Jump to content

tjensve

Members
  • Posts

    273
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tjensve's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

22

Reputation

  1. Er det noen her som har ladet 350 grain TSX kule i 416 Rigby? Hvilket krutt og hvilken mengde ble det da ladet med? På forhånd takk for svar.
  2. Hei. Når du støper blykuler utendørs, bruker du noen form for åndedrettsvern?
  3. Hvis en tolker det slik, betyr det vel også at det ikke er innafor at kone og 12 unger har tilgang til våpenskapet. De er heller ikke våpeneiere.
  4. Jeg har mange ganger lest om at en kan banke en blyplugg gjennom løpet for å måle riflingsdiameter. Er det noen her som virkelig har gjordt det med et rifleløp? Har ofte tenkt hvordan gjør de det med f.eks et rifleløp i 6,5 mm
  5. Jeg vil her fortelle litt om mine erfaringer med Partition. Har brukt NP i en årrekke, mest i cal 30 og 375, men også i 6,5. Har skutt alt fra rådyr til afrikansk bøffel med denne kulen. En av grunnene til at jeg har brukt denne kuler er at det for meg har vært enkelt å få god presisjon i alle kaliber. Samt at den har oppført seg veldig bra i viltet. Der jeg har funnet igjen kuler har vært i elgslakt, og det har for det meste vært med 180 grain i 30-06 og 300 grain i 375 hh. Personlig så kjenner jeg ikke igjen at NP i stor grad fragmenterer og mister blyet i front. Av de kulene som jeg har funnet i elg, så har de aller aller fleste hatt en fin soppform og stor restvekt. Tror at jeg etter hvert har skutt over 100 vilt med denne kulen. Den eneste gang jeg husker en kule (180 g) delte seg, var i skulderen/bogbeinet på en elgokse.
  6. Jeg kom over noen bokser med gamle tennhetter. 2 uåpnede bokser med 500 hetter hver fra Norma. 2 bokser 250 stk, med blå etikett, den ene ubrukt den andre noen få hetter igjen. Merke ukjent. 1 boks med 100 hetter, for meg ser det ut til at også denne boksen er ubrukt. Fransk fabrikat. Er det noen som samler på gammelt ladeutstyr som dette?
  7. Jeg opplevde noe rart sist jeg skjøt med 9mm pistolen min. Det er en SIG Sauer P-226. Under skytingen viste det seg at baksiktet/skuret forandret seg. Det vil si, at stilleskruen på baksiktet for høyre/venstre skrudde seg ut under skyting. Er der noen som vet hva dette kan være? Det eneste jeg kommer på i farten, er at gjengene er slitt og romslige. Lim som gjengesikring skal vel ikke brukes her. Hvis det viser seg at gjengene er for romslige, hvor kan jeg da bestille nytt siket? Takknemlig for alle innspill.
  8. tjensve

    12x29R

    Hvor får en kjøpt denne boken?
  9. Jeg pendler mellom .22Hornet, .458 winmag og endel alternativer imellom Helt enig, tenker selv innimellom på alt innenfor dette spekteret Og så var det samme artikkel i Vapen jeg mente, med 416 kaliber. Tror det er 375 grain kuler støpetangen min er i 416. Jeg skjøt en gang på et ca 160 mm kanaljern, og 416 kulene stanset ut fine hull i jernet.
  10. Det sto en artikkel i det svenske magasinet: Vapen for litt siden angående jakt med 458 Lott og blykuler. Interessant lesing, og kortversjonen var at en burde gå ganske mye ned i fart slik at blykulene holdt sammen når de ble skutt i dyr. Så ja, det er fullt mulig å jakte større dyr med disse kulene. Jeg kjøpte for en del år siden noen Remington kuler bergnet for 45/70. Ladet treningsammo i 458 winmag. Hvis jeg ikke husker feil så veide de 200 grain og hullspiss. Etter min mening helt ubrukelig på jakt, men flott som trenings ammunisjon. Det er riktig at en kan få særdeles gode kjøp på grovkalibrede rifler på Finn, følg med så har du snart nytt gevær i hus
  11. Var en tur på skytebanen i dag og testet 2 rifler med hjemmestøpte kuler. 375 h&h med 300 grain Mimek kule, og 458 Lott (unnskyld, ikke flaskehals patron) med 400 grain RCBS kule. Beste samling med Lott: ca 27 mm spredning på 100 m. Beste samling med 375: 30 mm. Med Lott geværet klarer jeg å komme ned i ca 30-35 mm samling, er egentlig veldig fornøyd med det da kikkertsiktet har max 4 x forstørrelse og tysk retikkel nr 4. Med 375 geværet får jeg litt blandete resultater, snittet ligger vel på ca 40 mm samlinger. Vet ikke helt om jeg skal være fornøyd eller misfornøyd her?
  12. De som bodde der var ihvertfall lite glade da jeg en kveld hadde 4000 skudd med MG-3 på banen der, da mange sporlys landet i boligfeltet..... Men ingen prosjektil, det var ihvertfall ingen skader som ble meldt. Kan ikke skjønne at naboene reagerte på dette
  13. Skikkelig interessant tråd dette som jeg følger med i Hvilken lyddemper bruker du når du skyter med disse underlydskulene (i 30-06 ?), hvor mye smeller det da?
  14. Når jeg smører hylser så er jeg nøye med å få smørt hylsehalsen innvendig slik at ekspander tappen også blir smurt. Blir hylsehalsene smurt innvendig med denne metoden, spraying i pose eller i boks?
  15. SuperZ Når du testet denne kulen, hvilken ladning brukte du, og hvilken hastighet og presisjon fikk du?
×
×
  • Create New...