Jump to content

vavlo

Members
  • Posts

    4,711
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

vavlo last won the day on December 6 2023

vavlo had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vavlo's Achievements

Master

Master (14/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • 10 years in
  • Conversation Starter

Recent Badges

1.3k

Reputation

  1. Vanligvis rangeres holdene fra siste til første og det brukes 1 skillefigur. Om dette fravikes må det i så fall opplyses om dette på forhånd. Hvilke muligheter som ligger i treffdata vet jeg ikke noe om. For NJFF gjelder foreløpig denne: https://www.njff.no/jaktskyting/terminlister-for-skytekonkurranser/Regler for jaktskyting NJFF 2020 -2024_WEB.pdf/_/attachment/inline/c2933217-6dfc-4607-8af6-6a3e051f270a:cc0ab39a1dda1009f891cfa2f9794fb78cc97c50/Regler for jaktskyting NJFF 2020 -2024_WEB.pdf
  2. En titt på hjemmesiden til Våpenbua og evt. på Finn vil nok kunne gi en pekepinn på prisnivå. Med nevnte budsjett vil jeg tro valget er begrenset.
  3. vavlo

    Bytte ut Zeiss

    Enig i det med tårnene. Brukes aktivt både på jakfelt og jakt. Sammen med bruk av avstandsmåler gir det ekstra margin. Der trådkorset er, der treffer kula (i prinsippet).
  4. vavlo

    Bytte ut Zeiss

    Nja, en x56 HT veier 570 g. På linje med, eller mindre enn noen x50 kvalitetssikter. Om skumringegenskaper veier tungt så går Zeiss godt utenpå Meopta. (iaf sist jeg sammenlignet) Synes 3-12 er et godt valg av sikte til de fleste situasjoner. 3x fungerer på korte hold og med 12x så kan en bedømme dyret (bedre) på noe avstand. Var da voldsomt til pris på ettermontering av hurtigjusteringstårn. Mener det ikke var lenge siden det var mulig å få det for rundt 3 lapper. Ikke bare prisen på tennhetter som har gått til himmels forstår jeg.
  5. Hei, og velkommen på kammeret. Om et nytt våpen ikke fungerer med ammo fra anerkjent produsent så ville jeg reklamert til selger, iaf om begge deler er kjøpt på samme sted. Ammofeil kan jo forekomme. I så fall skal våpenet fungere med andre fabrikat
  6. Nåja. Om det er grådighet som styrer prisutviklinga betyr det gjerne at konkurranseforholdene er usunne. Har du belegg eller kilder som underbygger at det ikke fremst er etterspørsel ift produksjonskapasitet som er hovedfaktor?
  7. vavlo

    Tikkaklubben

    Er nok den «ultimate» løsninga det ja. Å stresse med stadige skytebanebesøk, for å ha et innskutt våpen i jakttiden utgår.
  8. Litt på siden, men er det noe i inntrykket jeg har fått av at .243en er en noe over snittet "kilen" patron når det kommer til presisjon? Vet om et par- tre som har gitt den opp pga det. Kan jo være bare tilfeldig og ikke noe som har med patronen å gjøre som sådan.
  9. vavlo

    Tikkaklubben

    Sluttstykke er å få tak på (uforholdsmessig kostbart visstnok). Pipe i 30-06 er et alternativ. Bør gi nok hastighet og bytte av sluttstykke blir overflødig. Boltstopp og magasin må dog byttes rundt.
  10. Nei, verktøyet er (vanligvis) slik laget at halsen ikke presses helt ned til skuldra. Det blir altså igjen en liten del av halsen som ikke blir presset.
  11. Appropos skarv. Er det spiselig? Rundt her sitter skarven på stakene og hviler når en ror forbi på pistolhold. Kommer vel av at den ikke blir jaktet på.
  12. Nå virker det som at du spør om råd angående noe du selv har satt rimelig spesifikke begrensninger på. Å bygge ei "rekke lenger" rifle i 6,5 med kort pipe virker noe kontraproduktivt. Fø sklir T3x UPR i 6,5 CM eller PRC med 61 cm pipe (bare nevnt som et eksempel på rett ut av eska) rett inn i målområdet, men skjønner det ikke blir "riktig".
  13. Og Helix er produsert hvor?
  14. Nullstopp er et «må ha» om en opererer med både CV og CCV sikter. Da begynner en iaf ikke å skru feil vei fra null.
  15. Man får nok ikke av oljefilmen helt ved tørrpussing uten bruk av kjemikalier, så korrosjonsbekyttelse vil en ha selv om en drar gjennom tørr pusselapp et par ganger før bruk.
×
×
  • Create New...