Jump to content

Bjørn (45 win mag)

Members
  • Posts

    70
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bjørn (45 win mag)'s Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. det som er det fine med dobbel rifla er at du kan velge vilket løp du skyter først. har selv en krieghoff 500ne med 9 africa turer bak seg. også en tur til zimbabwe. jeg brukte woodlegh 570 grains hydro på elefant og har også brukt den på bøffel. den siste bøffelen jeg skjøt varjeg egentlig på en løve jakt, men har altid med meg noen hydro og når vi kom på sporet av en bøffel som var skadet og gikk alene fikk jeg en grei pris og jakten var i gang, byttet ut den ene 535 PP med hydro. når jeg kom opp til bøffelen på ca 15 m sto den rett mot oss med rumpa inn i et kratt og du kunne se at den var full av adrenalin, jeg skjøt hydron først rett i brystet , den blev trykkt litt bakover før den ga gass og løp 5 m rett frem før den dreide av til venster og jeg skjøt han på skulderen med 535 PP . løp 5 m til og falt død om, hydron gikk rett i gjennom og ut rumpa, og den andre kula knuste skulderbladet og gikk videre inn, begge skuddene var dødlige, men pga adrenalinet så løp han selv om han egentlig var død.
  2. de sabotør stevnene i skogen utenfor moss ,var morro og vere med på , kjenner meg i gjen på det ene bilde,garand skyting er morro.
  3. har ladet og skudd div jakt ammo med min garand har aldrig hatt noe problem med den, norma jakt match går så det griner.
  4. 1 du skal nok slite litt med ferdig rulla skudd i Norge. 2 det brukes moderne krutt i denne patronen som kom i 1915, bruker fra 5 til 8 grams kuler fra ca 970 til 800m i sekundet. 3 hornadi og winchester lager fortsatt hylser til dette kalibret, kjekk med hjemmladning .no eller importør av hornadi ,så at brownells kan ha de.
  5. tja , er faktisk ikke noe og le av , det døde en man i sverge i fjor etter at en bever bet han i låret og rev av pulsåra, så han blødde i hjel. Så kanske spare latter fjes til andre emner.
  6. det blir en s&w model 69, 44 magnum 5 skudds på L ramma med en docter III.
  7. 500NE min fungerte yppelig på Elefant , men også helt grei på annet vilt ,har brukt min på 7 turer til afrika, har skutt over 100 vilt der fra stenbukk til Elefant , den har vert med til Sør -Afrika i flere provinser + Zimbabwe,Namibia,Botswana. har skutt vilt på avstander fra 5m til 170m. Hjemme (mest i sverge har egen gård med jakt rett),har den blitt brukt på vakjakt til rev, bever,skutt grevling, rådyr.Vildsvin i drev og på vaktjakt . 500ne er faktisk den rifla ved siden av blaser r93 i 375 H&H, jeg bruker mest. Jeg blir rett og slett glad hver gang jeg tar den ut med på jakt ,lader med to store sigarer og er klar for det meste. Jeg jakter mest med kikkert på min dobbell , en z6 1-6, ser kanske ikke så fint ut men jeg får flere skudd skjanser og mere felt vilt en uten kikkert . er så heldig at den sammskyter med det meste jeg lader til den .Den kula jeg bruker mest er woodlegh sin 535 grains PP i 2200fps.På Elefant brukte jeg woodlegh sin 570 grains Hydro på 2100fps.
  8. bruk det du selv klarer og bruke med full kontroll uten du blir skuddredd eller at du ikke klarer og sette skudda der de skal ,bruker selv 500ne på alt i africa ,virka fint på elefant også. Viktigere er kulevalget,og mye trening med våpenet ditt.
  9. 300 wby mag ,alt fra v-max til 240grains ,bra presisjon og mer en nok kraft .
  10. har to Krieghoff en i 9,3x74r med exstra hagleløp i 20-76 og en i 500ne begge er laget for meg i lings utgave skyter venstre løp først ,med litt gravyre og slikt har skudd over 1000 skudd med 500ne ,brukt på alt fra rev, vak på gris driv jakt ,bever ,rådyr + fra baboon til eland i africa (blir bøffel flode og elefant 2014) har brukt woodleigh fra 450 grains til 600 grains ,skal teste litt hornady dgx når holstad våpen får de inn , skal også teste de nye solid til woodleigh. i 9,3x74 bruker jeg rhino 300grains til jakt og partisan til trening ,9,3 har 55cm løp slik at rifla kommer under 1meter i lengde begga har swaro z6 med 1-6 ganger .Riflene brukes om det er sommer og sol høst og regn vinter og snø. Er imponert at 500ne er like tait og fin etter så mange skudd (ingen pingleladninger). 9,3 har jeg regulert så gott jeg kan, på 80meter berører kulehullene hverandre.
  11. Har det jeg trenger rifle fra 22lr til 500ne hagle fra 410 til 12,89
  12. Hei har jaktet med dobbelt rifler i noen år nå har to krieghoffer en i 500ne og en i 9,3x74r med exstra hagleløp i cal 20-76. har z6 1-6 kikkertsikte på begge ,brukte en del tid før jeg bestemte meg ,fikk heldigvis prøve skutt en del merker før valget falt på Krieghoff ,kjøpte først en brukt for å se om dette var noe for meg,jaktet et år med dene før den blev byttet inn i en helt ny laget som jeg ville ha den , har skutt over 1000 skudd med den til nå ,har ikke merket noe slark eller slikt, har blit brukt til det meste fra smygjakt på rådyr, drivjakter og vakjakt på vildsvin ,fra minus 25 til 30+ under africas røde sol, kan bare si en ting, den virker uansett . Har kjent på krighoff i 375 h&h der snakker du spett, 500 er den leteste av de grove krieghoffene min veier ca 4kg (har litt kortere stokk).Har ikke kicstopp eller noe sån tull. 9,3X74R er en liten smekker rifle 55cm løp og med cal 20 løpet har jeg rype hagle også , oppspener mekanismen har jeg ingen problem med ( har blaser også).Edjektor har jeg ikke savnet ,har trent på dobbelt skudd med hurtig gjennladnig og t gjør med litt trening det ganske fort . Presisjonen er fremragende på de begge ,500 er selfølgelig ikke den som er lettes og skyte med i benken men det går, 9,3 har jeg med litt testing og regulet selv til at den sammler et skudd fra hvert løp slik at kulehullene berører hverandre på 100m ,bruker 300grans rinho,har ingen problem med at skuddene flytter seg pga varmesprednig før jeg kommer opp i 6-7 skudd selv da er den ubetydelig , forje gang jeg tok storviltprøva glemte jeg meg bort og skjøt 5 skudd i stedet for 3 med 9,3 ,de samlet bra Kan ikke si at krighoff er bedre en andre dobbelt rifler ,men jeg liker de og har fått testet hva de er gode for
  13. Drar til polen neste uke lar 9,3x 62 løpet med demper bli i gjenn hjemme og reiser med 375 H&H løpet i stedet. Lyddemper er nei nei i polen
  14. Hei er det noen her som har vert på vildsvin jakt i tunisia. Har fått div tilbud fra jakt firmaer ,så jeg lurer på om noen her har noen erfaring å dele med seg.
×
×
  • Create New...