Jump to content

munin

Members
  • Posts

    139
  • Joined

  • Last visited

munin's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Det kan godt hende det vil bli for mye grums om jeg får kullsyre i uten å stikke om ja. Nei det er kanskje ikke så mye å oppnå. Jeg ser flere plages med å få rett mengde kullsyre i øl/cider, så jeg tenkte dette var enklere om jeg hadde en ventil som åpna med rett trykk. Også var tanken å ha en ferdig cider etter 2-3 uker, i stede for 4-5 om jeg klarer å karbonere samtidig som jeg brygger.
  2. Ja.. det tror jeg nok kan bli et problem. Det skal drikkes der det brygges, så jeg så for meg å helle det forsiktig over i glass. Om jeg klarer å få kullsyre i det vil det kanskje bli umulig å ikke få med seg store deler av bunnfallet?
  3. Dette vil i utgangspunktet være et veldig småskalagreie. Mer et eksperiment enn reell produksjon. Jeg tenker å brygge cideren rett på juice-flaskene, så jeg vil få kansje 5x1 liter. Da vil det bli så sterilt som det kan, og jeg slipper å flaske om, var tanken. Jeg må riktignok ha 5 gjærlåser for å lage 5 liter.. cideren blir å gjære på rundt 18-19 grader. Bare 1 bar altså? det gjør det jo litt enklere hvertfall. Det kan godt hende du har rett i at dette er en dårlig idé, men man kan ikke la seg stoppe av en slik bagatell
  4. Pff. Ikke be meg om å gjøre som folk flest. Jeg får undersøke det på egenhand da. Takk for innspill.
  5. Hei! Om jeg bygger meg en egen vannlås med vesentlig mere motstand enn standard, vil det være mulig å få kullsyre i en cider under gjæring? Tanken er å slippe å bekymre seg for sprengte korkede flasker, og muligens spare en uke eller så. Eller vil dette bli veldig grumsete? Hvor mye trykk må til for å karbonere? Har ikke brygget så mye selv enda så er relativt fersk. Takk.
  6. hurra så langt vi er kommet det siste året Senere i tråden kommer sikkert det samme vi får høre i alle slike tråder.. men dette likte jeg, og vil gi min +1 til. kjøp noe pent brukt, ja. du vil etter en stund finne ut hva du egentlig hadde lyst på, og da kan du selge hva du enn kjøpte første gang nesten uten tap om du har gjort et greit bruktkjøp.
  7. Hensikten med den sikkerhetsplongen som her er anbefalt fjernet er vel at en revolver ikke skal gå av om den ramler i gulvet med hanen spent.
  8. Kjøp brukt. Uansett hvor mange gode tips du kan få av andre, er det ikke sikkert du blir å trives med våpenene. Når du kjøper brukt kan du skyte i et år, og selge dem nesten uten tap når du finner ut hva du egentlig vil ha.
  9. Litt ot, men jeg har lurt litt på om ikke Øystein Sunde har hørt relativt mye på Woody Guthrie i oppveksten.
  10. Stemmer for Tesro fordi jeg synes den ser bra ut. Gsp synes jeg er kjedelig, og pardini passer ikke for meg. Nå kan det hende det er mere viktig hva du synes for ditt valg av pistol, men siden du nå spør om andres mening.
  11. Selfølgelig !!!.....når noen kommer inn og ikke vet noe bedre så tar dem selfølgelig det som dem normalt ser er brukt gjennom 100 år for dem vet ikke om noe annet. Jeg vet bedre, men jeg ville likevel valgt gsg'en om jeg ville ha det gøy en dag på skytebanen og det var dette jeg hadde å velge mellom. Synes det nesten har spredt seg en ukultur blant skyttere om at man ikke skal skyte for gøy. Jeg hadde sikkert fått 3-4 poeng mere per runde med benellien, men for veldig mange av oss er ikke poenget med en dag på skytebanen å være så konkurranseinnstillt som overhodet mulig. I de klubbene jeg har vært med i, har vi hadd problemer med kraftig frafall når folk er ferdige med sine obligatoriske 6 måneder. Uten at jeg har forsket på dette, vil jeg gjette at mye dette er mennesker som vil skyte for gøy, og som kanskje ikke føler at de passer helt inn sammen med alle de småstrenge konkurranseorienterte skytterne.
  12. Noen grunn til at du ikke vurderer å kjøpe brukt? er fort litt kroner å spare der om du har smått med tusenlapper å bruke på pistol. Leter du litt kan det hende du finner noe spennende ferdig med rigg og alt.
  13. du får være testkanin du som slipper å betale moms på det.
  14. Hvor kan jeg relativt rimelig få tak i et skjefte til en smith .460? Jeg er ikke venn med hogue-skjeftet som står på originalt, men jeg vet ikke helt hvilken alternaltiver jeg har. Det må gjerne være litt større, og med grooves. vet ikke om det blir ubehagelig i lengden med et hardt tre-skjefte på denne?
×
×
  • Create New...