Jump to content

Salmon

Members
  • Posts

    300
  • Joined

  • Last visited

About Salmon

  • Birthday 08/30/1960

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Salmon's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har en Master Chrony (blå) der jeg har klart å miste kabelen mellom kronografen og displayet. Har utstyr for å lage ny, men vet ikke på hvilke pinner det skal kobles. Noen som kan hjelpe med koblingskjema?
  2. Når det gjelder dine tanker om forvaltningen av stovaldet er jeg HELT enig. Når innformasjonplikten, som jeg mener Viltnemda har her, svikter, da blir jeg irritert og forbannet. Men det går fort over. Ha en fortreffelig helg alle sammen, og takk for at dere tok dere tid til å gi en tilbakemelding.
  3. Da takker jeg for gode svar Dette er ett av 3 jaktfelt i ett storvald. I storvaldet sitter representanter for de respektive grunneierforeninger som igjen representerer alle grunneierne. Representanten i grunneierforeningen som eier den delen av jaktfeltet der denne elgen ble skutt sier at han fikk beskjed om at denne elgen skulle taes ut av ett annet jaktlag enn de jaktberettigede, fordi de hadde fått ett dyr kassert av veterinær, og at det var lite dyr på deres felt, samt at denne elgen hadde vært en plage for lokalbefolkningen. Jeg tviler STERK på at Viltnemda har myndighet til å bestemme noe slikt. Da skal det i hht.Viltlovens §35 søkes DN om fellingstillatelse, og da er det jaktlaget som har jaktretten der dyret er som skal stå for fellingen. At dyret senere kan gis til det andre laget, er opp til viltnemda å avgjøre. Jeg kommer ikke til å inngi klage, men jeg skal si min mening til lederen av Viltnemda, og det med STORE bokstaver...
  4. Nei da har du nok forstått meg galt, eller jeg har forklart meg uklart Når det er snakk om ett skadd dyr (Elg, hjort, rådyr m.m.) så er det Viltnemda sin oppgave. Når det er snakk om å felle en Elg i dette tilfelle, som KAN være til skade for folk, så er det DN som gir fellingstillatelse? Det er det jeg mener står i Viltlovens §35
  5. Sitering av overforstående innlegg er fjernet Jmonsen Det tror jeg ikke eksisterer her. Har vært med på noen ettersøk av påkjørt elg, og da har jeg blitt oppringt av viltforvalteren med forespørsel om hjelp. Ja, er ikke uenig i ditt resonement, men det står i Viltlovens §35 35.(felling utført av andre enn den jaktberettigede) For felling av vilt i henhold til lovens § 12, § 13 og § 14 a1 kan direktoratet bestemme at felling kan utføres av andre enn den jaktberettigede. Så da må altså viltnemda søke DN om tillatelse om jeg forstår det rett?
  6. Kommunen her har ikke ett eget ettersøkslag. Det er tilfeldig hvem som blir oppringt og må dra ut. Slik jeg har forstått det, ble denne "jakta" tildelt ett annet jaktlag, fordi de hadde fått ett dyr av sin kvote kassert av mattilsynet. Hvorfor det ble kassert vet jeg ikke. Det jeg synes er merkelig er at viltnemda bare sånn helt uten videre kan tillate andre jaktlag å jakte der vi har avtale. Vi har skutt årets kvote, men hadde gjerne tatt ett tilleggsdyr.
  7. Kan Viltnemda beslutte att ett annet jaktlag kan jakte på vårt jaktfelt for å ta ut elg som er nærgående og en plage for allmenheten? I Viltloven§35 står det at det er DN som skal beslutte dette?
  8. Vi hadde i år ett tilfelle der en av jegerne hadde misforstått jaktleders orientering noe som førte til at en elgku med èn årskalv ble skutt først. Dette førte til at vi måtte jakte i bortimot 40 min før vi fikk felt kalven. Siden dette ikke har hent oss før, og at vi ble usikre på hvordan vi skulle gripe ann situasjonen, er det ønskelig at noen med slik erfaring kunne si noe om hvordan vi burde løst oppgaven. Burde vi/skytteren gått "rett på" og forsøkt å få skutt kalven med en gang, eller burde vi ventet litt og omgruppert postskytterne? Hvordan er reaksjonen på en årskalv som plutselig blir morløs?
  9. Har skutt Elg med 180 grains Oryx og 165 grain Swift Scirocco og begge har fungert utmerket. Nå skyter jeg relativt mye, mellom 500 og 800 skudd på banen + 1000 innendørs (22 cal) På banen blir det opp mot 300 med jaktammoen og det begynner å bli dyrt... Finnes det brukbare loddede kuler i 150 og 165 grain, 30 cal, som ikke koster skjorta?
  10. Mener du virkelig at ved å bruke stålhylser så kunne du ladd Sauer 200STR til langt mere enn 3700...?
  11. Hadde faktisk tenkt å bruke 20 høvdinger hos Winge nå men det skal jeg ikke gjøre. Det verste jeg vet er butikker som ikke holder avtaler. Takk for infoen!
  12. Jeg ønsker meg større tekst på Emnesiden, eller en annen font på forumets hoveside. Den som brukes nå er for utydelig. Mange av bokstavene flyter sammen og blir vanskelig å lese. Jeg opplever dette KUN på dette forumet, så øynene mine og skjerminnstillingene er ok
  13. Sliter med samme tvangstanker jeg også Har planer om å bruke orginalkruttet men med 150grs Sierra Match King. Denne kula er en del tyngre og kortere enn orginalkula. Skal brukes i en Sauer 200 STR Så, er det noen som har testet dette og som ennå ser så pass, og har fingre til å skrive en kommentar her...?
  14. Da skriver vi 2013 og det hadde vært morro å høre om de som har kjøpt den Meoptaen 4-16 fortsatt er fornøyd?
  15. Bruk 1 kg. salt utrørt i ca 20 l vann og vask over. Fungere utmerket også på slakt som henger til mørning. Lært av en gammel jeger og han lever enda...
×
×
  • Create New...