Jump to content

sveagl

Members
  • Posts

    157
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

sveagl's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Til orientering ble våpenet levert til Våpenhuset Nygård. Viser seg at det må ha skjedd noe med forskjeftet også, det har blitt slarkete og åpne/ lukking av våpnet avdekker at ting ikke var like tight som det var før fallet. Tidligere måtte jeg ta i for å brekke våpenet åpent. Nå holdt det å skyve toppleveren så falt løpsdelen til åpen posisjon av seg selv.... Håper det lar seg fikse ... noen som har vært borti noe tilsvarende?
  2. Hei, klarte i dag og knekke kolben på kombien... trenger en ny raskt- noen hete tips til hvem som kan ha på lager? er for øvrig en cal 12 baskyle. Skal ringe våpenhuset Nygård i morgen, men om de ikke har er jeg i beita... våpenet er to år gammelt, kanskje noen som har en kolbe liggende for salg?
  3. Sent svar men.. mine bikkjer loser ved uttak og fortsetter så lenge de ser dyret. For fuggel er det slik at tiur som tar ut varsles med et par bjeff. Vet ikke hvorfor.. bikkjene til bruttern loser ikke ved uttak.
  4. Noen som har prøvd Sierra gk fmj 55 grs? er vel vanskelig å få ladet kuler i denne vekta ned i fart og samtidig få presisjon? har kun VV N133 tilgjengelig..
  5. hvilken twist er det i løpet på den børsa? har 1/12 i min sabatti-
  6. Må få målt hastighet på ladningen jeg bruker med 65 grs gamking. Den oppfører seg ikke som v-max.. synd den kula er for tung/lang dor kombien. Klarer jeg å få tak i rhino 50 eller 55 grs blir jeg å teste den på kråker og rev i vinter. Står den til forventningene bli det kula for neste sesong.
  7. Fått skutt noen kråker på ulike hold med denne kula og ladingen. Den egner seg heller dårlig på fugl som skal spises. Siste test i dag på kråke skutt forfra på 80 meter. Hadde trua på ok resultat. Men reultatet ble på linje med v-max.
  8. Fikk svar fra en grei kar som kom frem til 902 ms.
  9. Er det noen som har Ql som kunne sjekket hastigheten på nevnte ladning: Hylse: Winchester Hette Federal smalrifle krutt: 22 grs N-133 Kule: Sierra Gameking 55 grs Patronlengde: 56mm Løp: 60 cm
  10. Har ladet denne kula i 65 grs, til den andre rifla jeg har, den har gitt pene slakt. skutt noen rever og en orrhane samt noen kråker og gjess med den, da på hold mellom 80-200 meter. Lader nå til en kombi som ikke klarer å stabilisere så lange kuler, og kjøpte derfor samme kule i 55 gr. Har ikke noe helmantla kuler tilgjengelig for øyeblikket, men fikk kjøpt en pakke ferdigrulla Remington UMC 55 grs helmantla som skal testes i dag. om disse går godt så kan de fungere på eks rype tenker jeg. Tenker at det også kan være litt forskjell på om kula treffer målet på 40 meter eller 150 meter. hastigheten er jo ned til under 700 meter i sekundet på det holdet. På rådyr brukte jeg tidligere federal fusion 62 gr(ferdigrulla), Men kombin klarte ikke å stabilisere disse heller. Ser på tester at Rhino gjør det bra ja.
  11. Hei, har ladet opp noe Sierra 55 grs med 22 grs N133 bak. disse går utrolig godt. Fikk i dag testa på en kråke. skutt i ryggen på ca 40 meter. Ble rene v-Max effekten. hadde det vært en orrhane ville jeg vært meget lei meg. Har skutt den ladningen og kula i råtten trestubbe på 100 meter og de kulene jeg har pella ut har soppa seg greit og holdt på blyet. Har tenkt å benytte denne kula til skogsfugl og rådyr, men ble litt i tvil mtp egnethet til skogsfugl.. Noen med erfaringer? vet at skudd i rygg gir utgang som kan være uheldig, men ville teste for å se..
  12. Mine hunder har opprinnelse fra kennel Scooterbrook. Er vel kull på gang nå om et par uker om jeg ikke husker feil: http://www.scooterbrook.com/92033210
  13. Hei, har pr i dag to jakt cocker hanner- en på 3 år og en på 11 mnd. Trent de mtp småvilt jakt, og med fokus på at de skal jobbe innenfor haglehold. De loser på uttak av hare, rådyr og tiur. Vannpasjon er de gode på og apporterer hva det måtte være. Har hatt my glede av cockern på andejakt og duejakt. På gåsejakt over fastmark er det en kjempe ressurs når gåsa deiser ned i utreska kornåkre. Min bror har to tisper og disse er trent på hårvilt. Overskudds hunder på jakt med my fart:) de søker ut til 300-400 meter og setter fart på det som måtte finnes. her er en tråd jeg begynte på når jeg skaffet min første jakt cocker. viewtopic.php?f=7&t=80057
  14. Vekta er 3.250 gram på den med frittliggendepipe og 3.304 gram for den med lodda løp. Så du merker ikke noe forskjell når du holder dem. Svingen er like god på begge, det samme med balansen. De blir litt topp tunge med kikkert montert, men ikke så mye at det plager meg. Kikkert og montasje på den med lodda piper veier 500 gram. Er en Burris 1,5-6 x 32 i en innomonut hurtigmontasje. På den med frittliggende pipe er det en zolli hurtigmontasje og en Vortex 1-4 x24 med 30 mm mellomrør. Kikkert og montasje veier ca 600 gram totalt. Begge har fått juster rifleavtrekk hos børsemaker, og rifla er på bakerste avtrekker. Det riktige hadde selvfølgelig vært hagle cal 20/76 og en slankere baskyle og fått totalvekt på 3,4 kg med kikkert montert. Åpne sikter er skutt inn fra fabrikk på ca 30 meter for begge modellene. Så treffpunkt på 100 meter er en 25 cm over. Fikk den i kal 7,57 R til å samle på under 20 mm på 100 meter med hjemmelada ammo.
  15. 12/76 og 7,57 R underst med svart baskyle 12/76 og 223 rem over med blank baskyle Begge veier ca 3,3 kg uten kikert og montasje.
×
×
  • Create New...