Jump to content

Måsabjønn

Members
  • Posts

    166
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Måsabjønn's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Hvorfor lettvekter? er du født med en muskelsykdom? Ei hagle som skal brukes til å skyte med og treffe litt med bør veie 3 kg og oppover, under det blir de bare vinglete. På de britiske øyer er ''regelen'' 100*haglevekten, dvs. med 32 grams hagelladning bør børsa veie 3,2 kg. 28'' eller 71cm piper eller lenger gir bedre balanse i hagla og gjør det lettere å treffe litt. I ditt prisleie bør du titte på Beretta 686, eller Browning 5-25, ny eller pent brukt. Jeg vil anbefale å titte litt på brukt da det ofte blir litt forandring på stokk og våpenønsker etter noen tusen skudd. Anbefaler også å besøke en leirduebane hvor det er hjelp å få, både nyttig og unyttig
  2. cal 20/67,5 //65 er nok bestillingsvare, men de blir produsert av flere. Kontakt for eksempel. Schou og hør. http://www.eleyhawkltd.com/cartridge/20 ... paper-case
  3. Du skyter bedre med 71cm pipe en med 66cm, lengre siktelinje og som regel bedre balanse.
  4. 28 gram 8 fungerer fint som 1.skudd på rypa, men den prisen du har betalt for de så er du lurt skikkelig, det er nesten dobbel pris.
  5. Jeg hadde ikke turt å skyte på over 300 meter med cheapdie uten skikkelig orming.
  6. Hva er egentlig kravet til bue og pil på elefant?
  7. En .22LR i hovedpulsåra bak i låret på en elg er mer en tilstrekkelig for å ta livet av elgen, bare den får lov til å gå seg tom for blod, men ingen fornuftige jegere vil vel prøvd det?
  8. Jeg har alltid holdt topleveren med tommelen og sluppet den etter at børsa er lukket, men fikk kjeft av børsemakerene til Beretta for dette pga at låsetappene ikke går skikkelig i lås, derfor skal de fleste hagler lukkes uten at topleveren holdes igjen.
  9. Tinn/Sinkpatroner er som regel beregnet til nye hagler med høyere trykkstandard (850-1050 bar) en din Sauer (650 bar), så det eneste alternativet er vis/bismut. Men prisen på disse patronene er langt fra hyggelig. Så dessverre er det bare et alternativ som dessverre ikke er lov å bruke. Det kan være et alternativ og åpne opp chokene, en kompetent børsesmed klarer dette.
  10. Det er en ting som jeg har glemt å skrive litt om, men som er særdeles viktig; hvilket ØYE er dominerende! Dette er lett å sjekke, klipp et lite hull i et ark, se gjennom hullet med strake armer på et fast punkt noen meter bak og trekk arket inn til du treffer nesa med arket, har du hullet foran høyre øye skyter du med hagla i høyre skulder, MEN OM HULLET KOMMER FORAN VENSTRE ØYE SKYTER DU MED HAGLA I VENSTRE SKULDER, dette er særdeles viktig for å kunne skyte og se korrekt på raske skudd. Sikkert veldig uvant om du er høyrehendt å skyte med venstreskulder, men siden du er nybegynner må bevegelsene terpes uansett slik at det går på automatikk når tiuren letter.
  11. Balleknip gjør like vondt i en grønn felleskjøpekjeledress som i smoking med rød sløyfe, men det må oppleves for å skjønne hvor lite behagelig det er. De aller fleste moderne hagler passer en nybegynner nok til at han eller hun skjønner prinsippene med fluktskudd, og med et budsjett på maks 10k er den beste investeringen å kjøpe patroner og å skyte mest mulig.
  12. Før skikkelig montering er på plass bør en ikke bruke mye energi på kolbetilpassing, det er ''umulig'' å tilpasse en kolbe som blir flyttet 15 cm rundt i skuldra
  13. Lamberen er ei bra ''nybegynner'' hagle, men ikke heng deg opp i navn på ditt eller datt. Det du bør få med deg i dag er justerbar kolbe og løse choker i kaliber 12/76. Den kan du skyte stålpatroner i og legge litt penger i treningsskudd. Gjerne med pipelengde på 67-71 cm og vekt på 3,1-3,5 kg. Hopp over all bullshit prat om millimetertilpasning, det er hagleskyting og ikke rakettforskning vi driver med. Etter 1ooo-5000 skudd kan du begynne å tenke på det, før skikkelig montering i skuldra er på plass er det bortkastet energi. Lykke til med børsevalg.
  14. Det er fritt frem å ha skudd i sekken, bare å fylle opp med 500 stk 89 grams patroner og traske i vei..
×
×
  • Create New...