Jump to content

378sluggeren

Members
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

378sluggeren's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det går dessverre litt trått! Vi venter fremdeles på klubben, og deres eventuelt ny avtale med grunneiere. Det har skortet mye på tid i sommer. Vi må prøve å løfte opp temaet igjen. S
  2. 308 Sako, jeg er ikke så sikker på om det er en vitenskaplig utredning ang Volum vs Vekt. Det er vel mer under prøving og feiling. Jeg opplever selv, alt av "små" patroner liker best volum likhet i kruttmengde! Dette har med den totale overflaten, på kruttet, i antenning øyeblikket og videre forbrennings oppbygging. Vi snakker her om mikrosekund i hendelsesforløpet. Ved større patroner gjelder vekt! Jeg opplever grensen går rundt 6,5-55/-284 patronen. Velger å lade den med vekt og kruttdiripper. Vanskelig å se forskjell for meg på den. Men ved 338NM og 378WbyM er det uten tvil vekt som gjelder! (Kan legge til jeg ble oppmerksom på dette for mange år siden, da jeg skulle hjelpe en kamerat med jakt ammo i 7mmRemM. Hadde ikke klar Redding dispenser, og gikk for vekt. Fikk lettere sjokk, etter først å banne Chrono nord og ned, da det ble 35% Duplicat målinger, og ES på 3m/s, Med ei 175gr A-frame )
  3. Løfter denne frem igjen Det er liten aktivitet/interesse her fra Kammeret ifht FB Spre ideen til alle som ikke er på Kammeret og/eller FB. Det ser veldig bra ut dette. Men jeg vet det er fler der ute uten ordentlig tilbud! Dere har tillatelse til å dele denne tråden på alle mulige sosiale medier! (Dersom vi er mange nok kan det også åpne opp for flere løsninger!) Ståle
  4. Det kan se ut til vi har en løsning angående manglende riflebane til generell rifleskyting og langhold i Molde og omegn! Jeg og ett par andre har en god intensjons dialog med en DFS klubb. De ønsker økt aktivitet og ønsker seg en ny feltbane i tilknytning til eksisterende baner. La oss ikke spekulere i hvilken bane/klubb det dreier seg om på nåværende tidspunkt. Det tar vi etter hvert! Slik det er nå, finnes det ikke noe godt alternativ til å oppfylle feltbane retningslinjer i DFS programmet i våres område. (Noenlunde sitert etter husk!). Siden denne klubben er "litt på hell" mtp DFS aktivitet, og det er noen få ildsjeler igjen som driver klubben, trengs det sårt mer innsats! Fortrinnsvis DUGNAD! Muntlig info til meg i dag: "Gratis fyllmasse tilkjørt det vi trenger. Dumpere og gravere lånes enkelt" Midler er også nødvendig, men det kan og bør komme naturlig gjennom medlemsmasse. Her kommer dere alle inn! Jeg har forstått i flere forum og ute på de forskjellige settinger/konkurranser, det er flere tullinger som meg her i Molde og omegn som synes det er steike artig å fylle noen messing hylser med kuler og krutt for så se hvordan det "går" på hold opptil 500m og lenger! Ja faktisk mange mange fler! Noen få av oss reiser rundt i konkurranse på langhold også. Vi har alle div løsninger for å skyte, de fleste har private ordninger på privat grunn. Uten å kunne samles i ett felles anlegg pga utfordringer med loven mtp organisert skyting. Ser flere forsøk på nett for å ny klubb og egen skytebane til vårt formål, uten at det lykkes. Har jobbet lenge med samme ideen, men mangler nok tid og frivillige til å dra i gang ny klubb. Vi har nå, med