Jump to content

esb

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

esb's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Kjøpte Finnskogen (bukse og jakke) i 2001. Ytterstoffet i buksa revnet i baken etter noen ukers bruk. Sydde det sammen selv, og brukte den ett halvtårstid. Sendte så buksa til Norrøna med ett høflig klagebrev, noen uker senere kom det en ny bukse i posten. Den er fortsatt i bruk.
  2. esb

    Ølbrygging

    Var på ølbryggingskurs nå i helga, veldig interessant. Har aldri brygget selv, men etter denne helga er motivasjonen høy. Var forresten mannen bak dette bryggeriet http://www.kgb-bryggeri.se/, som holdt kurset. En trivelig fyr med mye kunnskap og stort engasjement.
  3. Du kan jo også ta en titt på Ullfrotè, eller Woolpower som det vel heter nå. Dette er absolutt de beste ullplaggene jeg har brukt. Er dessverre ikke sikker på hvilke forhandlere som har dette produktet.
  4. esb

    Nojsemauser-tråden!

    Jepp, det er en lavskrike. Den triveligste fuglen i skogen.
  5. esb

    HJORTEJAKTA 2009

    Blei ei kolle for min del i dag. I tillegg falt det en ni-spiring og en kalv for noen andre i jaktlaget. Ble også observert mange dyr, så det er gode muligheter for å fylle kvota i år.
  6. I mitt distrikt, Orkdalsregionen, er det nå blitt satt av penger til oppkjøp av gammel piggtråd, nettingutgard osv. Grunneier får utbetalt en sum per kilo innlevert tråd, opptil 10 kr kiloen så langt pengene strekker til.
  7. esb

    Skabbrev.

    For mange år siden, var det en skabbmår som hadde krøpet inn på låven. Dette var på vintern, og for å få litt beskyttelse hadde den krøpet inn i en haug med gammelt høy. Dette ga nok litt varme for en tynnhåret kropp. Den som fant denne måren var såklart bikkja, denne fikk god tid til å bite i og rulle seg på denne måren. Måren var død på dette tidspunktet. Dermed fikk bikkja også skabb. Oppdaget dette heldigvis ganske tidlig, slik at den fikk behandling. Men det var ikke trivelig å se på den bikkja en hadde vokst opp sammen med konstant gå å klø seg og miste store hårklaser. Kan jo bare tenke seg hvor ille det er når en går med dette svineriet over lang tid. Da er det nok bedre å møte på en barmhjertig jeger, som kan gjøre slutt på lidelsene.
  8. Bare for å være litt pirkete. Sauen vil ikke regnes som ett tap i artsmangfoldet, men alle de artene som er avhengig av sauens beiting. Dvs. blomster, urter, insekter osv.
  9. Den hjorten, som befinner seg i hegn i Norge per i dag, kommer vel ikke inn under viltloven? Så vidt jeg har forstått er disse dyra for husdyr og rekne. Disse dyra blir holdt i hegn for kjøttproduksjon/forskning.
  10. esb

    Lars Monsen

    Jaja, Lars Monsen har slutta med hundekjøring og starta med reinkjøring
  11. esb

    Hvilke ski?

    Rønning Treski AS http://www.treski.no/
  12. Viltstell kan vel kalles ett vidt begrep, og det er mange punkter en kan komme inn på. -Predatorkontroll, for å gi oss jegere mer småvilt og skyte på. Som nevnt tidligere i tråden må dette være gjennomført og ikke bare en kråke og en rev i ny og ned. -Vinterfòring for å hjelpe enkelte viltpopulasjoner gjennom en hard vinter, dette kan også brukes som ett tiltak mot viltpåkjørsler. -Vil også si at rettet avskyting på hjorteviltet vil komme inn under dette. Skape en sterkere stamme osv. -Viltkorridorer i fragmenterte områder. Gi viltoverskuddet i ett område mulighet til å forflytte seg til nye områder. Finnes mye mer, men det var dette jeg kom på i farta.
  13. esb

    Deres jaktsekker?

    Har en Norrøna Hjerkinn, har hatt den i rundt 5 år. Er strålende fornøyd med den sålangt. Denne sekken er vel blant de dyreste på markedet, men føler at den absolutt er verdt pengene. Det skal sies at dette er min første ordentlige jaktsekk, og har derfor ikke noe samenligningsgrunnlag. Fordeler: -40 l, gir god plass. Kan godt brukes til korte overnattingsturer. -Gode muligheter for å feste reimer og sidelommer på utsiden -Stoffet virker solid, og tåler en god del fuktighet -Skytereimene virker godt, kan ikke klage på disse når jeg bommer på fugl Ulemper: -Den er ikke helt lydløs, gnissing mot greiner og kvist lager lyd -Volumet er såpass stort at du drasser med deg mye mer en nødvendig på korte turer -Lastes den alt for tungt, synker bærekomforten endel. Det var dette jeg kom på i farten. Even
  14. Mine tanker går til venner og familie Har aldri vært konkurranseskytter selv, men har alltid prøvd å få med meg sendingene fra LS. Mye takket være K.K.R. Kjell Kristian og Jon Herwig var to forskjellige kommentatorpersonligheter, som utfylte hverandre perfekt. Dette blir ett stort tomrom å fylle. Skiskyting blir aldri det samme igjen. Huff, dette var fryktelig trist.
×
×
  • Create New...