Jump to content

Ludvik

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ludvik's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • Collaborator
  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har en slik selv, i 7x57R. Kan brukes til alt vilt i Norge. Har selv bare skutt rådyr med den, med Oryx. Skikkelig bråtakula, forferdelige slakt, så må finne en annen kule å bruke fra neste år. Men med rett kule, så har du ei børse du blir glad i. Genialt system med oppspenner for rifla, har aldri fikla så mye at jeg har mistet skuddsjanse pga sikring/oppspenner. Bruker en DocterSight fastmontert. Går helt greit å skyte med hagleløpa med dette siktet også, men krever litt trening på lerduebanen.
  2. Mp18: Du har helt rett når det gjelder Star Baikal, de kan du bruke som spett i tillegg til tusenvis av skudd uten å slite ut! Tenkte mer på Lanber og liknende hagler i den prisklassen. Men Baikal har ikke den store skytekomforten hvis man har planer om noen tusen skudd i året, slitestyrken er derimot bra. Har selv slitt ut en "billighagle" av typen Sarriugarte før Berreta 682 Gold kom i hus. Den har det derimot blitt noen titalls tusen skudd med uten behov for service ennå (bank i bordet;-).
  3. De fleste billighagler duger så lenge man ikke skyter mange skudd i året. Men så fort man begynner å skyte litt mer aktivt, la oss si fra 2-4000 skudd i året, så holder dessverre ikke billighaglene lenge før de blir slarkete. Så hvis man har planer om litt aktiv skyting, så ville jeg heller gått for en pent brukt Beretta 686 eller liknende kvalitet. Du får dem nok ikke til under 10.000 lenger, men de holder til gjengjeld flere hundre tusen skudd istedenfor 5-10.000 skudd.
  4. Kula kommer nok borti demperen. Har sett det på andre rifler.
  5. Lag deg klasseføringskort som beskrevet over. Veier riggen over 4,5 kg , så skyter du i Sporting B. Hvis kikkerten har mulighet for forstørrelse over 12x så er det lov i B klassen. Hvis du skyter i jegerklassene, så er det normal praksis der jeg skyter at postmannskapene sjekker under skyting om du har stilt kikkerten på over 12x. Ikke det at du treffer noe bedre ved å stille kikkerten på over 12x hvis ikke du har trent MASSE, men...
  6. Gå for den helt nye 260 Nosler. En rimelig flattskytende 6.5, men den brenner nok litt løp:-)
  7. Har latt pelsen være på når det har vært kjølig i et par dager uten problemer. Hvis det var ned mot 2 grader bare, så hadde dere mest sannsynlig endt opp med kuldeforkortet kjøtt hvis dere hadde flådd det. Men hvis dere pakket inn dyret, så kan det være en mulighet for at kjøttet ikke har blitt kjølet raskt nok ned... Var dere redd for at pelsen ikke var tett?[WINKING FACE]
  8. Siste trening på Allumbanen i Hedrum torsdag 5. september. Åresbanen i Tvedalen ved Helgeroa er stengt.
  9. Ville da satset på å komme meg inn til Hellevassbu og jaktet så langt øst mot Telemarksgrensa som mulig. Har vært lite dyr vestpå de siste åra, men akkurat nå står vel så godt som alle dyra i Røldal:-) Men for egen del håper jeg de er mye lenger østpå når jakta starter!
  10. 9,3x62 med ei tung kule er jo ypperlig til rådyr. Med ei stor og tung kule i sakte fart, så blir det ikke mye kjøttødeleggelser. Det ække mer avansert enn det;-)
  11. Og hvor mye testing og praktisk erfaring har du for å påstå at en 10,1 gr Vulcan er bedre enn en 9 gr homogen kule;)? Har selv forfektet Nosler Partition som den ultimate kule i mange år, da den kombinerer ekspansjon og gjennomtrengning på en fortreffelig måte! Men så er det en annen del av hjernen som fortsatt ønsker å finne en enda bedre kule da man aldri skal slå seg til ro med "at nå kan det ikke bli bedre":-). Bare ikke Oryx... Pjuuuk;)
  12. Dette fikser Alfa opp i, garantert. Jeg tok kontakt med dem direkte for noen år siden når en søm løsnet. Sendte dem inn og fikk sydd dem uten kostnad. Jeg gadd ikke gå via forhandler, tok like godt direkte kontakt med Alfa. Og det fungerte smertefritt.
  13. Vest/sørvest vind i noen dager, så trekker dyra over Kvenna og inn i Vinje kommune terrenget. Kjempeflott terreng å jakte i! Når i sesongen det er best er det som alltid vinden som bestemmer på Hardangervidda:-). Men fra litt ut i september har de en tendens til å like seg i Kvenna området....
  14. Tror ikke oppsynet får "tatt deg" hvis du avgir et kontrollert og dødelig skudd på 200 m. Men hvis du skadeskyter på samme avstand og oppsynet ser deg, så risikerer du at de tolker det som uforsvarlig langt hold. Skadeskyter du på 100 meter på dyr som står stille i god vinkel, så kan nok ikke oppsynet komme noen vei, dette er vel i praksis opplest og vedtatt som forsvarlig hold på de fleste storvilt.
×
×
  • Create New...