Jump to content

østlendingen

Members
  • Posts

    255
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

østlendingen's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Først, takk for en reflektert diskusjon uten skjiitkasting Det er mange fasetter og avstikkere vi kan diskutere her, og det er bare å diskutere videre... For min egen del, brenner jeg ikke for at vi skal ha et angiversamfunn, eller at vi skal være skeptiske til alle og enhver. MEN jeg mener at det er lov å reagere når man vet et nytt medlem er aktiv i rusmiljøet.... Det samme ville gjelde om noen lukter alkohol.. disse tingene er jo relativt "konkrete". Det er værre med psyken.... Det er ikke like lett å vite hvor et nytt, eller gammelt, meldlem er i "psykosen" dersom de har en alvorlig lidelse. Men det er greit å høre hvilke rutiner folk har rundt om...Så takk for svar.
  2. Er du ikke da moralskt forpliktet til å melde fra? (dog tror jeg terskelen for å tipse myndighetene om slikt er HØY for min egen del) Det har vært mye prat om dette, men jeg skal ikke si at jeg har sett/hørt om noen retningslinjer... Dog kan det være at legene har en plikt å melde fra om slikt, på samme måte som med bil, der de melder fra til flylkesmannen om du blir misstenkt for epelepsi..(du mister da lappen)
  3. Jeg er fullstendig innforstått med at dette virker litt overformynderiskt..... dog må det være lov å reflekter over slike dilemma?? Og jeg spissformulerer meg slik at poenget kommer frem... Jeg driter langt f. i om noen ble tatt for å pisse i et smug for 20år siden.. Men har du ikke forståelse for at jeg er litt skeptisk og spørr litt rundt, når noen har en pågående narkotika, og illegale våpen sak gående??? -om du ikke har et snev av forståelse for at dette kan være i konflikt med å drive skyteaktivitet, tror jeg du kanskje skal se litt inn i speilet også..... ANG bil, det er heller ingen folkerett å kjøre bil, du må søke om å få lov til å ta lappen, du må så klare å kjøre opp før du kan lovlig kjøre bil....
  4. Jeg har pratet med jurister på Romerike PK, Oslo Pk, og POD i dag, ang lovligheten med å sjekke opp personer som man kanskje synes noe "skurrer" ved. Og har egentlig fått forskjellige svar fra hver person jeg har pratet med. Noen synes forståelig nok (som jeg selv er enig med) at dette tråkker litt over grensen til personvernet. INGEN har sagt at de kommer til å utlever noe spesifikk informasjon om hva, hvor når, men jeg har fått høre at det er mulig å få et ja eller nei svar, på om vedkommende er skikket til å håndtere våpen. (vi snakker ikke om søknad til eget erverv av våpen, for det er politiets ansvar, foruten klubbens anbefaling) Det er heller ikke snakk om å sjekke hver eneste en som kommer inn døra og vil prøve skyting. Men jeg mener det er lov å vise et visst ansvar og skepsis til hvem man låner bort klubbvåpen til under skyting Så lenge folk er i prøveperioden (for de som ikke får erverv for eget våpen er den evig) er de klubbens ansvar helt og holdent. Det er de som har eget våpen som må svare for politiet. Jeg kan for ordens skyld nevne at vi ikke opererer på denne måten, men man blir "tatt" litt på senga, når noen har en tyngre alvorlig sak under opprulling, mens vedkommende er i "rekrutt" tiden... Man får jo mange tanker, og spørsmål, og da er jeg frekk nok til å spørre direkte, istedet for å pynte på formuleringen for å blidgjøre massene
