Jump to content

Bein

Members
  • Posts

    68
  • Joined

  • Last visited

Bein's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Bein

    nytt våpenskap

    Helt enig i dette, det gamle skapet mitt som ny huseier tar over er et skap for 14 våpen.. men med 7 våpen syntes jeg det er fylt opp nok Så jeg skal helt klart ha en "stort" skap denne gangen også, eneste nye kravet mitt er kodelås..
  2. Bein

    nytt våpenskap

    Ser flere anbefaler diplomat skapene, noen som syntes det er verdi i å gå for wf modellen til 1100kr ekstra, prisen blir jo allerede litt stiv når du legger på kodelås og frakt
  3. Bein

    nytt våpenskap

    Vi snakker om et par hagler og resten rifler.
  4. Bein

    nytt våpenskap

    Akkurat solgt huset mitt og ny eier ønsket at våpenskapet mitt skulle bli stående, greit for meg da jeg slipper å slepe det opp trappa .. Så jeg er ute etter et nytt skap og håper forumets eminente brukere hadde noen gode tips! Jeg ønsker et skap som har : - god plass til miniumum 5-7 våpen + litt ammo og diverse - kodelås + nøkkellås - god kvalitet er viktigere enn pris ( spessielt på kodelåsen) Noen som har et godt tips til et skap eventuelt et merke ? På forhånd takk Ole
  5. Hehe, problemet er jo også at all info jeg finner på nett sier jo at hundene ikke skal galloppere når man trener dem, kun trav... Men trav på en beagle er j##lig sakte!.. Hadde nesten krampe i hånda etter all bremsingen på sist tur og da var sikkert bare halvparten trav.. Føler jo også at det er håpløst.. Virker jo som man kan kjøre på så mye man vil.. Bikkja vil alltid mer! Men så er det jo dette med slitasjeskader.. Er jo livredd for slikt, derfor jeg prøver å lage et "opplegg" som gjør at hun klarer å holde konsentrasjonen lenger på lange jaktdager, og er bedre rustet mot skader pga sterkere musklatur. Dog dette har jo ingen verdi hvis jeg "trener" på henne slitasje
  6. Driver med kondisjonstrening av min beagle nå før jakta. hun er 4 år og jeg har som oftest ikke vært så flink til å trene opp kondisen, heller latt sesongstarten gå til opptrening. Prøver å være lite flinkere i år med både jogging i skogen og sykling ( mye asfalt). Hun har aldri hatt noen poteproblemer, dog er jo litt bekymret for asfalten (ledd o.l også). Greia er at jeg vet ikke helt hvilket nivå jeg burde ligge på.. Bikkja virker som er umettelig uansett.. (ligger aldri bak, er som oftest forran og drar ) Sist uke ble det 4 turer på ca 1 mil hver.. Prøver å få henne til å trave mest mulig men er jo vanskelig med så korte bein, så blir vel 50/50 med trav/gallopp. Er dette greie ukesmål siste 4 ukene ( 4-5 mil på ca 4 turer) ? Eller vil jeg "tappe" henne for mye før jakta ?
  7. Hei! Var innover mot Kvitfeten jeg hadde sett meg ut på kartet, dvs i skogområdene før Etnestølen! Aldri vært der, men virker som det var lite hytter og greit med skog Finner jeg ikke noe der, så kan jeg jo kjøre litt lenger inn på søndagen mot Kvitfeten!. Takk for tipset
  8. Jeg skal på en hytte rett ved Vangsjøen til helgen og har jaktkort til harejakt med hund. Har aldri jaktet på statsallmenningen der så lurer på om noen har tips til bra steder for harejakt i området ved Vangsjøen! På forhånd takk for tips!
  9. Innbilt er nok nå mer eller mindre over. bittelitt melk igjen men veldig lite.. Hadde nytt slipp i går etter 2 ukers pause, uttak etter 5-6 minutter og full klamp uten tap i en time! Da ble losen desverre ødelagt av en Dunker som kasta seg inn i sporet og dro etter, plutselig var de side om side i full los, og det ble dødtap for dem begge i løpet av få minutter.... Uansett.... Bikkja mi er tilbake :) ! Og det blir kirurgi etter sesongen...
