Jump to content

KjetilL

Members
  • Posts

    77
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

975 profile views

KjetilL's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

5

Reputation

  1. Jeg har ladet FTX med 51,90mm hylselengde og COL 66mm. Jeg filte av bunnen av en Lee factory crimp tilsvarende forskjellen i hylselengde ift std. Det gav en veldig god krymp som holdt COL selv etter flere runder i rørmagasinet. Ladet med 50gr N-200 som gav 603 m/s. Vær ops på at N-200 er sær på type tennhetter. Bytte fra Rem 9,5 til Federal 215 gav over 35 m/s økning. Opplever ikke i nærheten av denne forskjellen med feks N130.
  2. Problemer med å få ut tomhylser på Remington 870 er/var et velkjent problem og er godt dokumentert på nettet. Min 2011mod 870 super mag hadde dette problemet med ca 30% av alle skudd med leirdue ammunisjon. Etter polering med autosol av kammeret og den "tangen" på utsiden så har jeg aldri hatt et eneste problem siden.
  3. Det er skrevet endel i denne tråden, selv om det handler mest om hjemmelading så er det mye interessant rundt div kuler osv. Angående fabrikk så har jeg bare prøvd 196gr Oryx i min Heym, og den gikk ikke bra. Over 30cm spredning på 100m. I tillegg gikk det nederste løpet høyest og visa versa. Din rifle kan selvfølgelig være annerledes. Ville sett etter en kule som er i ca samme vekt og kulefasong som RWSen. ID classic har boattail og jeg mistenker at det er derfor hjemmeladet 200gr Accubond går definitivt best i min. ID classic er vel egentlig bare en konvensjonell blyspiss så den fungerer nok veldig bra på gris, men den er nok kanskje litt bløt på elg?
  4. Jo den gjør det. For å få den repeterbarheten ift treffpunkt ved av og på montering så må det nok være slik. Det vanligste og mest praktiske er å ha en montasje og kikkert per løp. Selvfølgelig en dyrere løsning, men da er du alltid innskutt.
  5. Det er slik det skal være. Montasjen skal justeres for hvert løp.
  6. Har ingen Gun Star montasje, men har 2 stk org. Blaser montasjer (både den gamle R93 og ny R8 montasje) og en Innomount med 20MOA tilt. Akkurat det at den forandrer treffpunkt ved å endre inngrep vil jeg sagt var helt å forvente også på en org. blaser montasje. Dette er vel egentlig ikke noe problem? Jeg pleier å stramme montasjen en gang og deretter holder den seg stram og fin. Har ikke annen erfaring med gun star annet enn at jeg har har kikket på den og den er mistenkelig lik Blaser sin. Jeg er likevel naturlig skeptisk til noe som kommer fra Bulgaria, selv om både Jakt og Friluft og de jeg kjenner som har denne mener den er "like god". Som du selv sier så virker det som de funker? Blaser sin egen montasje er heller ikke feilfri og jeg har på en av mine montasjer knekt begge "ørene" (noe som førte til 80 cm treffpunktforandring og førte til bomskudd). Innomount montasjen jeg har er jeg veldig fornøyd med. Synes egentlig løsningen på låsinga mot løpet er bedre enn Blaser og har ikke registret noen treffpunktforandring. Kvaliteten virker kjempebra. Pluss også for at du kan få med 20MOA tilt på basen. Skal det være noe negativt så bygger den litt høyere enn Blaser på samme ringhøyden.
  7. "Problemet" med ufullstendig ladegrep er uten tvil bare en treningsak. Hadde selv samme problemet ved overgang fra boltrifle, men etter noen skudd på banen så sitter dette. En annen myte som folk skriver (som antagelig aldri har brukt en Blaser?) er at Blaser ikke lades lydløst fordi sluttstykke må bankes igjen for å være sikker på at den er i lås. Dette er selvfølgelig helt feil. Når sluttstykket er dyttet forsiktig helt frem så kjenner man at den går i lås. Dette kontrolleres enkelt ved å forsøke å trekke sluttstykke bakover med sikringen (oppspenneren nede) på, rører ikke sluttstykke seg så er bolten i lås. Har både R93 og nå R8 men kommer ikke til å selge R93en. Føler dette er 2 børser til forskjellig bruk. En lett og hendig skogsbørse og en tyngre bane/jordebørse.
  8. Stod kammerflagg i alle riflene på XXL i Skien når jeg var innom i går ettermiddag. Så tipper rutinene er tatt tak i allerede. Der jeg har vært på XXL så sjekker alltid betjeningen kammer før du får prøve ei børse fra veggen.
  9. Om vekt var vesentlig så ville jeg startet med en r93 isteden for r8. Da får mye vektreduksjon "gratis"
  10. Til forskjell fra andre bilavfettinger er Prickbort spritbasert. Derfor også mer populær bland bilpleie gjengen, da den ikke tar med seg alt av voks som er lagt. Tror det finnes mye annet som er bedre på børsepussing.
  11. Gun Star het/heter de som Jakt og Friluft solgte. Selges på Eurooptics også. Innomount er bra saker. Kan bla bestilles på Optics trade.
  12. Svarer med selv her. Norma Oryx fabrikk gikk helt forferdelig med over 30 cm spredning mellom løpa. Hjemmeladet Vulkan med Norma 203B var noe bedre, men fortsatt 10-12cm mellom løpa. Beste ladningen ble Nosler 200gr Accubond og Norma 203B (42-43gr). Veldig bra samskyting så sier meg ferdig med ladningsutvikling. Bilde er 2stk dobbelskudd.
  13. Det er noen montasjer å velge mellom så du kan tenke på om du ønsker skinne eller sadel, hurtigkobling eller skrue, tilt eller ikke. Om du ikke har behov for tilt på montasjen så er det vel likegreit å gå for en velprøvd org blasermontasje. Med 56 objektiv så klarer du deg nok med en lav montasje, gitt at justeringstårnet ikke bygger for mye under kikkertrøret. Fordelen med denne løsningen er at det gir laveste totale bygghøyden, samt at den garantert fungerer ellers ift repeterbarhet osv. Har du behov for tilt har du noen andre muligheter. Innomount 20 moa sadelmontasje. Her må du nok gå opp på 17mm høyde for å gå klar under justeringstårnet (burde kontrollmåles). Denne montasjen vil da bygge høyere enn en org Blaser. Denne er også noe rimeligere. Virker som den er like god som Blaser org på repeterbarhet, men jeg har bare brukt denne i ca 1 år så kan foreløbig ikke si så mye hvordan den funker over tid. Flere leverandører har picatinnyskinner med tilt både med og uten hurtigkobling. Her kan du bruke hva som helst av ringer som måtte passe. Bruker du en hel Sphur montasje oppå skinna så kan du legge på enda mer tilt der, men hele pakka bygger da endel i høyden. Prismessing havner du på den øvre siden, værtfall med Sphur ringer.
  14. Ville valgt Hausken JD184. Passelig kort og lett på 270g. Bra/bedre demping og betydelig billigere enn disse titan demperen.
  15. Noen som vet vekt på en Success pro med matchløp? Evt med vanlig løp. Burde vel være mulig å få under 5kg med kikkert og demper.
×
×
  • Create New...