flaks, kommet til denne muligheten! Det jeg nå håper å oppnå nå i planleggingsfasen/intensjonsfasen er at dere: Sportskyttere Jegerskyttere Langholdskyttere Benkeskyttere F-Class skyttere Sender meg en PM med navn og stedsnavn på om dere kunne tenke dere å være med på dette. Vi ønsker å møte den velviljen vi har mottatt muntlig, med ett anslag over potensiell medlems masse denne klubben kan økes med. Vi håper å kunne fremlegge dette for styret ganske snart. All jegeroppskyting vil også kunne utføres i allerede gjeldende anlegg osv. Parallelt, håper vi også å få til ett program for Dynamisk skyting (Pistol og Rifle), med avtale om fast trenings tid og konkurranser. Vi har allerede en avtale om ett Rifle Level 2 26.04.15 (planleggingsfase fom i dag) på dette anlegget. Jeg tror vi må lære oss å jobbe sammen for å få lov til å opprettholde vår skytesport, uansett skytegren! Det som trengs nå i første omgang er dere på ei liste. Full diskresjon fra meg og styret i gjeldende klubb! Dynamiske skyttere Feltskyttere Kan også melde sin interesse! Håper å få danne en ny Dynamisk klubb i Molde med avtale om fast treningstid på samme anlegg! Så vær vennlig å spre denne tråden raskere en ild i tørt gress! (Jeg ønsker ingen diskusjon i denne tråden! Ber om unnskyldning for eventuell feil info og/eller feil staving) Ståle K
  5. For ikke å "kuppe" denne tråden, lager jeg en ny tråd som kan hete "Generell Rifle og Langhold Molde". Det ser ut til vi har kunnet finne en god løsning!
  6. Så bra! Men ett tips til:-) Prøv med 24.2 - 24,5gr med VV N140! Behold COL du "fant" nå sist! (24,0gr bak 69gr SMK går I ett høl på 100m)
  7. Jeg beklager lite innlegg her! Det har ikke vert så mye skyting med "langpangen" heller! Men, jeg fikk testet litt sist jeg var på fri! ladet opp en stige med H-1000 bak meplate justerte 300SMK Dæven steike å det sprella og feis! Gutten, rifla, benken og bua er rystet! Ble bare tull! Fikk ikke jevne klebinger/tettinger av hylsa! ES:60-140 fps stikkflammer nesten frem til blinken! Men nesten ikke trykktegn! Komprimerte ladninger og over 2900fps gav slettes ikke presisjon i min pange! Prøvde så en stige med Retumbo bak samme kula. Friflukt på 0.23mm Beste ladning: 88.5gr 2840fps ES:4.0fps :-D 5skudd på 200m: 30mm Denne skal straks (om 10-12dager) testes på 500m/1500m/(2040m når isen setter seg i fjellet!) Poff tester RL33 nå i disse dager, mulig han får til litt bedre hastighet med presisjon!?
  8. Bra tiltak Sendero! Holder 270'n som min favoritt på norsk vilt! Har testet alt av nye kuler etterhvert som de kommer, men har dabbet litt av de siste årene! Har skutt med Barnes LRX de siste to årene. Kommer til å fortsette med det etter gode opplevelser med den kula! Jeg er offshore nå, men vil legge ut noen "go" ladninger når jeg kommer hjem!
  9. Det er mye aktivitet på banen! Desverre er det dårlig orden på enkelte brukere. Det blir av den grunn noe forandringer! Benkeklubben er nok på tomgang (?). Synd, da det var ett bra tiltak! Det blir dialog med styret i Skytterlaget nå snarlig. Der flere langhold skyttere møter og formidler hva vi ønsker fremover. Kan også være en siste sjangs vi har for å få beholde muligheten til bruk av banen i den utstrekning vi har hatt til nå! Vi trenger alle å skjerpe oss i opptreden og orden på banen! Vi sees på banen!