  5. Jeg bare spør om det er noen som har noen rutiner/retningslinjer på slikt. Det er sikkert flere "tyngre kriminelle" som har godt av å komme bort fra sitt miljø til et sunt og trygt skytemiljø. Jeg vet vi har en gang i tiden ekskludert et medlem pga sikkerhet, da vedkommende var uskikket til å håndtere våpen, etter vådeskudd, og har flere ganger snudd seg med ladd våpen, så den er grei. Jeg sier at jeg vet dette er i gråsonen, og derfor spør jeg hva som er vanlig rundt om. Har vel fått svar på dette, så takk for svar.
  6. `Jeg er fullstendig klar over at problematikken har to sider. Men er det slik at alle klubber ønsker tungt kriminelle og rusmissbrukere velkommen med åpne armer? Jeg ser det ikke som en folkerett å håndtere våpen, og folk som er dømt for gjentagende tyngre kriminallitet er vel egentlig ikke forenelig med denne sporten? Vi som driver med denne sporten har en del press på oss i forhold til at det fra øvre hold ønskes innskjerpning på våpenloven, og jeg er litt usikker på om vi kommer heldigere ut mtp å ha tyngre kriminelle, som ikke en gang er ferdig med sine saker i omløp og håndterer klubbvåpen? Jeg spørr enkelt har dere noen rutine på slikt, eller er døren åpen for ALLE?
  7. Hei Har dere som er i klubber en rutine i forhold til bakgrunnsjekk av nye medlemmer kommer til deres klubb? Man vet jo aldri hva slags bagasje folk har med seg, og det er jo ikke alle som på en eller anen måte burde være i et slikt miljø. Hvilke rettigheter har man som klubb for å sikre seg mot at tidligere domfelte våpendesperadoer, rusmissbukere og annet blir medlem i klubben. 1 ting er at vedkommende aldri vil få innvilget våpensøknad, men det er ikke alle, som av en eller anen grunn burde få fikle med klubbvåpen... Har man som klubb noen rettigheter? hva er deres rutiner?
  8. ok..så det er innført synsing og designkrav på våpen? bra... (leses med MASSE IRONI)
  9. Nå har jeg forstått det slik at våpen av militær karrakter ikke er det samme som at våpenet ser taktiskt ut... (men jeg har missforstått et og annet før) Regelen er vel i seg selv deffinert at våpen produsert FOR militært bruk ikke godkjennes. (Mauseren forblir en liten kuriositet i denne regelen?) Ruger 10/22 er laget for det sivile markedet, og ferdig med det. Hva man setter på av plast, har lite med FAKTA å gjøre, den er fremdeles laget for det sivile marketdet, uavhengig av om en milits kjøper inn et parti sivile våpen..... Jeg kunne glatt ha hatt en slik kråkeknekker som SR-22. Men er det noe nytt her?
  10. hmmm.-.. høres ut som grei mat siste dagen i året Får se om ikke dette blir noe, sammen med litt rosenkål, mandelpotet, ++++ GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN...
  11. hei har akkurat annskaffet en stock 3 med 22lr vekselsett. jeg har ikke skutt mere enn 40 skudd med denne i 9mm, så mere info komner etterhvert. men jeg har et spørsmål. er det noen som har erfaring med hvilken type ammo denne pistolen liker? tenker da på kulevekt merke?
  12. kjøpte selv stock III i helgen.. men har ikke fått prøvd den enda. Kjøpte med vekslesett i 22 og i samme slengen..
  13. nydelig natur... Har trasket "noen" mil i fjellene der, både øst og vestsiden. Har jaktet en del på statsalmenningen, og på grunneiere. Tidlig og midten av 90 tallet var MEGET bra, og siden det har det vel vore sånn passe med fugl. Dog er det å komme seg opp i høstfjellet der, det som er viktigst for min del. Dette bildet er vel fra 2009 om jeg husker rett. Var i utgangspunktet et dårlig år, etter ryktene, men vi så mange store kull. (jaktet sent i oktober eller november om jeg husker..
  14. Noen som har noe å si om tanfoglio stock3? Denne kommer vel med justerbare sikter?
  15. takker for svar flesjå skal vel inn til byen og klå på stock 3 på lørdag. skjøt med en bull i dag.. lgodt grep, sikte og avtrekk
×
×
  • Create New...