Jump to content

Ratel

Members
  • Posts

    492
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    4

Ratel last won the day on June 16 2021

Ratel had the most liked content!

Recent Profile Visitors

996 profile views

Ratel's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

140

Reputation

  1. Ser ut til at lagmannsretten i alle fall bruker sunn fornuft: https://www.dagbladet.no/nyheter/frifunnet-etter-avlivning-av-radyr/78312363
  2. Helt der tror jeg ikke vi er enda. Min kommentar hadde nok mest idèen om at våpen av "militær karaktèr" ikke er ønsket, i tankene. Du finner nok etpar som er av den oppfatningen blant "de seriøse" i skyttermiljøene rundt omkring.
  3. Har samme problem og løsningen ble en sideligger. Den tar mye plass i synsfeltet til høyre øye, og det tar naturlig over. Samme effekt gir motsatt resultat med en o/u... På rifle bruker jeg alltid kikkert, begge øyne åpne, og har aldri opplevd det som et problem. Jeg går utifra at dette avhenger av hvor dominant det ene øyet er som folk her sier, og at jeg kanskje har sluppet lettere unna. Min anbefaling er å få prøvd en sideligger eller andre optiske hjelpemidler som nevnt av andre før du begynner å konvertere til links, Jeg tenker det er lettere å trene hjernen til å velge riktig øye, enn det er å trene kroppen til å bytte side.
  4. Om dua dør eller ikke avhenger like mye av hvor mange hagl den treffes av som diameter, vekt og hastighet på det enkelte hagl. Det som imidlertid bekymrer meg er tanken om at subsonic ladninger ikke kan gi overtrykk. Er det noe jeg har lært om hagllading, er det at omtrent alt kan gi overtrykk! Dette i tillegg til at overtrykk er nesten umulig å vurdere, men forutsetter skikkelig utstyr til måling, gjør at du absolutt bør innta en litt mer ydmyk holdning før du setter i gang.
  5. Dette reiser noen spørsmål: Hvordan blir man tatt for slikt, og hvor er det reglementert å runke?
  6. Hvis teller ikke. Hvis vi skulle tenkt sånn vil jo alle risikoanalyser konkludert med full katastrofe i alle sammenhenger... At det ikke var noen eksplosjonsfare i dette tilfellet, burde være både lett og raskt å konkludere med. Det som ble levert inn, var det mest sannsynlige folk kunne ha liggende, og dermed også det mest sannsynlige noen kommer og leverer inn. Det meste i den samlingen der er velkjent for de som har hatt en førstegangstjeneste og lett identifisèrbart som noe relativt ufarlig. For dem som mangler den kompetansen, vil kanskje verst mulige scenario være første innfall, og dèt er også mitt lille poeng i denne saken. Forøvrig også i de fleste andre lignende saker i denne tråden. I tidens ånd vil en passende analogi være å kjøre full koronalockdown av hele landet hvis en skulle hoste litt et sted... Tenk om det skulle være Omikron, eller kanskje en enda verre mutasjon. Forholdsmessighet i risiko og virkemidler er alltid en god ting. Det forutsetter dog at man har en god og kompetent vurdering av trusselen. Det er her det svikter. De som må ta ansvar i en situasjon, lar være å gjøre akkurat dèt ved å blåse full alarm uansett. Problemstillingen er ikke ny. Eventyret om Petter og Ulven illustrerer at folk har vært klar over dette før. Noe av forskjellen i dag er at, det forventes at alle andre skal sørge for, at en selv kan gå risikofritt gjennom et langt liv uten mèn. Uansett hvor dumme valg man tar. Dermed ender vi opp i en situasjon der publikum ser trusler overalt, og beredskapstroppen har det travelt med å rykke ut til blokkfløytespillere og mekkere... I tillegg til full husransakelse av et hjem som sannsynligvis har hatt en nyskjerrig gutt en gang med tilgang til skrot fra forsvaret. Slike gutter vil jeg tro at ganske mange av deltakerne på dette forumet har vært selv for eksempel. Jeg har selv sett ganske mange tomhylser fra både Carl Gustav og M72 i guttehender. Har aldri sett en eneste skarp utenfor forsvaret, og dermed tenker jeg at ting er omtrent som de skal være. I motsetning til enkelte i ordensmakten, som tydeligvis må bytte undertøy nå de kommer borti slike ting.