  10. Oi! Satser på ei uke med global oppvarming da! Krysser fingrene!
  11. Da er jeg endelig klar for litt skyting igjen! Dvs har vert klar siden Oktober. Jeg klarte å ødelegge en finger i vedkløyveren i fjor sommer! Når pinner og medisin var ute av kroppen etter 12 uker, DA skulle det bli! Men det var så mye annet som kom i veien, og 338'n ble nedprioritert! Har drevet litt med nye ladninger og har konkludert med jeg må prøve N570! Jada, vet det er det dere har sagt hele tiden! Men nå har jeg funnet ei kruttvekt-dripper som klarer "kraftfor": Lyman sin nye! I mellomtiden har jeg lekt litt med N560, og det ga noe av det samme som N15! Har tunet meg inn på noen slappe ladninger til 500m med 300 SMK og Scenar: 79,1gr N15. Har ikke skutt gjennom chrono, men trur på rundt 800-810m/s. Tror de går meget bra, men hadde ikke brukbare vindforhold den siste frituren for testing. Hadde ca 5min ila 2 dager med vindstille, ellers var det kastevinder fra alle kanter i 5-8m/s. Banket ut 10skudd liggende med tofot (noe jeg ikke behersker....) hadde jevn samling 8 av 10 skudd:58mm. Men de to som ikke ville vere med i det selskapet, åpnet til 135mm. Det eneste jeg fikk ut av det personlig; jeg viste det var meg som dro ut i avtrekket, med visuel bekreftelse! Da tror jeg ladningen er i boks til 500m! Men denne ladningen er ikke noe å skryte av til lengre hold! Skal makse på med N570(dersom jeg får tak i det!) og Rhino 30. Har en ide om skyting på en vertikal fjelvegg med masse is på ca 2km. Har ikke målt pga manglende avstandsmåler! Håper å lokke med meg en habil skytter fra Hareid med utstyret i orden! Poff har endelig fått fart på ladepressa og bolten, så nå kan det fort bli litt matching her!
  12. [quote name=" Får noen Berger kuler ila uka' date=' så jeg skal teste de oxo, men siden Scenar fungerer så bra som de gjør, er det jo bedre å satse på hyllevare man lett får tak i [/quote] Ja de sitter på benken her! Har på følelsen det har vøre ett trådkors på meg ett par ganger, så du har sikkert sett de!? Du må hente de før Fredag kveld ellers blir de med til Scotland! Fortsett med det du driver med KE! Del det også med oss! "Hater's" finnes i alle forum! Og De driter vi i! Håper vi kan finne noen felles ledige dager før Numedal for litt match trening! Har en plan om mye is og vertikalt flatt fjell på ca 2km, (har ikke noe brukandes å måle med!) Tumbs up from me mate!
  13. Hei igjen alle kruttrøyk gubber! Jeg har en plan om å sette opp mer solide og varige blinke stativ på 200-300-400-519 og muligens på 600m Tenker å montere gong-stativ under hver blink, litt bak fom 300m. Også se på vedlikehold/rep på eksisterende DFS stativ på 300m. Har også lyst til å rydde litt på standplass for å frigjøre plass! Ta vekk en sofa i enden, og flytte den innskytingsleamikken som står i den finerkassen. Muligens se på omplassering av det store bordet (les: stable bordet vekk i det rommet ved entre). Jeg har sådan ønske om å finne plass til en (eller to) ordentlig BR benk. Lage våpen stativ ved egnet plass langs vegg. Sponse mer egnet søppel dunk og tomhylse "spann". Jeg personlig har ikke ønske om elektroniske skiver på lange hold! Fungerer i BR sammenheng egentlig kun til rask innskyting/bekreftelse forut for stevne start! Langhold skyttere liker papp og stål! Det har tidligere vert sagt og skrevet mye ang dugnad tidligere, men kan ikke se resultater. Jeg er av den oppfatning vi som ønsker tiltak tar styring og gjør utbedringer! Historisk sett er det alltid vanskelig å administrere dugnader! Jeg skal prøve å ytre her når jeg skal utover. Og hva som er på tapetet! (Håper på mildvær, så jeg kan støpe noen fundament!) Håper vi kan få til dette her!
  14. Kan ikke på Lørdag! Men kommer på Søndag! mye testing!
×
×
  • Create New...