Jump to content

Halvstøveren

Members
  • Posts

    100
  • Joined

  • Last visited

About Halvstøveren

  • Birthday 11/02/1969

Halvstøveren's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. På denne siden http://www.leif-kaare.com/59459744 finnes det to utgaver av lignende motiv. Den siste av de med denne teksten til: JEG VIL VÆRGE MIT LAND 1913 i FORGYLET SØLV JEG VIL VÆRGE MIT LAND Advers: JEG VIL VÆRGE MIT LAND Bondegutt i nasjoaldrakt med topplue, stående foran bautasten. Han holder et gevær i høyre hand og støtter sig med venstre til riksvåbenet. På bautastenen (lysende) drageornament NORGES RIGES GRUNDLOV EIDSVOLD 17 Mai 1814 med fordypet skrift. I bakgrunnen kystlandskap med bonde-gård, kirke, fyrtårn og sjøstykke med seilbåt. Nedentil i avsnittet IV. Throndsen. Revers: Konkav randbord med ekeløv omkring åpen felt… Denne medalje utdeles av skyttersamlagene for kretsmesterskap…. Diam: 34 mm. Vekt: 21 gr. Gravør: I.Throndsen KVALITET: 0/01. Stempelnr: T144/T144. Referanse: S&H
  2. Gikkog surret rundt på Biltema i dag, og fikk se denne: http://www.biltema.no/no/Fritid/Jakt/Klar-og-beskyttende-utstyr/Snodrakt-49568/ link til test der også. Virket helt grei å ha utenpå jaktdressen. Tok med meg en i str. XL
  3. Husker da jeg kjøpte meg en Baikal S/S i 1995, de hadde fire stykker jeg kunne velge mellom og det var et par av dem jeg absolutt ikke ville eid. Så kvaliteten var svært variabel dengang også. Det er ikke lett å anbefale Baikal på generelt grunnlag, hvert våpen må vurderes for seg. Viktigst er at kolben passer til skytteren, at den ikke er for tung å åpne og at forskjeftet ser ut å være laget av en trebit som ikke sprekker. Som regel trengs det litt etterarbeid på treverk og fjerning av grader i stålet for at den skal bli grei. Mener å huske jeg betalte 1999,- for den i 1995 ! så at kvaliteten er blitt dåligere er jo også sansynlig.
  4. Enten er de ærlige eller så er det et lokketilbud de ikke tjener noe på, som de "ikke får lov å selge". Jeg tror mest på det siste. Gå til en g-max butikk og spør om de sier det samme.
  5. Rimelig og lett småviltrifle: http://www.beverensport.no/products/cz-527-synthetic
  6. http://www.pvas.no/vaapen/hagler/side/side/yildiz-a3te-elegant-s/s-12/76 http://www.vaabenhuset.no/hagler.htm#hagle5 http://www.vagslandvapen.no/22-nye-vapen/huglu-4007 Baikal izh 43 s/s cal. 12/76 kan sikkert bestilles gjennom g-sport/intersport butikker.
  7. Gratulerer med flott riflepakke! En de få negative ting med Tikka T3 er at den lett kan få merker av rust (gjelder visst også stainless utgaven). Anbefaler å smøre rifla inn med tykk våpenolje og la den stå å slik så ofte som mulig de første månedene for å få "mettet" stålet med olje. Vær nøye med å tørke vekk vann etter bruk, så holder den seg fin. Ha alltid på beskyttelsesdeksel på optikken når du pusser/oljer.
  8. Er det ikke et paradoks at vi trener hundrevis av skudd på lerduebanen, på å treffe signalorange lerduer? Det sitter jo innprogrammert å prøve å treffe disse orange kapsene! Burde ikke lerduene være farget som fugl?
  9. http://www.nrk.no/ostfold/vil-halvere-svensk-ulvestamme-1.11237877 Den svenske regjeringen vil begrense ulvestammen til mellom 170 og 270 dyr.
  10. Hvis du jakter med hund, så hold avstand til lurdalsveien, en del lastebiler i høy hastighet der. Jeg jakter fugl i felt2.
  11. Jeg ser chokene er merket Lead, betyr det at det ikke er tilrådelig å skyte fks. Rottweil Ultimate HP tungtsten 36g nr.4 ?? Kan løpet sprekke eller blir bare choken slitt? Tenker først og fremst på IC 0,25 choken. (følger med M 0,5 og Full 1,0) Hvis jeg kjøper en ny choke som tåler stålhaggl, vil jeg da kunne skyte disse patronene? Det dreier seg bare om kanskje 5 jaktskudd i året. Har ellers montert på et BSA 1.5-4.5x32 sikte som virker klart og fint, men med svake motlysegenskaper. (lagd meg motlysblender) Fikk ingen for meg målbar treffpungtforandring etter demontering/montering. Bruker rimlige stålmontasjer fra Nikko Stirling. Det gjennstår å se om det tåler haglerekylen.
  12. http://www.dagbladet.no/2013/09/09/nyheter/iowa/vapen/usa/utenriks/29168943/ Nå får blinde bære våpen i Iowa!
  13. http://www.nakshop.no/produkter/kikkerter/kikkert/barr-and-stroud-spotting-scope-20-60x80-m-stativ.aspx Denne er vel grei, følger med brukbart stativ.
  14. Hør med jegergruppa i Slagen skytterlag (DFS)? Tror jegerne skyter torsdager kl. 18.00 Edit: Ser det er åpent på Håsken i Andebu til slutten av September. Mandag og Onsdag kl.18-21 http://www.njff.no/portal/page/portal/vestfold/lokallag/andebu/artikkel?displaypage=TRUE&element_id=7201255
×
×
  • Create New...