Jump to content

tomant

Members
  • Posts

    81
  • Joined

  • Last visited

About tomant

  • Birthday 06/12/1978

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

tomant's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

1

Reputation

  1. Har skutt to rådyr med denne ammunisjonen i 30-06, og er meget fornøyd. Nydelige slakt med lite blodtrøsk, og det tyder på at den lager fine sårkanaler da det er kort fluktstrekning og dyret blør fort ut. Og den går utrolig presist i min børse. Nå skal den få prøve seg på elgen også.
  2. 400,- for medlemskap, ubegrenset trening og oppskyting. Beiarn skytterlag.
  3. Bruk pengene du sparer på børsa på bedre optikk. Jeg kjøpte vanguard hunter i fjord og la heller litt mer i optikken. Børsa (30.06) fungerer utmerket, så det er ikke noe dårlig kjøp.
  4. http://www.nrk.no/nordnytt/vurderer-a-oppheve-totalforbudet-mot-blyhagl-1.12178484 Spennende timer i møte nu!
  5. http://www.biltema.no/no/Fritid/Jakt/Kikare-och-Kompass/Avstandsmaler-40031/ Fungerer ok til salong og .17hmr. Ikke mere enn ok, dårlig skumringsegenskaper. Men den måler rett og er billig.
  6. Jeg har dyttet biter av isolasjon inn i kulefangeren, dette eliminerer sprut.
  7. tomant

    Pinnekjøtt

    Slik gjør jeg det med salting og tørking av pinnekjøttet: Gnir først inn sidene med bordsalt og litt sukker, så tørrsalter jeg det med grovsalt i 7-10 dager. Så dusjer jeg av saltet og henger det opp i inneboden, med en temp på mellom 12 og 18 grader, alt etter vær. Prosessen starter rundt 15-20 november, og kjøttet henger til tørk helt fram til lillejulaften. Da deles pinnekjøttet opp og lar det ligge i vann natta over. Fantastisk godt blir det iallefall.
  8. tomant

    Cz-Klubben

    Om treffpunktet hadde vært likt ved løpsbytte så hadde det kanskje vært noe for seg med flere kikkerterter. Men det blir veldig mye smør på lite flesk når systemetet er slik det er med løpsbytte på cz'n.'
  9. I halv-annen times omkrets fra Bodø har du mange muligheter; Gildeskål, Beiarfjellet, Misvær, Saltdalfjellet, Børelv som du nevner, etc. Sjekk med jeger og fiskeforeningene så får du som regel svar om jaktmuligheter. Bor selv i Beiarn, og er således midt i smørøyet når det gjelder småvilt, storvilt og fiske.
  10. Har også forløperen til s2, kjøpt på XXL i høst til elgjakta. Kaliber 30-06 med trestokk. Fikk en pakke med en Nikon Monarch 1,5-6x40. Det første jeg gjorde var å pusse ned de to punktene som ligger i løpskanalen og presser på løpet. Justerte også avtrekket litt, var veldig mye kryp i det orginalt. Timney-avtrekk skal muligens bestilles. Forskjellen på "S1" og S2 er, hva jeg kan se, sikringen. S2 har tre-punkts, mot to-punkts på "S1". Uten at jeg har målt eller testet presisjonen, så er jeg utrolig godt fornøyd med den. Skøyt inn, med tofot, på 150 meter, og samlinga var på ca 5-6 cm uten noe mål om best mulig samling. Sats på god optikk, så har du en flott storviltrigg
  11. Var på rypejakt i dag med hagle og 17 hmr. Rypa var skjær og lettet på 50-100 meter, men var heldig og fikk ei med hagla. Så var det frem med .17 kaliberen, fant en flokk på 12-15 ryper og la meg klar. 4 ryper lå igjen! Riktignok 6 skudd ble avfyrt uten demper, men på 100 meter ble de merkelig nok ikke redd for smellen. Brukte 20 gr Gamepoint og kjempefine slakt. Vindstille og perfekt for 17 hmr'n.
  12. tomant

    Weatherby-klubben

    Hei Får også melde meg inn i klubben med ei Vanguard med trestokk og i kaliberet 30-06. Toppet med en Nikon Monarch Gold 1,5-6x42. Fikk et meget godt pakketilbud fra XXL i høst, så da var det bare å slå til. Har allerede felt elg med børsa. Det første jeg gjorde var å frilegge løpet før innskyting, samling på 100m med Norma 150 gr FMJ ligger på 20-25mm og det er jeg mer enn godt fornøyd med. Nok for å legge elgen i bakken.
  13. Leupold lages i USA, og der brukes det bare tommer. Ikke gjør deg den dårlige tjenesten med å kjøpe umbrakonøkkel på biltema e.l., Wurth, AEO e.l. er rette plassen å handle på.
  14. Og hold deg unna Remington 572 pumpesalong. Veldig dårlig presisjon i den saken. Har den selv, artig for ungene og thats it. Sent from my GT-I9506 using Tapatalk 2
  15. Erlend M, du har rett i det. Det er 10-12 år siden banen ble bygd, og fremgangsmåten ble gjort noenlunde slik du sier. Men den lokale onkelen var til stor hjelp, vi var i kontakt med han før og under prosessen slik at alt som ble gjort, var iht forskriften(e). Det var egentlig forbausende enkelt å få til en bane, alt gikk på skinner for vår del. Sent from my GT-I9506 using Tapatalk 2
×
×
  • Create New...