller om det er en magpul logo der. I den praktiske verden har det overhodet ikke betydning, og det heter tross alt "practical" shooting selv om sporten er overtatt av minimalt praktiske mennesker som synes regelrytteri og scoring er viktigere enn skyteteknikk. Da skilnaden ikke har overhodet praktisk betydning konkurrerer alle på likt grunnlag, hvis noen føler det er urettferdig behandlet fordi det står glock på magasinhuset istedet for magpul så er jeg interessert i å høre hvorfor. Når man leser regelverk skal intensjonen med regelen tolkes like mye som teksten. Om teksten blir tolket så analt bør teksten endres så intensjonen kommer tydeligere fram. Kan jo se litt filosofisk på det, det er da virkelig et magpul magasin der jeg har byttet ut magpul sitt magasinhus med et glock original.
  4. Gjetter på at det er jeg som er Glock skytteren Truls Lindskog snakker om. Det stemmer forsovidt at hovedfunksjonen til "speedplate" er at den skal være lettere å fiske ut av stofflommer som er mer vanlig å se på stridsvester e.l. Grunnen til at jeg liker å bruke dem i praktisk er at de riktignok øker gripeflaten noe når jeg tar dem i hånden, men primært fordi de gjør magasinet noe lengre. Jeg har ikke gigantiske never men relativt store hender er vel mulig å påstå. Har opplevd flere ganger at lillefingeren og håndflaten på høyrehånden kan komme i veien for venstrehånden når jeg skal smelle i et nytt magasin i Glocken. Når jeg har litt høy fart på ladingene må det smelles i for feste skikkelig, den siste biten må det skyves hardere enn magasinfjæra som presser mot sleiden og om det skulle være for lite makt her eller for kort vil ikke magasinet sitte skikkelig. Litt vanskelig å forklare uten å vise, men at magasinet er 2 cm lengre gjør det hele svært mye lettere da bunnen på magasinet plasseres naturlig i hånden nærmest håndleddet og har god klaring til den andre hånden og magasinbrønn for pålitelig magasinbytte. Hva angår bruken av den i production divison skal jeg ikke være veldig påståelig, jeg er ikke RO eller innehar noen funksjon i DSSN så det er til syvende og sist opp til dem som styrer. Jeg har spurt flere ROer jeg kjenner og de sier det er tillatt. Jeg har konkurrert på flere lvl 2 og lvl 3 stevner med speedplates og har ved et par anledninger fått kommentarer på dem av en RO som vil ha meg opp i open (samme glemske gubben begge ganger). Jeg krangler ikke med dem men spør om de kan vise meg reglene de bruker, og der står det at bumper pads er tillatt i production så lenge de ikke legger på eller trekker ifra vesentlig vekt. RO er fornøyd med det og alle er happy campers. Jeg har også hørt at noen leser reglene slik at magasiner fra original produsent ikke skal modifiseres med deler fra andre produsenter. Skal ikke påstå at det er feil tolkning av reglene, men jeg mener at det er tullete å bruke den tolkningen på bumper pads. Når man leser regelverk og lover har jeg lært at det er viktig å tenke på hva intensjonen til lovskriver/regelskriver er når det ble skrevet. Reglene er til for at alle skal konkurrere på likt grunnlag og ingen skal ha urimelige fordeler basert på utstyret i divisjonen de konkurrerer i. Jeg har litt vanskelig å tro deres intensjon var at jeg ikke kan putte magpul bumper pad på magasiner merket med glock logoen, men om jeg kjøper glock magasiner med magpul logo og putter bumper pads på dem er det plutselig ikke en urimelig fordel? Det finnes helt sikkert regelryttere som vil tolke reglene slikt og det må de bare gjøre, men min helt private mening er at slike folk finnes i alle sporter (og religioner, etater etc) og hvis de vil lese regelboka som en bibel uten sunn fornuft, ja da bidrar de ikke positivt til sporten men gjør den mer firkantet og uvennlig.