  10. Da har jeg av en bekjent oppdretter av jakthunder (støvere) og dyrlegen min fått anbefalt å fjerne livmoren. Dvs ikke bruke GALASTOP vet, dyrlegen mente dette kun stoppet melkeproduksjon og gjorde lite med hormonene. Oppdretteren mente tisper ikke ble påvirket jaktmessig ved fjerning av livmor og hun skal jo uansett ikke avles på siden hun er alt for løs. Tanker/Innspill ?
  11. Jeg har en beagle på tre år som alltid har hatt mye jaktlyst, men litt treg på utvikligen, dvs endel roting, men ser fremgang! Hennes sterke side har alltid vært å få haren raskt på beina, ( losen trenger fortsatt trening ). Hun er også ganske løs, men jeg hører forskjell på støting i fot og når hun får den på beina. Intesiteten på støtingen pleier å eskalerer rett før uttak (jo "varmere" fot jo mer støting). Jaktsesongen startet bra med kjappe uttak og loser opp mot en time ( bedre enn de fleste rundene i fjor). Jeg hadde så 2 ukers opphold før avreise til fjellet for en full uke med jakt. Spent var jeg på første slipp og fotarbeidet var raskt igang, etterfulgt av støting i foten som også økte i intesitet jo lenger ut på strengen hun kom, men til min store overraskelse ble det aldri uttak! Hun begynte til slutt å gå tilbake til beiteplass for å nøste på nytt.. samme resultat. Sånn var hver eneste dag hele uka!! 3-4 timers arbeid i fot, noe med lav intesitet og noen med høy... Men hun fikk ALDRI ut haren..... Kjente overhode ikke bikkja igjen i jaktsammenheng (dog ellers virker hun helt vanlig, jaktlysten er på topp). Gjør så den oppdagelsen at hunden har innbilt svangerskap, og regner meg frem til at den har startet midt mellom siste jaktdag "hjemme" og første jaktdag på fjellet. Er dette en god forklaring på hundens manglende "avslutningsegenskaper", dvs få haren på beina eller er andre årsaker mer sannsynlig ? Eventuelt hvilke ? Hvis innbilt er årsaken, hvordan burde jeg håndtere dette ? ( Ser jo at dette kan påvirke hver eneste høst fremover) Er det noen andre med drivende hunder som har erfart lignende oppførsel i jaktsammenheng ? Fint hvis dere vil dele erfaringer med innbilt svangerskap under jakt, så kanskje noen sammenligninger kan trekkes! På forhånd takk!
  12. Da ser det ut som min lokale "pusher" av V&H får bestilt dette kyllingfettet dere har snakket om. Spm er hvor mye og når skal jeg gi dette til min beagle på 12kg under jaktuken ? Hun får 500gram V&H /m lars fordelt på 2 foringer per dag under jakt ( 250gram er daglig dose i hverdagen).
  13. Hvor kan jeg få tak i dette kyllingfettet dere snakker om ?
  14. V&H /med laks har 12,5% proteiner, 22% fett og 2% (!) karbohydrater... Egg ? Er ikke det nesten bare proteiner ? Er jo mye "trege" karbohydrater i fullkornsmakaroni, derfor jeg tenkte å spe på med dette.
  15. Jeg reiser til helgen på en ukes jakt og forer til daglig med vom og hundemat (litt forskjellig). Jeg tenkte å bruke V&H med laks under jakten og spe på med fullkornsmakaroni siden det virker som det er lite karbohydrater i V&H med laks. Kan det være en grei løsning ? Kanskje jeg burde bytte ut laksen med V&H sprint ? Noen tanker rundt makaroni for karbohydrater ? Andre tips (bikkja er en beagle, så den spiser alt jeg gir uansett ) ?
×
×
  • Create New...