Jump to content

Lars77

Members
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lars77's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Lars77

    Fryse rypebryst?

    Pakke inn i plast og klemme ut mest mulig (all) luft. Noen mnd i frysen går veldig bra. Blir det liggende lenge vil det tørke ut i mye større grad enn hel fugl.
  2. Har kjøpt et eldre Swarovski Habicht Nova 8x56, med skinnemontasje. Hvor får jeg tak i montasjer som gjør at jeg kan få det på rifla? Montasjene må passe enten Sako 75 eller Tikka T-3, evt kan også montasje som passer picantinny være aktuellt. Er dette skinnesystemet identisk med det som finnes på de nye modellene fra Swarovski med skinne? Siden siktet ble kjøpt rimelig bør også montasjen være av den noe mer rimeligere sorten, ellers blir det litt meningsløst. Noen som har noen forslag?
  3. De fikk også bot for å bomme på bjørnen... Høres merkelig ut det også.
  4. Funker den på Ebay [/quote Hvordan festes den montasjen på børsa? Må det bores hull som en skrur montasjen fast i?
  5. Hvor stor forskjell i dårlig lys er det mellom HT 50 mm og 56 mm?
  6. Lars77

    Viltkamera

    Det er vel desverre ikke helt uvanlig iallefall. Har skjedd meg en gang.
  7. La merke til at de ikke var særlig redd for hørselen sin heller. Ikke mye hørselvern eller propper, selv når de skjøt leirduer.. Synes kanskje de alt i alt kunne fremstått som litt mer fornuftige rollemodeller når de nå først var på TV.. Men alt i alt et bra program
  8. Vil en kombi være mer eller mindre utsatt for varmeklatring enn en drilling med lodda piper? Eller vil variasjoner mellom våpen med lodda piper avhenge av andre ting?
  9. Jakter bare fugl med hagleløpet. Bruker vanlige rypeskudd i 12/70
  10. Jeg har også en 502. Har nå en fast montasje. Er det noen som vet om det går å få tak i en overgang fra 14.5 mm sporet som er på denne, til picantinny rail? Hadde vært greit med picantinny på denne da jeg kunne byttet lettere mellom ulike sikter.
  11. Jeg har en BRNO Kombi 502.5. Er det noen som har prøvd, og gjort seg erfaringer med, denne hurtigmontasjen, evt har andre hurtigmontasjer å anbefale? Bruker kombien litt under elgjakta, kombinert med skogsfugl og nå på denne tida etter rype. Selv om jeg har kikkertsikte med 1-4x blir det mye lavere treffprosent med hagleløpet, enn med den vanlige hagla. Jeg tror en hurtigmontasje som tillot å vippe på kikkerten ila noen 10-sekunder hadde gjort susen. Noen som kan hjelpe meg? Må som sagt passe til BRNO 502.5
  12. Er du sikker? Vi har hatt undersøkelse av ovarier i min hjemkommune i flere år og i "mitt" vald har 75% av de felte kvigene vært kjønnsmodne, og over 30% av de kjønnsmodne kvigene har vært parra. Dvs at 1/4 av kvigene kommer med kalv. Høres kanskje ikke ut som så mye, men tenk over alderssammensetningen i en elgstamme, og da sitter du faktisk igjen med et forholdsvis stort antall kalver ekstra, for det er i de yngste årsklassene det er flest individer. Selv om 100% av 10-års gamle kyr kommer med tvillinger er det ikke sikkert de produserer flere kalver i antall enn 25% av den yngste generasjonen, selv om disse kommer med bare en.... Interessante erfaringstall dette. Jeg er ikke sikker på om kyr på 21/2 år får kalv i vårt jaktområde. Min oppfatning er likevel at det felles mange små kyr, men definitivt ikke kviger, som ikke har hatt kalver (ikke melk i juret i starten av jakta). På den andre siden er felte kyr som beviselig har hatt kalv oftest opp mot eller over 190 kg, i alle fall over 180 kg. Dersom det likvel er slik at kviger tar kalv og får frem denne, er jo dette et faktum som ytterligere forsterker min påstand om at det ikke er så all verdens nøye om en skyter ei kvige på 11/2 år eller ku på 21/2 år. Enn oksene da? Har dere funnet ut om disse også er kjønnsmodne om høsten når de er 11/2 år?
  13. Synes det virker som det mange steder praktiseres unødig strenge regler, og sanksjoner ved feilskyting, for å skille mellom kvige og ku. Det som jeg mener er viktig er at en sparer på de gode produksjonskyrne, ikke om en skyter ei ku/kvige på 11/2 eller 21/2 år, selv om ei 21/2 års ku får en kalv kommende år. Det er nok viktigere å ha en god andel okser, ikke minst storokser. Hos oss har vi ei relativt romslig vektgrense for ungdyr. Ei passelig lita ku, selv om den er 21/2 år vil oftest havne under denne vektgrensa. Vi skyter egentlig de første skytbare dyra som stiller seg opp for skudd. De første dyra som dukker opp er gjerne ikke storokser, som dermed ofte blir spart. Vi er gjerne mer fornøyd med et ungdyr enn et seigt gammelt dyr. Kjøtt blir det mer enn nok av uansett. For noen år siden skulle vi på død og liv skyte nesten bare okser når vi hadde valgfritt. Det fantes da ikke storokser, generelt lite kalver og større andel rødkalver. Vi har forøvrig en nokså stor elgbestand som helst ikke bør bli særlig større grunnet bla trafikkfare. Uansett tror jeg sammensetningen i bestanden og storokser er mer viktig enn å være veldig nøye på at ikke kviga må være litt for tung eller ikke være født ett år for tidlig
  14. Jeg har et slikt sikte. I stedet for å ettermontere kulebanekompensator, laget jeg små tall som jeg klistret på justeringstårnet/skruen. På denne måten merker en av hvor mange klikk en må stille på feks hver 50./100. meter. Det blir en slags kompensator, uten å måtte bruke nesten en halv gang så mange kroner som siktet i utgangspunktet kostet.
  15. Bruker du hagle med slug til elgjakt?
×
×
  • Create New...