Jump to content

Jutul

Members
  • Posts

    535
  • Joined

  • Last visited

About Jutul

  • Birthday January 3

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Jutul's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Jutul

    Nazi-merke

    Det offisielle merket som du viser, synes fortsatt det som trådstarter viser, likner på hjemmelaget ☺
  2. Jutul

    Nazi-merke

    For meg ser dette ut som det som kalles fangearbeid laget av gjerne russiske fanger i Norge. Disse fangene laget forskjellige ting som de byttet i mat. Hvis du ser på ørna og hvor unøyaktig den er, er det tydelig at dette ikke er noe offisielt tyske.
  3. Dette lider jeg av og. Før tatoverte jeg alltid øra uten bedøvelse før hunden ble tatovert. Gikk greit det. Nå sitter jeg med nakken full av chip som er skutt/trykket inn. Det er litt ubehagelig. Men greit siden jeg er nysgjerrig av natur. Fra spøk til svar på spørsmål. Per Pedersen (Jæger og hund, Sokna) forhandler oppladbare strømbånd fra DT system, amerikansk produsent. Jeg har flere av disse og de fungerer utmerket. Har også noen sett med Canicom som er produsert i Frankrike. De er også veldig bra. De har løse batterier som også har sine fordeler om man ikke har tilgang på ladestrøm. De forhandles Breen hundeutstyr. Topp kvalitet på begge typer. Forøvrig skal en ved aversjonsdressur alltid bruke full styrke. Man starter aldri forsiktig og eskalerer skremselen. Her skal det smelle første gang så hunden virkelig skyr dyret den har prøvd å jage. Det er uhyre viktig.
  4. Hei. Legger denne ut under rifle, selv om det gjelder også hagle. Jeg har en arbeidskollega som skal selge to våpen for sin far. Hva er fornuftig pris på følgende våpen? Tikka M690 kal 6.5X55 med Kahles (1.5-6X42) kikkert. Rifla ser ubrukt ut og har gått max 100 skudd. Antonio Zoli Ritmo hagle kal 20. Over/under singeltrigger. Boring er oppgitt til 1/2 og 3/4. Hagla er svært lite brukt. Følger med koffert. Jeg kan ikke besvare evt. spørsmål da jeg blir uten nett en tid fremover, men regner med at eier/selger følger med på tråden
  5. Min mini 14 fungerer uten utdrager. Har testet dette ved ett par anledninger. Det var en fordel den gang jeg ladet selv og ikke hylsene ble kastet veggimellom.
  6. Hagler fra L.C. Smith er veldig ettertraktet i USA. Her har man egne klubber som både jakter og skyter leirduer med L.C. Smith hagler. Jeg har en selv som bestfaren mon tok med seg hjem fra USA på -30 tallet. Den har sidelåser med enkel gravyre og flammeherdet finish på sidelåsene. Den er også er merket med Fieldgrade. Mener å huske at de ligger på rundt 1000 usd og oppover på samlerforum i USA, alt etter stand og modell.
  7. Jutul

    Beretta urika

    Har hatt en Urika i mange år. Aldri hatt problemer med hverken leirdueammo eller annen ammo. Den får svært lite stell og puss og brukes mye på jakt i all slags vær. Eneste jeg misliker sterkt er utformingen av sikringen. Den er for stor/stikker for langt ut og er derfor enkel å komme borti og slå av. Måtte slutte å gå med patronbelte da det kom borti og skjøv sikringen av. Bytta jeg skulder kom ryggsekkreima borti med samme resultat. Opplevde stadig å gå med usikra hagle. Hadde en svært alvorlig nestenulykke pga av dette. Ene bikka hoppa opp på meg og dro i avtrekkeren slik at skuddet gikk av mens jeg hadde børsa på skuldera.
  8. Tviler på att bikkja er blitt permanent døv. Jeg har hatt 10 fuglebikkjer, og samtlige har fått noen hundre skudd rett over hodet. Når de har blitt gamle ser en at de har tatt skade av det, men det har gått over tid. Får håpe det er en kombinasjon mellom vann i ørene og kort tids ettervirkninger etter å ha blitt utsatt for støy, som er årsaken i ditt tilfelle.
  9. Hei, jeg var så uheldig å miste ladearmen til min Beretta Urika under årets skogsfugljakt i Sverige. Den sitter fast på en fjærbelastet kule og er til å nappe ut ved demontering. Vet ikke helt hvordan den forsvant, men aner at det skjedde i ett hett øyeblikk under forsering av ei helve....... myr hvor det endte med fullstendig fastkjøring og krabbing ut av gjørma Ihvertfall ble den vekk. Hadde friskt i minne hvilken pris Schou skulle ha for en ny sikring når jeg klagde på at den måtte ha en feil da den gikk av hele tiden. Det endte med at jeg filte meg en ny og langt bedre enn den originale. En telefon til Lars hos Interarms i Porsgrunn og ny var bestilt, men jeg spurte ikke om pris. Regnet pris som rundt vekta i gull. Etter ett par dager ringte Lars og fortalte at ladearmen hadde kommet. Det kommer deg på kr. 160,- var beskjeden. Jeg ble overrasket over den hyggelige prisen. Servicen hos Interarms er jeg vant til, men alltid hyggelig likevel. Da er hagla klar til rypejakta i Norge
  10. OK. Takker. Ser ut som om det er sylinder og forbedret sylinder da. Passer bra til rypejakta med stående fuglehund.
  11. Takk for linken, Raudnakke Likevel litt usikker, da den viser til stjerner mens denne Mirokuen har + og -. Jeg har enda en Miroku men husker ikke hvordan den er merket, annet enn at den har kun to tegn og ikke tre som denne. Håper noen vet hva slags boring +++ og ++- betyr
  12. Hei. Jeg kjøpte nettopp en brukt Miroku hagle kal 12/70 med faste choker. Jeg er litt usikker på hva slags boring den har. Undre løpet er merket +++ mens det øvre løpet er merket ++- Er det noen som kjenner til eller kan fortelle meg hva slags boring hagla har?
  13. Jeg har som sagt begge typene, og på den nye reconpack stikker ramma opp lengere. Nå har jeg hørt at det er å få kjøpt løse forlengere også, men kan ikke gå god for det.
×
×
  • Create New...