Jump to content

Nils Søvik

Members
  • Posts

    477
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Nils Søvik last won the day on December 2 2023

Nils Søvik had the most liked content!

About Nils Søvik

  • Birthday 04/09/1970

Recent Profile Visitors

882 profile views

Nils Søvik's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Very Popular Rare
  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

117

Reputation

  1. Slaget i Christiania er vel allerede tapt, alt håp ute, toget er gått. Helt sikkert mye kjekkere å hilse på lovlydige våpeneiere en bokstav gjenger.
  2. Så lenge du ikke ligger i bagasjerommet sammen med rifla så bør jo det være greit. Er vel helst den, lett tilgjengelig og synlig en bør unngå.
  3. Nå har ikke jeg noe grunnlag for å uttale meg om akkurat denne saken som det skrives om denne gangen, jeg er ikke kjent i disse områdene,, men. Jeg vet at sånne kontroller ofte gjennomføres på plasser/områder der det ikke er helt ukjent at det foregår ulovlig jakt ja. Litt på samme måte som laserkontroller ofte gjennomføres der det er kjent at mange kjører for fort.
  4. Ja den er litt motstridene, det er vist en regel for sånt også. Det viktigste av de tre prinsippene er det såkalte lex superior-prinsippet. Det går ut på at regler av høyere rang går foran regler av lavere rang, f.eks. slik at en lov vil gå foran en forskrift. https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/nou-2001-15/id377820/?ch=7#:~:text=Det%20viktigste%20av%20de%20tre,vil%20g%C3%A5%20foran%20en%20forskrift.
  5. Tror de fleste ville blitt mer oppgitt over den etaten vist det ikke reagerte etter meldinger om ulovlig jakt.
  6. Litt usikker på om det kommer ovenfra, noen plasser kommer det nedenfra, fra de som jakter lovlig og melder ifra til viltnemd og politiet om uønsket aktivitet. Folk som jakter lovlig kan bli passe lei av disse som kjører rundt med rifla lett tilgjengelig og skyter ut vinduet. Da blir det ikke helt feil å stoppe noen biler om kvelden/natta å gi det en reaksjon. Hva disse som ble stoppet denne gangen hadde som forklaring på plasseringen av våpen i bilen kjenner jeg selvfølgelig ikke til, men det er nå ikke så forferdelig vanskelig og krevende å gjøre dette på lovlig måte.
  7. Ja det tror jeg, han har nok bidratt med mye kunnskap til den etaten. Flemming er en dyktig skytter og en fantastisk god instruktør.
  8. Mange som mener mye om politiet og våpen ja. Nå er jeg akkurat kommet hjem fra en måneds ferie i Asia, det er alltid like hyggelig og jeg møter mange trivelige folk også en og annen fra Europa. Denne gangen kom jeg i prat med en hyggelig kar fra Sveits, som vanlig når jeg treffer folk fra Europa så er det fotball og ski de forbinder Norge med, dessverre måtte jeg skuffe han siden jeg aldri ser på fotball eller ski. Jeg sa jeg trivdes bedre på skytebanen, det var jo litt morsomt for han hadde skyting som jobb, han jobbet som pistol instruktør i det Sveitsiske politiet. Så vi hadde en veldig lang og hyggelig prat om pistoler og pistolskyting, vi kom også innpå det norske politiet som han hadde veldig godt kjennskap til, han hadde vert i Norge flere ganger. Han sa, når det gjelder politiet i Europa så er det norske politiet desidert best på våpen bruk og pistol skyting, ingen land i Europa har greid å få det like bra til som Norge. Så den tror jeg vi tar med oss videre, så må vi bare huske det er menneskelig å gjøre feil av og til.
  9. Politiet og våpenbruk er vel det som bekymrer meg minst. Jeg har sett på når studentene holder på med 5 dagers pistol kurset, det er veldig grundig med dyktige instruktører. Noen av studentene har selvfølgelig ingen tidligere erfaring med våpen, men de er unge å lærer fort. Ut fra hva jeg har skjønt så lærer de å bruke politiets våpen (pistol og MP5), halvautomat hagler og andre sivile våpen er det nok mindre kunnskap om. Noen har som nevnt tidligere våpen erfaring fra forsvaret, noen fra jakt eller konkurranse skyting, andre liten eller ingen tidligere erfaring med våpen. Men de lærer å bruke de våpna de skal bruke i tjenesten, og dette lærer de grundig, noen liker veldig godt å skyte, noen skyter bare når de må, akkurat som en gjennomsnitts norsk jeger. Det er heldigvis ikke krav om å være like interessert i våpen og skyting som de fleste her på forumet er, de er mange andre verdier som er viktigere, heldigvis. Jeg har ingen problemer med å invitere studentene med meg på skytebanen etter fullført pistol kurs, mange av de skyter faktisk veldig bra og alle behandler våpen på en trygg og sikker måte. Og dette er mitt i studietiden, de lærer mer før de er ferdig med 3 året. Så personlig synes jeg de får en god start som studenter, så lærer de mer når/vist de får jobb. Det er ikke så mange unge som har foreldre eller besteforeldre som oss, som drar ungene med på skytebanen for å lære de å skyte når de er 5 år gamle, så vi kan vel ikke forvente at gjennomsnitts nordmannen skal ha så veldig mye erfaring / skytetrening.
  10. Perkusjon og flint våpen/munnlader er ikke behovsprøvd lenger, så det kan vi ha ubegrenset av nå, uten å være medlem i noe forbund, det vil si, klubben kan vel si en må være medlem for å få ta sikkerhetskurset, men det blir litt opp til klubben. Å søke i rett rekkefølge er vel heller ikke så viktig nå lenger.
  11. Her i Sør-Vest kommer kommer det en faktura for gebyr på epost, så etter noen få dager kommer innvilget tillatelse i postkassen. Dette er det samme om vi søker på nett eller papir.
  12. Det er jeg fullstendig klar over Jeg kjenner godt til korrekt prosedyre. Det er tatt opp i eget lag, der er det full enighet om forslaget. Det vil bli oversendt samlaget, vi regner med det vil stoppe der, da nye ting er skummelt og en konkurrent til den vanlige DFS skytingen med Sauer. Skal en få dette til må det komme fra flere lag, samt fra toppen, da tenker jeg på de som årlig bevilger penger til DFS. Blir ikke så overrasket om vi snart må begynne å gjøre mer nytte for oss for å få tildelt så mange millioner. Frem til nå har vi på et vis greid å holde skytebaner, men det er nok flere lag som kommer til å slite med det frem over.
  13. Så kunne de som ville være med på noe tilsvarende dette. https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/9zrGq9/skoleeleven-olivia-16-trenes-av-nato-i-krigfoering Da hadde DFS gjort nytte for seg i forsvarssammenheng. Noe lignende blir vel gjennomført i Finland også.
  14. Helt enig med deg Vindvott, det hadde vert fantastisk. Akkurat den typen våpen de unge har lyst til å skyte med, den typen våpen i 22LR hadde gitt DFS mange nye aktive unge medlemmer.
×
×
  • Create New...