Jump to content

fat_dog86

Members
  • Posts

    3,159
  • Joined

  • Last visited

About fat_dog86

  • Birthday 12/28/1986

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

fat_dog86's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

11

Reputation

  1. Løfter liv i denne igjen. Prosjektet mitt ble påbegynt for flere år siden, men kom ikke så langt det ble fullført, da en bløge med husoppussing og barnefødsler slo til. Omsider fått skaft ferdig, men enda usikker på hva jeg skal lage slire av. Tenker å få den ferdig også før bladet finslipes.
  2. Er det andre tråder det er lagt ut inspirasjonsbilder av ferdige resultater? Jeg kom så langt at jeg skulle begynne å montere plater, men hadde bora for trange eller småskjeve hull til nitene, så platene satte seg fast før jeg fikk dem på, heldigvis uten lim. I redsel for å sprekke platene på tur av, så ble den "inntil videre" lagt i ei skuff, hvor den da ligger enda. To barn og et oppusset hus senere, begynner jeg på ny å få litt mer tid på hobbybruk, så da må dette fram igjen snart!
  3. Har hørt om folk som har fått, men det er vel litt sponsing inne i bildet, så mulig den ikke har nådd massene.
  4. Noen som har erfaring med Kahles sin gamle mot nye? Gjerne også opp mot gamle modellen til Zeiss? Vurderer handel i løpet av vinteren. Eneste som prismessig kan er aktuelt nytt er Kahles. Men vurderer også brukt Zeiss RF 10x45, evt første Kalesen brukt, dersom de blir veldig mye billigere enn å kjøpe ippgradert ny.
  5. Hei! 5x og større modeller med kart, får du da til å vise posisjon til hund i kartet, eller er det kun den widgeten med retning og avstand du kan få opp til hunden?
  6. Å bruke data for 250 grs konvensjonelle kuler for homogene er absolutt ikke lurt... De er lengre, med lengre bæreflate, selv om de har riller...
  7. Det nærmeste du kommer er kasnkje Zastava M-70 i links. Denne produseres enda, og er til dels basert på Mauseren. Ellers har du jo Winchester M70 (og Montana sine versjoner basert på denne) og Ruger M77, som begge er Amerikanske videreutviklinger av mauserkassa. Eventuelt er det helt sikkert laget customutgaver som speilvendt blåkopi av m98, men det er sikkert dyyyyrt.
  8. Da jeg kikket i våpenrommet på UNIS, så var det primært Ruger M77, rustfri/synth i 30-06 som stod der, dette er da blitt snart fem år siden, men jeg tviler da de har gått tilbake til eldre våpen? Jeg ville stolt mye mer på ei boltrifle enn en halvautomat i så kaldt klima, særlig når det er snakk om selvforsvar. Mye mindre som kan gå galt i frostet! Hva angår kulevalg, så er heller ikke alle erfaringer fra normal jakt så gode å sammenligne med. I en selvforsvarsituasjon er det aktuelt å skyte mot dyr i andre vinkler, så jeg ville valgt ei solid kule som gjør jobben rett forfra, og ikke kun ved sideskudd...
  9. Membranlua til forsvaret er produsert av Hufa luefabrikk. Står i alle fall det på lappen inni mi! De har ikke nettbutikk, men tar visst nok imot bestillinger på mail. http://www.hufa-luefabrikk.no/default.asp?menu=2
  10. Tror det egentlig bare er en dårlig ordlyd for "egnet emballasje"...
  11. Rypa hører hjemme på rødlista, og det hersker ingen tvil om. Før noen hyler, så må jeg be dem sette seg inn i hva IUCNs rødlisteklassifiseringer egentlig er, og hvilke kriterier som ligger til grunn. At rypa havner på rødlista betyr ikke at jakta automatisk stopper opp. Hvilke konsekvenser det får for jakta vil variere fra ingen til stopp i jakt, alt avhengig av hvilket nivå på lista den havner. Eks er er betydelig tap av areal og fragmentering av habitat alene nok grunnlag for å sette den på IUCEN rødliste som truet/endagnered. Og med den ekspansjonen som har vært (og ser ut for å fortsette) i fjellheimen, økt kraftbehov som krever nye kraftlnjer osv, så er det ingen som kan benekte at rypas habitat både taper seg og Hfragmenteres. Ergo har den en naturlig plass på rødlista. I tillegg gjør de forventede klimaendringene også sitt for å redusere rypas habitat i framtida (hvorvidt de er naturlige svinginger eller menneskeskapte er ikke diskusjonen her). Rødlistestatus stiller krav om bedre overvåking, jakta kan fortsette så lenge det er overskudd å jakte på. Det kan komme strengere krav til takseringer, kanskje ikke bare av antall, men også bedre kartlegging av habitat. Forskningsmidler vil være enklere å få, og det kan komme offentlige midler til viltstelltiltak for å sikre dens eksistens for kommende generasjoner. Altså det kan komme mye godt ut av dette for rypejegere også!
  12. I 6,5 bruker jeg 100 grs A-max som erstatning for 95 grs v-max, da den gjør jobben like effektivt til så vidt halve prisen. Her ser mantel ut for å være like tykk, samt ha jevn tykkelse i hele kulas lengde, og iflg svenske tester har begge samme hardhet på kjernen. V-max har dog dypere hull i tuppen, noe lengre polymertupp, men med litt tomrom bak. Kula er kortere med buttere spiss, noe som i midt hode gjør at den skal ekspandere raskere, men med noe dårligere flyveegenskaper. I finere kaliber, hvor en kan ha mulighet å få rask nok ekspansjon til at kula stopper inni en rev, så kan det kanskje være marginale froskjeller ute å gå, slik at kanskje v-max stopper, og a-max går gjennom.
  13. Eller du kan se det på en annen måte - er terrenget sånn at du ikke har mulighet for å holde tilbake skuddet, og du som skytter så rutinert at du ikke klarer å holde hodet kaldt, så har du ingen ting inne på den losen å gjøre. Da bør en heller avvente til det flytter seg. Bjørn kan være farlig - en skadeskutt bjørn ER farlig.
  14. Sauer 150, sånn siden det har vært innblandet i denne tråden allerede, er ikke noe nytt om linksversjoner?
  15. fat_dog86

    Løsne epoxy

    Skal studiedesignet være fullgodt børe dere også definere koketid...
×
×
  • Create New...