Jump to content

Gullars

Members
  • Posts

    558
  • Joined

  • Last visited

About Gullars

  • Birthday 11/14/1983

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gullars's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter

Recent Badges

2

Reputation

  1. Jeg benyttet meg av den digitale søknads portalen, og den var jo helt super den forøvrig. MEN, jeg har ikke fått noe kvittering på epost at jeg har søkt og hva jeg har søkt. Jeg kan heller ikke logge inn og se status på søknaden. Det var heller ikke noe betaling der og da. Jeg må si jeg grøsser over opp til 13 ukers behandlingstid for våpensøknad her i Vestland. Regner med at denne tiden kuttes betraktelig når man søker digitalt?
  2. Jesus!!!! Nå har jeg lest igjennom hele tråden, uten å bli så veldig mye mer klokere. Hva er loven nå med antall jaktvåpen? Forblir den på 6 eller blir det økt til 7,8,9? Dvs kan jeg søke med en ny rifle på Tirsdag
  3. Ja kanskje den kan fungere. Merkelig hvor vanskelig det skal være å få tak i.
  4. Hei. Jeg har et browning btc-5hd som jeg er meget fornøyd med. Problemet er at batteriplaten / battery tray regelrett knakk ute i felten. Browning har på lager, men sender bare til USA. Sjekket nettbutikker for å se om jeg kunne finne. Nada. Intet på Ebay eller Amazon. Det er for gale at et så godt kamera går til spille fordi jeg ikke kan finne en ny battery tray. Noen som har en løsning eller som evnt har et defekt kamera liggende som vil selge sin batteriplate?
  5. Hei. Rett på sak. Skal kjøpe dette rødpunktsikte: https://www.jaktdepotet.no/diverse-smaatteri/diverse-varer/docter-docter-sight-iii-d-3-5 - DOCTER SIGHT III D 3,5 MOA https://www.jaktdepotet.no/diverse-smaatteri/diverse-varer/henneberg-docter-montasje-11mm-prism-bh-10mm - Henneberg Docter montasje 11mm-Prism BH 10mm Våpenet er en Sabatti Forest Kombi.(ingen pikatinny) Jeg blir ikke klok på disse montasjene. Har jeg korrekt montasje?
  6. Tillater meg å låne Tråden i stedet for å begynne en ny. Finnes det en norsk nettbutikk som selger Edgun? Forstår at man kan handle fra en kar fra Nederland, men hvordan vil det da foregå da en 22 kaliber rifle vil kreve våpentilatelse?
  7. Jeg tok Jegerprøven i en alder av 19 år så det begynner å bli en del år siden. 16 år for å være nøyaktig. Jeg har også dyseleksi, gikk på skolen og måtte komme meg til kurslokaler med buss. Om jeg husker korrekt så var Jmosen også instruktør den gangen. Den gangen var han bare en Spring Chicken, men stadig en god instruktør Hadde noe feil, men jeg bestod jeg også. Tok ikke mange dagene før jeg gjorde skogen på Osterøy utrygg. Jeg hadde NULL erfaring med jakt da jeg ikke hadde noen i familien som drev med det. Derimot hadde jeg en bestefar som jeg benyttet en del tid i skogen med og dermed kunne jeg en del av disse bekasinene. Tror rett og slett mange som tar prøven i dag ikke har foreldre som har tatt dem med i skogen. Man består kun på teori i stedet for "skogstid". Common Sense, eller vanlig sunn fornuft er jo ikke nødvendig det samme i dagens politiske korrekt samfunn. Et av spørsmålene på prøven var om det var fornuftig å skyte stående med hagle i kano. Den sitter ganske støpt i hodet mitt. Det er jo et litt humoristisk spørsmål, men det er da nok folk som har kantret kanoen sittende skytende. Bortsett fra dette så fikk vi ganske god våpenopplæring og sikkerhetsopplæring. Skytingen min foregikk med Waliseren i Åsane, og det gikk veldig bra. Jeg skjøt overraskende bra i forhold til at jeg knapt hadde rørt et luftgevær som tennåring. Jeg tror mye koker ned til instruktøren`s motivasjon. Når jeg tok sertifikatet byttet jeg instruktør 2 ganger før jeg fant en jeg hadde god kjemi med. Da gikk alt så enormt mye bedre, men det er nå meg.
  8. Finn en grunneier ved havet og prøv sjøfugljakt. Det er vel der gakk gakk`en er nå som elver og tjern fryser på
  9. Hei. Jaktfall har vanligvis hat dem. Ser de ikke er på siden pr dato. Forsøkt å ringe dem å høre om de har noen på restlager?
  10. Nooben: Suveren film du har laget til. Virkelig pent laget til. Subscribet til kanalen din. Håper på flere.
  11. Han som hadde mårfangst kurset her i Bergen, hadde veldig god erfaring å ta måren på Laksehoder som han fikk på det lokale fiskeoppdrett anlegget. Du får jo dem gratis, så da er det bare å dra med seg så mange man orker, og hive dem i frysen. Jeg tipper også lakehodet vil fungere utmerket på mink. Har forstått det slikt at minken helst vil ha ferskvannfisk som ørret, ikke like gode resultater på feks torsk, sei etc. Så laksehoder er vel kanskje en mellomting. Personlig har jeg ikke hat noe spesielt god utelling på verken mink eller mår. Tamponger med honning og stjerneanis, samt noe tørket dadler, ser ut til å være det vanlige. Så kjører det i år. Ellers så tror jeg man bare må prøve seg frem. Hva fungerer i ditt området. Innlandet kontra ved kysten, hva minken og måren spiser i ditt området. Kanskje teste litt forskjellige pr felle?
  12. Kjørte den i oppvaskmaskinen og gav fjæren litt matolje, så skal den få stå ute til November.
  13. Anyone?? Det er jo så mange av dere som har Kaina.
  14. Hei hei. Ifjor kjøpte jeg en Kania 2000 felle. Jeg søkte litt på forumet, men fant ikke noe spesifikt når det kommer til denne fellen. Det var en som påstod han hadde lagt sin Kania i Speeddip, men det høres fryktelig upraktisk ut. Jeg har hat Kainaen min ute sist mårsesong uten at jeg fikk noe i den. Er det noen av dere som gjør noe annet enn å dekke den med litt granbar? Spraymale? Dyppe? Koke? Oppvaskmaskin? Voks? Jeg har en del speeddip igjen etter jeg dyppet conibearene mine i sommer. Ellers må jeg si det er en utrolig lettvint felle, nesten eklere enn syningsfellene. Ikke i nærheten av skummel som det er å sette en CB160 og en Fenn MK6.
×
×
  • Create New...