  5. 870 hagla var vel kanskje min første pang og har aldri angret på den. Litt usikker på om jeg hadde valgt supermagnum idag da jeg nesten aldri bruker det og det har vært noe kødding iblant. Noe matingsproblemer og litt ekstra tilpasning av forskjefter etc. Flere på jaktlaget som bruker den også med hell, primært på sjøen i kajakk. Har ikke hatt problemer med den før vi jaktet på sjøen første året, da kom det mye rust. Sjøvann, tid og for tynn olje gjorde at vi måtte pusse og sandblåse vekk rust og duracoate hele pangen og har ikke hatt problemer siden. De som har kommet til etter vi lærte den første gangen har duracoata før første jakt. Uslitelig smellkjepp som leverer hver gang. Kan anbefale sidesaddle, gjerne fra "mesatactical" som gjør ladinga lettere i kajakk eller trange poster etc og med litt trening kan man få inn et tredje skudd før fuglen er borte, eventuelt om noen trenger "lapping". Hva rust i våpenskap angår, ser ikke problemet med fukt etc. Er ikke våpenskap et finmøbel til soverommet ?
  6. Mine tips til "billig" vinterbekledning. Ullundertøy og gode sko kommer du ikke utenom billig. Aclima hotwool og crispi (hunter?) er mine favoritter nå. Det koster noen lapper for gode støvler men tenk på det som en langtidsinvestering i komfort og ubrukne ankler. Skal du gå lite finnes det noen nye typer langstøvler som er laget i noe ala crocs materiale som er noe rar plast med hevemiddel. Husker ikke hva de heter men bruker dem på jobb og dem veier nada på føttene på tross av trampsåle og værnetupp. Relativt komfortable og varmer svært godt til brøkdelen av prisen på skikkelig lærstøvel. Kan sikkert rote fram navn på dem på PM om noen trenger å vite det. Jeg har varierende erfaringer med dyre membranklær (goretex etc), funker i mange forhold men er sårbare for slitasje (ikke minst skitt og oljesøl etc) og ved tungt arbeid så svetter jeg så mye at det blir mer som en plastinnpakning som holder meg mer våt enn tørr. Et bra og billig alternativ her er noe som heter "soft shell". Ikke membran kopier som kalles "soft shell" men som egentlig er modifiserte hardshells, men tettvevde stoffer som er vindtette men puster utmerket. M75 jakka og annet tettvevd bomull og polyester er en slags softshell men typen jeg snakker om er fleece på innsiden og tettvevd stoff på utsiden (ikke noe membran imellom). Dem får du fra noen hundrelapper og oppover i militær utførelse og har i min erfaring ingen over på komfort og pusteevne samt er ganske stille i bruk. Tåler slitasje bedre da den ikke er ment å være helt vanntett i utgangspunktet. Når det regner, bruk regntøy, gjerne tynne billige "pakker" fra sportsjappa som veier nix og blir borte i sekken. Softshell tåler vind og noe regn, men regner det mye og du ikke produserer nok varme til å fordampe alt så sleng en jakke over. På vinteren kommer ludotrikset. JIB jakker heter den nye revolusjonen som har forvitret mitt hat til kulden. Drit i alt som heter dun med mindre du skal på høyfjellet som gramjeger, syntet er langt billigere og har egenskaper som er overlegne dun sett imot pris. Min favoritt er "snugpak - sasquatch" som jeg og fruen bestilte fra england for noen år siden for en billig penge og har ikke angret ett sekund. Har klart å poke hull i den en gang og det var på et piggtrådgjerde som vil kåle alt av klær, ellers er den like fin som når jeg kjøpte den. JIB skal ikke brukes under bevegelse, det er et rasteplagg eller til post. Jeg takler vanligvis ikke annet enn fingervanter når det kommer til finarbeider som våpenhåndtering etc, og lue er enten brynje til høy aktivitet eller bare vanlig fleecejegerlue til kulde. Ull på hodet tåler jeg dårlig i lengden. Her har du en budsjettutgave på komplett varm vinter/høstbekledning til jakt som koster fra 3500-4000 ish kr og oppover. Billigere enn det så handler du på Nille og fryser ihjel.
