Jump to content

RolfKr

Members
  • Posts

    155
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

RolfKr's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. RolfKr

    00 Buck shoot

    Haha lurte med seg en skrivefeil 40 meter skulle det ha stått!!
  2. RolfKr

    00 Buck shoot

    Når det gjelder buck shot så er det viktig å teste skuddbilde. Når det gjelder disse grove haglene så har teste og fikk samme dårlige samlingsbilde som flere har beskrevet. Helt til jeg prøvde åpene choker. Skeet chok fungerte desdert best og fikk da alle haglene innefor 40cm på 40m.
  3. ?????? Det er jo rimelig bra da...
  4. En slik skal jeg også ha. Jeg har tenkt på det lenge, men mangler litt penger om dagen.. Av akkurat samme grunn som trådstarter. Drillingen er førstevalget nesten hele høsten
  5. Nåværende Sølv kravet på løpende elg er ikke riktig som minste godkjenning i elgskyting. Men det holder mer en godt nok Dette er sakset ut fra NJFF sitt regelverk for jakt skyting 2010-2014: 19.3 Alternativ måte å avlegge skyteprøve for storviltjegere på Direktoratet for naturforvaltning har inntil videre godkjent den tidligere ordning om at oppnådd sølvmerke i elgskyting etter gammelt program godkjennes som bestått skyteprøve. Prøven kan avlegges etter følgende program: Elgfigur med 45 cm ring i vitalt treffområde. Den løpende elgen skal i jevn hastighet passere skytefeltet på 23 meter i løpet av 4-5 sekunder. Ett skudd pr. passering, avstand 100 meter. Det skytes 15 skudd etter følgende program: 1. Mot stillestående elg - 5 skudd knestående eller sittende. Krav 5 treff. 2. Mot stillestående elg - 5 skudd stående. Krav 3 treff. 3. Mot løpende elg - 5 skudd stående. Krav 3 treff. Skytingen kan gjennomføres med helmantlet prosjektil NJFF anbefaler sine foreninger å legge til rette for denne alternative måte å avlegge skyteprøven på. Den er vanskeligere enn den ordinære prøven, men gir storviltjegerne langt bedre trening og skyteferdighet. Sølv kravet på løpende elg er: ELGSKYTING GULL 73 (93) SØLV 70 (87) BRONSJE 65 (80) p (poeng i parentes v/20sk.program.) Du kan ikke få sølv med to bom i stående og to på løpende.. Det blir da en maks poeng sum på 55. Og er da 15 poeng under sølv kravet.
  6. Drømmen er en ordentlig tur til Tanzania Så da blir lista mi: Roberts gaselle Thomsen gaselle Gerinuk Bøffel Lotto gevinst...
  7. Når det gjelder merke hagle. Kan du ikke gjøre mye galt i det prisiktet. Jeg er en berette fan.. Men når det gjelder løpslengde er det flere ting å tenke på. Skal du skyte compact sporting og leirduesti i Norge mener jeg du ikke har noe stort pluss med laaange piper. Leirduesti i Norge er populært kalt kratt skeet. Og det stemmer på en del av stiene. Da er 70 helt konge. Skal du ut i verden og skyte duer på 60-80m er det en kjempe fordel og ha pipe over 80cm. Trening til norsk leirduesti er også greit og gjøre på en skeet bane. Igjen en fordel med kortere pipe. Jeg har brukt 76cm og det var greit til det meste. Men den siste konkurranse hagla jeg hadde var det 70 pipe på. Det er den jeg skøyt best med. Det var også en helt vanvittig balanse i den. Og gjorde at jeg fikk bedre score på jeger trap også. Det er nok også lettere og selge ei hagle med korte/medium lange piper da du treffer flere bruks grupper når det eventuelt blir aktuelt. Lykke til med valget!!
  8. De fleste temaene er blitt berørt. Men jeg har skutt et par dyr med 5 bismuth og 1/4 trangborring. Nøkkelen til dette er et veldig moderat hold. Og skudd plassering. Jeg foretrekker og skyte i overgangen mellom hals og kropp. Skal sies at dette var på jakt etter mange arter i Danmark. 5 i første løp 1/4 og 3 i løp to 1/2. I drillingen i kaliber 20 bruker jeg elay bb. Med god virking. Jeg har også sett rådyr blitt skutt på 15m med 5 Heavy shoot og jeg så hele skura dro igjennom dyret. Lyset av! Dead coyote hadde min bror også et år. Skrudde også lyset av momentant. Jeg har til sammen skutt ca 10 rådyr med hagle. Og hvert med på ca 35 andre fall. Og jeg er ganske sikker på at vi ikke har skadet noen. Blitt noen bom også. Konklusjonen min er at skyter du med hagle på rådyr innenfor forsvarlig hold (les maks 20M)med god treff så spiller det ikke så mye rolle om du har bb eller 5 i løpet. Når det gjelder grove hagel som bb og grøvre er det viktig og teste i din hagle. Erfaringen min med det er at trange sjoker gir mer spredning. Med skeet sjoker fikk jeg spredning på 30cm på 30m og med 3/4 fikk jeg spredning på 1m på 15m
  9. Bra tiltak. Gøy Fikk litt feil på den vanskelige da.. Pokker!
  10. Når det gjelder Gras i Namibia så er det ikke så mye å spare på å bestille direkte. Og det er heller ingen problemer med å få norsk agent til å skredder sy en tur for deg. Jeg har vært der to ganger gjennom norsk firma og kunne ikke tenkt meg å bestille direkte. Siden dette har fungert så greit. Når det gjelder pris så er det flere ting en dags rater som spiller inn. For eksempel trofe prisene på de artene du vil skyte. Dem kan variere veldig avhenge av hvor du dra og hvor mye av den arten som er på stedet. Så å regne en total pris på hele pakka er viktig. Mulig et sted med høye dagsrater blir billig hvis dyrene du skal ha er rimeligere der, en hos han med lave dags rater. Standarden på gras er bra/høy! Men det er ikke overstadig luksus.
  11. Her er et sikte til fra samme fabrikat som jeg ønsker meg til min drilling. http://www.schmidtundbender.de/en/produ ... -exos.html" target="_blank Regner vel også med at exos serien kommer på de andre siktene. I vært fall så ønsker jeg at det skjer..
  12. RolfKr