  7. Da var fasiten på hendelsen klar: https://www.aftenbladet.no/lokalt/i/wO4bx1/dette-er-gjenstandene-som-foerte-til-at-politihuset-var-stengt-en-hel-d Desverre bak betalingsmur, men såvidt jeg klarer å tyde, dreier det seg om kalde ganater og tomhylser av ymse slag. Akkurat som jeg mistenkte, og konklusjonen om at dette var en overreaksjon står! Jeg sliter i alle fall med å se hva som skulle trigge en så totalt uproporsjonal reaksjon fra ordensmakten. Ikke tilskriv ondskap det som kan forklares adekvat med uvitenhet sies det. Spørsmålet er om uvitenhet på dette nivået er akseptabelt fra den etaten som sitter på voldsmonopolet?
  8. Stemmer. Har begge, men her kom du først i mål. Det må jeg jo applaudere, selv om jeg nå har mista både hukommelsen og troa på den... Snart får jeg vel besøk av han der jævla tyskeren som gjemmer alle tingene også.... var det Alzheimer han het mon tro...?
  9. Slett ikke sikker på det tillegget om tilsvarende. Hukommelsen er kanskje ikke det den var, men troa på den har jeg da enda... Men enda bedre er nok å ta en titt i et av de gamle eksemplarene av våpenloven jeg har liggende et sted. Har ikke anledning nå, så vi får se senere.
  10. Er det nå heeelt sikkert? For 30-40 år siden var det vel bare AG3 som var spesifikt nevnt som ikke tillatt til jakt. Kragen indirekte med kravene til anslagsenergi. Dette mener jeg forøvrig var hjemlet i viltloven. I våpenloven stod det ingenting. Ikke noe om halvauto heller når jeg tenker meg om.
  11. Dette er også min erfaring, og grunnen til at jeg stilte spørsmål ved kravet om vanntetthet.
  12. Selfølgelig burde det vært fremgangsmåten. Men hvorfor mener du at dette var riktig reaksjonsforme av politiet? Det er mulig jeg begynner å bli gammel, men det var da helt vanlig å vite hvordan man håndterer mmunisjon og granater av politi med gjennomført verneplikt før... Denne reaksjonsformen virker helst fundamentert i en irrasjonell frykt. Typisk det man ser fra folk som ikke har tatt i et våpen, og ikke det jeg forveter av en yrkesgruppe som endog skal bevæpnet blant oss...
  13. Det virker som at ordensmakten ikke klarer å vurdere risiko i det hele tatt lengre: https://www.dagsavisen.no/rogalandsavis/nyheter/2021/11/22/mannen-som-leverte-gjenstandene-var-ikke-truende/?fbclid=IwAR1zFXvtIywmkUKbE5vH0Vh6KZAz94rGP58SaJHqlKGdhVfNLYE1BRzkzAo Jeg tenker at dette er grei framgangsmåte for å sikre at folk gjemmer unna ting som det faktisk hadde vært bedre ble innlevert.
  14. Trenger dn være helt pottetett da? I såfall er jo en sydvest midt i blinken... En filthatt er mer enn tett nok. Vannet renner av, og med stor nok brem drypper det utenfor andre åpninger. Det viktigste er jo å slippe å få vann nedover nakken... Ingen krise å bli våt på toppen. I alle fall når det er lite pels igjen der... I tillegg puster den når det ikke regner. Har hatt min i bortimot 30år. Den er nok moden for utskiftning nå, da sortfargen er blitt lysegrå, bremmen henger og filten har krympet en størrelse og to... Kjøpt på Aaserud eller magasinet mener jeg. Finnes ikke der lenger, så jeg er forsåvidt også på utkikk.
×
×
  • Create New...