  7. Bruker nesten bare aclima på jobb og tur. Hotwool er bra den, er vel den forsvaret bruker også. Jobber med å slite ut min fjerde nå, men de holder ganske lenge og min eldste ser fortsatt brukbar ut bortsett fra noen hull. Bukseproduktene til aclima er jeg ikke helt fornøyd med (ikke det at jeg har sammenlignet med andre, kan være problemer med alle merker) da de for meg slites svært fort i skrittet. Har slitt store hull på alle jeg har inkludert hotwool, warmwool, lightwool, woolnet og warmwool boxere. Kan jo også være meg det er noe galt med, jeg går veldig mye på jobb. Her har ullundertøysprodusentene noe å forbedre seg på, jeg kan være forsøkskanin Nå har vel både aclima jakker på 400gm2 og andre har vel opptil 600gm2 så det finnes varmere produkter om det er det du leter etter, men for meg blir det for varmt å jobbe i. Har heller på meg en jib jakke eller lignende under pauser.
  8. Brukte en time idag til gradvis tilvenning sammen med kjerringa. Når det ble bedre gikk vi en drøy times tur med han på bånd først og så fri. Gikk stort sett bra, han kom innom og bjeffet en gang før han løp videre for å snuse. Et og annet tilbakefall ble det men tipper det blir bedre med flere turer og han assosierer ski med tur.
  9. Hei Har en flott rottweilerhund med kjempegodt gemytt og er med meg på jobb/tur hele uken. Nå er den såvidt gammel nok til kløv og så kom snøen. Har kjøpt nye ski og vil prøve meg på noen skiturer mens jeg lufter hunden, men den halser seg fordervet på skiene. Han reagerer lignende på ting med bevegelse og lyd. Snøskuffe,sparkesykkel, sykkel og ikke minst rullende brus/glassflasker (sistnevnte er mer lek og ikke redsel). Den virker redd for skiene når jeg prøve å holde ham mens jeg går og han drar meg nesten overende i forsøket på å komme seg unna. Hadde samme problemet i fjor når han var valp og vi satte ut på tur og regnet med at han ville gå lei, men han bjeffet hele veien. Er det noen som har gode tips til hvordan han kan hurtig tilvennes ski ?
  10. Factory mags skal ifølge ryktene være best men det stemte dessverre ikke for meg. Kjøpte 30 skudds magasiner av oscar mike og alle hadde betydelige mateproblemer når jeg puttet i mer enn 20 skudd. Superirriterende men Oscar Mike ga meg alle pengene tilbake og lot meg beholde magasinene så handelen er jeg bra fornøyd med. Lange 20 skudds magasiner gratis er jo fin trøst. Tapco sine andre generasjons polymer magasiner skal visstnok være nest best, det skal jeg prøve neste gang om jeg får tak i det. Tror nesten en må kjenne folk over dammen om man skal ha håp om å få noe hitover.
  11. Hei Jeg jakter fortsatt uten våt/tørrdrakt i kajakken min om høsten, men noen andre i laget jakter med. Om du er på et skikkelig trangt budsjett kan du jo ganske enkelt vurdere å padle uten? Sikkerhetsmessig forutsettet det at du har med kompiser på padleturen (det burde du uansett) og har mulighet til å få skiftet innen rimelig tid etter eventuell velt. Jeg har med komplett skift eller ihvertfall undertøy og lue skift vanntett pakket i kajakken under jakt. Nå skal det også sies at jeg enda ikke har gått ufrivillig rundt og når vi padler på steder eller i vær med så mye bølger at jeg føler velt kan risikeres om jeg slipper åra for å skyte så unngår vi å jakte der, nettopp fordi skytingen blir skadelidende av såpass ustø båt. Hadde en velt i fjor i laget av en uerfaren padler som kom for nær et skjær der bølgene bygget seg opp og det gikk helt fint å dra kajakken på land, skifte til tørt og fortsette. Har vurdert tørrdrakt selv og kostnaden i seg selv er ikke avskrekkende dersom behovet er der men jeg har ikke veldig lyst egentlig. Liker svært dårlig følelsen av at halsen stases opp av tørrdraktens mansjett og om den ikke er stram så er den før løs og lekker. I tillegg svetter jeg kanskje litt mye under arbeid og blir jeg ikke våt av sjøen så er jeg antagelig mer enn bare klam når vi er ferdig. Gore tex etc. er i min erfaring oppskrytt. Det er mitt personlige problem med tørrdrakter og er kanskje helt urelevant for andre.