    Sauer 101

    Hei Ville nok gått for et våpen med mulihet for å bytte pipe. 22-250 er jo ikke kjent for å være direkte snill med pipene. Men dette kommer jo ann på hvor mye du skal skyte med den også. Du kan jo titte på S&L. Dem har også en fornuftig riflestignig på pipene som gjør at du kan spytte ut litt tyngre kuler. 1-10 mot blasers 1-14. Blasers løpsytte mulighet er dyr da nye piper koster flesk. Men skal du ha flere kalibre i garderoben i samme børse stiller det seg litt annerledes enn om du kan skal ha ei børse.
  13. Ser at den koster 18900 hos jakt og friluft. Den uten komp koster 12900.
  14. Jeg har nevnte kikkert og er kjempefornøyd med den. Om den er bedre dårligere en andre skal jeg ikke uttale meg noe om. Da jeg kun har 3 S&B zenit og en khales med elgbane retikkel. Jeg har brukt min på reve jakt på natta og villsvin. Og mye dagjakt. Jeg har ikke tenkt til å bytte den ut. Den koster vel over 12000 ny. Så prisen er vel grei. Men man kan jo prøve å prute 500;) Lyset funger veldig bra for meg med 10 lys styrker. 4 for dag og resten for natt og dårlige lysforhold.
  15. Hei Jeg ville med en 6,5 i skapet vurdert noe grøvre en 308. Blir ganske likt etter min mening. 8*57 er et godt alternativ eller 9,3*62. 30.06 er litt vassere en 308win og er også mere enn nok til å ta en gris og amo prisen er ikke store forskjellen hvis du ikke har mye NATO liggende..
×
×
  • Create New...