Jump to content

MrControl

Members
  • Posts

    265
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MrControl's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Kjøpte i fjor i statene en hjortelokk, men synes ikke den høres i nærheten ut av de hjortebukkene jeg hører rundt i skogen. Er hjorten der borte ett helt annet dyr? Og hva slags hjortelokk anbefales?
  2. Altså denne typen http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... e=33502179
  3. Har kjøpt meg en vanlig revebås/gaupe og trenger en utløsermekanisme. Hvor får jeg enkelt tak i dette? Voldsomt med rev her for tiden, så vil gjerne komme i gang:)
  4. (Jeg skal ikke ødelegge denne tråden, og kan godt ta diskusjonen i en ny tråd), men jeg snakker iallfall fra erfaring her jeg bor på sørlandet. For bare 10 år siden hadde vi på vårt vald 8-10 elg i året(12k mål), og da var slaktevekta på de LANGT høyere enn vi har hatt de siste årene. Nå har vi bare 2.5 elg i året her. Det finnes ingen bonde som ville skutt den beste avlsoka hvert år.
  5. Argumentet med at slaktevekten går opp hvis minstearealet går ned(får skutt flere dyr) forstår rett og slett ikke jeg hvis en tar Norge under ett. Er da mer enn nok mat til dyra både vinter som sommer. Jeg mener heller det er en feilslått tanke, at en både på elg, hjort og rådyr skal skyte avlsoksen/bukken først.
  6. 22.lr kan ta livet av mye, men forutsetter bra treff. Bruk hagle, det er det beste i slike tilfeller.
  7. Noen som kan gi meg en god innføring i hvordan jeg skal klare å skille elg og hjortespor? Greit nok hvis det har sprunget en 500kg's elgokse rundt forbi, men med mindre kalver o.l synes jeg det er vanskeligere å skille fotspora dems.
  8. Var inne å kikket, men fant ikke noe ? Har du direkte link?
  9. Takk. Akkuratt noe slikt jeg tenkte på. Var jo tilbud og nå. Har noen her erfaring med slikt?
  10. Så på ett youtube klipp en fuglekarusell som en satte ut på åkeren der fuglen fløy "skadet" i ring. Noen som vet hvor en får tak i det eller lignende? eller bare fjør eller annet som kan lokke reven ? Reven er jo veldig vár for bevegelse, og da er det jo fint å legge ut noe som kan sette fokus for reven.
  11. Nei jeg er grunneier og hadde ikke skutt. For meg er turen og endel av opplevelsen, og ser jeg at det er hjort der, så kan jeg enten vente å få den til å roe seg, eller ta turen neste dag tilbake og satse på at den er tilbake. Er jeg ikke 100% sikker på fulltreff skyter jeg ikke.
  12. Neste bås lager jeg i trykkimp ja, men jeg kjøpte denne for å få en mal å gå etter, og vil ha den ut fortest mulig. Men er seriøst ikke rapsolje greit å bruke? Er jo bedre enn ingenting?
  13. Får man kjøpt fiskeolje i kvantaer en trenger til slikt prosjekt? Hva med å bruke matolje og parafin? Kan det fungerer? Finnes jo mye billig matolje rundt.
  14. Bruker min Howa 30-06 til all rifle jakt jeg. Har egentlig ikke sett behov for noen flere enda.
  15. Man gir rett og slett ikke sjokolade til hund uansett. Klart mørk er verre enn lys, men man fyller vel ikke første shotteglass med tennvæske heller? Er jo ikke såå farlig i små mengder:)
×
×
  • Create New...