Jump to content

joac

Members
  • Posts

    221
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

joac's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

3

Reputation

  1. Noen som har erfaringer med k95 i links? Er det forskjell bortsett fra evt kinnstøtte? Finnes det modeller som passer både venstre og høyreskyttere?
  2. Det blir jo litt spekulasjoner dette, for jeg vet jo ikke. R93 selges jo fremdeles, men det kan jo godt hende at Blaser på sikt tenker å fase den ut. Den er jo uansett fra 1993 så begynner jo å dra på årene om ikke annet rent markedsføringsmessig. Hvis Blaser slutter å selge (noe man jo uansett må regne med på enhver modell) så vil jo tilgang til nye løp bli dårlig, men det finnes jo et ganske stort antall på bruktmarkedet. I tillegg finnes det jo idag 2.partsleverandører av løp også, selv om disse ikke er så vanlige i NOrge. Summa summarum: Vil tro du ganske trygt kan kjøpe en R93 idag og regne med å kunne finne både deler og løp til den i veldig lang fremtid om ikke alt må kjøpes nytt fra Blaser.
  3. Trenger hjelp til løpslengde: En r8 er på vei og kaliberet blir 6,5x55. Jeg kommer til å ha en Sonic 35 demper på den, men vil bruke den på banen uten demper. Har tidligere hatt .308 i 47 cm (R93) og det syntes jeg var for kort til at jeg synes det var ok å skyte uten demper, mens 223en i 52cm var fin. Rifla kommer til å bli brukt til rådyr og reinsjakt og løpet er det eneste jeg kommer til å ha (enn så lenge ) Så da er spørsmålet: Ville dere gått for 52 eller 58cms løp?
  4. Hmm var det i Snøhetta Villreinjegeren? For to uker siden så fant vi en nyfødt (ja det stemmer) kalv i Stølådalen som simla gikk fra når flokken dro Jeg har aldri hørt om det eller sett noe lignende, men den var på størrelse med en liten hund og lå sammen med både navlestreng og morkake. Jeg tipper kalven kan ha vært noen timer gammel, for den var tørr, men ikke mer. Fryktelig rart. Den kalven din så også ut som den kunne vært født sent på året selv om den jo helt klart var eldre enn vår.
  5. http://www.norma.as/tilbakekallese308.art Nå var det vel 30.06 som ble brukt i hendelsen i Sverige, men kombinasjonen R93 og feilprodusert ammo kan da tenkes å være en dårlig kombinasjon..
  6. Er ikke "Kongsvold og Drivstua utmåling øst" et Knutshø-kort? (Du snakker vel etter det jeg kan forstå om "Kongsvold og Drivstua utmåling vest", som er Snøhetta-kort ?) Det har du helt rett i.
  7. Jeg tror det er fjellet Kolla 3-4 km vest av Kongsvold Fjellstue (eller Grønbakken) det er snakk om. Fjellet ligger vel akkurat på grensa mellom Dovre og Oppdal. For jegere på Oppdalsiden så vi en stor flokk på 3-400 dyr krysse Stølådalen og gå opp på Nystugguhøa på søndag ettermiddag. (Hadde forøvrig vært veldig fint om man istedet for opplysningstelefon kunne abonnert på tekstmeldinger. Litt enklere å forstå og ikke minst litt lettere å få tak i når man er på fjellet)
  8. Ja, det er jo lignende, men om mitt forslag vil vel ikke bli truffet av bakgrunnen for avslaget? Mitt forslag dreier seg utelukkende om positive opplevelser.. Og nei, jeg tenker at det er fullt mulig å gjennomføre uten at verken Kammeret.no eller brukeren som legger ut en positiv tilbakemelding er ansvarlig; det vil kun være et felles sted å kunne si at man har hatt en positiv handel med noen, verken mer eller mindre.. Eks: "Kjøpte en kikkert av XXX. Vi avtalte pris og jeg betalte på forskudd. Kikkerten ble sendt samme dag og så akkurat ut som beskrevet. Svært ryddig handel." forum.robsoft.nu har en ganske lik tråd. http://forum.robsoft.nu/viewtopic.php?f=61&t=79060" target="_blank (Fjern gjerne om det er mot reglementet å linke til andre forum) Uansett, ingen stor sak for meg, men tenker som sagt at det kunne vært en fin greie for å bringe merverdi til dette bruktmarkedet.
  9. Selv om det er litt i kanten av hva denne tråden handler om så tillater jeg meg å komme med et forslag. Mulig det har vært foreslått tidligere, men jeg kunne godt tenke meg en "Good guy" tråd, der man kunne skrevet det dersom man var fornøyd med å handle med en person. Synes det fungerer veldig godt på andre fora og gir en ekstra sikkerhet ved salg og en merverdi kontra finn med handel på forumet. For å presisere: Jeg synes ikke en slik tråd skal være noen plass for å skrive dersom man ikke er fornøyd med en person (selv om det ville vært nyttig). Jeg tror det bare medfører krangling og sur stemning så det får evt noen andre foreslå løsninger for. Ellers er jeg fornøyd med annonsenes utforming slik det er. Jeg linker ofte til finn. Dersom deler av en annonse blir solgt kan jeg da endre ett sted.
  10. Fjelljeger1: Takk for tips!
  11. Noen som har tips til en med bukkekort i snøhetta(hjerkinn,kongsvold og oppdal). Isåfall settes det stor pris på
  12. Så det du sier er at blybarrene dine er tunge som bly?
  13. Denne karen har: http://www.ebay.com/itm/Picatinny-Adapt ... 232f72335b Flere her på kammeret som har handlet her. Søk på "Bojan" her på kammeret for litt informasjon
  14. Jeg tror det valget skyldes statskos sin noe dårlige utformede nettsider og er tiltenkt annen type jakt (elg mm). Du kan (bør) sikkert dobbeltsjekke med statskog at det jeg sier stemmer, men jeg mener jeg fikk det svaret for noen år siden da jeg spurte om det samme. Jeg tror du kan danne jaktlag om de har kort, men ellers er det håpløst.
×
×
  • Create New...