Jump to content

toor

Members
  • Posts

    125
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

toor's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

30

Reputation

  1. Må si meg enig med tidligere talere her - 10/22 er et ekstremt dårlig valg til DSSN. Presisjonen er én ting, men 25-skudds magasinene er håpløse, og hyppige funksjonsfeil vi ta all glede ut av konkurransen. Jeg skjøt et par konkurranser med min før jeg fikk DSSN løyve, men etter at jeg fikk AR-22, så vil den aldri igjen bli brukt til det.
  2. Som det fremkommer av svarene rundt det temaet, så er ikke problemet at FG-skapet kun er godkjent for inntil 2000 skudd på grunn av mangel på sikkerhet. Men tvert imot at noen har fått for seg at det er FOR sikkert, og blir en potensiell bombe ved brann. Verktøyskap og andre mindre robuste låsbare anretninger risikerer ikke samme skjebne, og kan derfor oppbevare mer enn 2000 skudd.
  3. Søkte jaktvåpen digitalt fredag kl.00:15, kl.11:53 kom det innvilgelse på digipost. Så ca 5 "arbeidstimer".. intet annet enn imponerende!
  4. Hva er egentlig rasjonalet bak at man ikke kan oppbevare mer enn 2000 skudd i et FG-godkjent våpenskap, men det er helt greit i et tilfeldig verktøyskap, som det vist over?
  5. Ingen ny karantenetid, men du må kunne vise til aktivitet, både i form av trening og konkurranse.
  6. Hvis de har brukt rocksett, så hjelper det ikke med varme. Da må du stikke munningsbremsen i en kjele kokende vann i 10 min, så kommer den rett av. Verdt et forsøk før du pådrar deg kostnader hos børsemaker. Husk å tørke og olje løpe etterpå, hvis du prøver det.
  7. Kommer litt an på hvike division du skyter og hvor mye du er tenkt å bomme. Den lengste banen krever minimum 32 skudd, så dersom du skyter production med 15 i magasinet klarer du deg strengt tatt med 3 magasiner, men de fleste, meg inkludert, går med 4. Mange gode belteløsninger der ute, så her er det vanskelig å gjøre "feil", så lenge du holder deg til en av de annerkjente. De fleste bruker en løsning som består av inner-/ytterbelte dog, siden det forenkler logistikken betraktelig.
  8. Deg om det - personlig syntes jeg laminaten i de to bildene ligner mer enn riflene
  9. Vepr'n der er den såkalte "hundefører" versjonen med kortere løp, og satt opp for å skyte med med medfølgende BR reflex demper. I og med at våpenet ikke har justerbar gassblock er gassrøret blitt perforert på undersiden med en rekke hull, for å blø av gass. Jeg har et ekstra gassrør uten perforering som jeg bruker når jeg skyter uten demper. Når det er sagt så opplevde jeg overtrykket lavere med Vanward enn BR reflex, og det var ikke noe problem å skyte dempet med gassrøret som er inntakt. Den går også uten demper med perforert rør, men er da noe undergasset, og funksjonsfeil har forekommet. Veperen er i utgangspunktet noe overgasset, så den optimale konfigurasjonen vil nok være et gassrør med halvparten så mange perforeringer som det jeg har. Det tror jeg ville fungert bra både med og uten demper.
  10. Jeg gikk for en Vanward hunter pro til .308 Vepr Super'en min, da jeg på trass fikk den bygd om og overført til DSSN, for å redde den fra innlevering og destruksjon. Veldig fornøyd - den veier halvparten (300g) av den gamle ståldemperen, og vel så bra ytelse. Jeg kontaktet Vanward for å høre om de hadde planer for noen QD-varianter, da jeg som @Red FR kunne tenkt meg en slik til en av AR-15 upperne. Svaret var at de hadde noe på tegneblokken, men at de foreløpig var et stykke unna produksjon.
  11. Jeg har denne fra Biltema, som fungerer helt greit. https://www.biltema.no/verktoy/handverktoy/pipeverktoy/momentnokler/momentnokkel-t-handtak-2000044803 Kombinert med denne: https://www.biltema.no/verktoy/handverktoy/bits/bitstillbehor/bitspipe-2000016648
  12. Noen munningsbremser kommer med gjenger på utsiden som tar imot en kappe eller "blast diversion device", som de kaller det. Den deaktiverer langt på vei munningsbremsen. Utvalget av estetiske alternativer som har dette er nok begrenset dog, spesielt her i landet. Eneste jeg fant ved et raskt søk var denne: https://www.brownells.no/epages/Norge.sf/no_NO/?ObjectID=9645958 Men ser ikke ut som de selger munningsbremsen du trenger
  13. Men hvor vil bevisbyrden ligge? Jeg så en gang en tabell over de ulike reglene som skal til for at et våpen skal regnes som deaktivert, og når de tredde i kraft. Jeg finner dessverre ikke den igjen nå. For våpen deaktivert før 1980ish, var det relativt diffuse regler om at "våpenet ikke lett skulle kunne tilbakestilles i funksjonell stand", eller noe ala det. Så har ting blir mer og mer konkretisert oppigjennom årene. Men jeg vil anta at de aller færreste sitter på dokumentasjon for når og hvordan et våpen ble deaktivert for kanskje 40-50 år siden. Så hvordan ville saken da stille seg, dersom politiet snubler over et våpen fra 60-tallet som er deaktivert etter pre-1980ish regler, men eier ikke har papirer på når deaktiveringen ble gjort?
  14. PC Carbine er innvilget til både jakt og konkurranse. Til jakt med forbehold om modellbenevnelsen @xxxtaur viser til i posten over. Noen som fikk innvilget til jakt fikk med et forbehold om mulig inndragelse når det mye omtalte skrivet kommer, mens andre ikke fikk med den formuleringen. Ulik praksis våpenkontorene imellom ser det ut som. Ellers enig i at det er pussig at PC Carbine går gjennom, mens 10/22 ikke gjør det. Usikker på om PC Carbine til jakt vil gå gjennom nå, etter det skrivet som stoppet 10/20 godkjenningene gikk ut.
×
×
  • Create New...