  12. Hei Skal jakte med en Mauser M67 og har tidligere ladet nosler partition 140grain med N15 krutt. Jeg husker ikke ladningen eksakt og jeg har notatboka mi et annet sted etter litt flytting , men det var helt sikkert innenfor anbefalingene på kruttpakka. Trenger å lade opp noe mer ammo før storviltprøva på mandag og har bare N19 krutt. Er det noe noe problem å lade dette med N19 istedetfor N15 så lenge jeg holder meg innenfor anbefalingene på pakka for 140grain kuler ? Må seff sjekke treffpunkt etc før jakt på nytt men det gjør jeg fort på skytebanen.
  13. Remington 870 express syntetisk fungerer utmerket til jakt fra kajakk er min erfaring. Den må dog duracoates rundbaut for at det skal tåle sjøen, innvendig bruker jeg sagkjedeolje som er temmelig seigt og hindrer rust inni våpenet. En dedikert "gun rack" på dekket til kajakken er min endelige løsning på oppbevaringsproblemet og børsa må til enhver tid være bundet til kajakken med 550 snøre eller lignende. Snor på åren er også nødvendig og en åreholder er kjekt får å kunne legge fra seg åren før skyting. Vær oppmerksom på at snorer rund baut er en risikofaktor om du skulle gå rundt i høy sjø, men det er essensielt for å ikke miste vitalt utstyr. Beste skytesektor er ca kl 9-1 for å skyte noenlunde stabilt uten å gå rundt. Når jeg padler rundt på selve jakten er våpenet halvkamret, dvs ladd men jeg trekker sluttstykket langt bak, rett før den kaster ut patronen og legger den fra meg. Før jeg begynner sniking eller brått kommer på en skuddsjangse er det bare å gripe børsa og dra fremre grep fremover for å låse kammeret. Pekevinkel er lurt å være bevisst på men "laserteorien" funker ikke helt når jaktkamerater krysser foran deg, jeg forsøker da å minimere tiden kompiser er foran pipa mi. (den ligger selvfølgelig på kajakken og er "temmelig" trygg) Lykke til !
  14. Har lenge vært nysgjerrig på 3d printingsteknologien og i den siste tiden har det vært prat rundt det at man kan printe en fungerende pistol. Hvordan kan man gjøre det lovlig i Norge og er det i det hele tatt sannsynlig at det vil tillates av politiet selv om man søker ? http://techcrunch.com/2013/05/15/the-constitution-and-the-3d-printed-plastic-pistol/ § 21. Den som vil tilvirke skytevåpen eller våpendeler til eget bruk, må ha fylt 18 år og ha tillatelse fra politimesteren i det distrikt hvor han er bosatt. Det samme gjelder den som vil tilvirke til eget bruk ammunisjon som nevnt i § 3 for så vidt ammunisjonen ikke går inn under lov om eksplosive varer.1 Bestemmelsene om våpenkort gjelder også for våpen tilvirket i medhold av første ledd. Endret ved lov 14 juni 1974 nr. 39. 1 Lov 14 juni 1974 nr. 39 er, unntatt for Svalbard, opphevet ved lov 14 juni 2002 nr. 20 (brann- og eksplosjonsvernloven). En annen ting jeg brått stusset litt på er teksten som beskriver at man må ha tillatelse for å tilvirke ammunisjon til eget bruk. Trenger man det ? Lader litt selv og ingen jeg kjenner som lader har nevnt noe om dette ? Såvidt jeg forstod kan man kjøpe og eie ladekomponenter som passer til våpen på eget våpenkort.
  15. Har den spottekikkerten fra biltema selv. Stativet som fulgte med er ræl, men selve kikkerten duger brukbart i godt lys. Bruker den for å se treff på 200 og 570 meter på stålblinker og det funker helt greit. Har den ikke på full zoom siden jeg syns den forvrenger bildet noe helt på slutten men ellers fungerer den helt greit. Har ikke sammenlignet direkte med andre spottekikkerter. Det er ikke toppkvalitet og det merkes, men til prisen er det faktisk ikke hakkandes gæli heller.
×
×
  • Create New...