Jump to content

YnStee

Members
  • Posts

    592
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

YnStee last won the day on November 14 2022

YnStee had the most liked content!

About YnStee

  • Birthday 03/29/1986

Recent Profile Visitors

1,028 profile views

YnStee's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post

Recent Badges

108

Reputation

  1. Nokon som har gjort seg erfaring med denne?
  2. Kjører sjølv 6mmPPC til fugl. Lader per nå 90gr scenar, lagt til ca 810ms. Rypebestanden har kollapsa aldeles her, så formålet som rifla ble bygget til, er fremdeles ikkje utprøvd, men teoretisk skal den være meeget fint egnet Senest i går var jeg på nippet til å annonsere etter en neve med 105gr å prøve, av ren nysgjerrighet. 1:8 stigning i mi, så vore interessant forsøkt denne. Når det samtidig er stort sett utsolgt for 90Gr, så er det enda et påskudd for å teste 105`n.
  3. YnStee

    Hundefor

    bruker kun Vom på min tjt
  4. YnStee

    VErsaPod mod. 2

    Hei. Nokon som har denne og kan måle kor tjukt gods det er på "hylsa" som går innpå versapod pinnen i stokken? Er noget lite avstand mellom pipe og den på rifla mi, så vore greit vite før eg bestiller evt.
  5. Hei Hva er det å velge i av tofot for liggende skyting, gjerne for innfesting på picatinny skinne og helst quickfunksjon på/av. Er ikke interessert i å bruke 3-5000 for en tofot på 82gram, om den veier litt gjør ingenting. kriterier: - hurtighendel for av/på - vugge
  6. endte opp med å kjøpe Ravnø sekken. Meget godt fornøyd etter første hausten
  7. Fekk omsider innvia PPC'n på rev i natt. Stor og tung hannrev, med nydelig pels, helt uten håravfall, noe jeg sjelden har sett så sent på sesongen. 65gr vmax, snilt ladet til ca 940ms gjorde jobben. Har også plukka ei kråke og ei skjære tidligere med samme oppskrifta. Reven var omtrent et hode lenger enn sine artsfrender frå tidligere i vinter.
  8. Omsider fått gjort første test i dag. Rifla måtte inn att til børsis pga grums i kammeret. Ikkje akkurat beste forutsetning for test, men hadde liggende 6 stk 90gr scenar som måtte prøves. Hylsene var skutt i gamlepipa (kommer for salg), og egentlig ferdiglada til den, men pga pipebyttet så hadde jeg ikke tomme hylser. Tok bare nappa ut sako kula og veide opp krutt på nytt og satte i Scenar'n. Tenkte heller ikkje på i farten att jeg kunne necksiza uten at hetta hadde gått ut. Så, her var det både hylser som var skutt i og lada til gamle pipa, samt dårlig/ujevnt kulehold Men, Scenar blir spennende å teste mere, etter 2 skudd for å komme inn på skiva, så tok jeg 4 skudd serie, lovende er den:
  9. Har sett på den Ravnø sekken, nokon som har gjort deg erfaringer? Kontra Stone Glacier, så er det fort minst 3000,- forskjell i pris......er høgaktuell hvertfall. Ønsker ein sekk som ein faktisk kan jakte med, samt bære hjorten i ut av skogen att. Powerframen funker fint til det siste, men heilt håplaus å ha på ryggen når ein går i skogen for å jakte. Fram til nå har jeg løst dette ved å legge Powerframen på et strategisk punkt i skogen, for så å gå tilbake å hente den ved slakting.
  10. Hei Snuser på å bytte ut Powerframen min med en smidigere løsning. Powerframen er solid som faen, men høy egenvekt og klumpete reimer og lite smidig Bruken er tunge bører på hjortejakt 30-40kg i sekken er normalen ofte. Hvilke erfaringer har folket gjort seg de siste 3-4 årene med aktuelle modeller for slik bruk? Ønsker sekk med mindre egenvekt og mindre klumpete. Stone Glacier er knall, men DYRT. Er jo helt sikkert andre sekker med ramme/hybrid løsninger som fungerer smertefritt til min skisserte bruk. Vekt over 40 kg forekommer sjelden. Jeg er 181cm og normalt slank. Tips til sekker å se på mottas med stor takk
  11. YnStee

    Rifle, revejakt

    Sorry, var meint til trådstarter denne ja Gjør det enkelt for deg sjølv og gå for 223. Plenty med ferdigrulla ammo til alle dine formål. At kaliberentusiastene her inne foreslår diverse andre kreasjoner ville jeg lukka augene for. med 223 så legger du kvar ein rev død på flekken, du får kjøpt både varmint ammo ferdigrulla, blyspiss, heilmantel etct etc i kvar ein våpenbutikk. Utvalget av rifler er også stort. Det enkel er ofte det beste, samt rimeligst. Om kula forlater pipa i 1200ms eller 900 har ingen praktisk betydning for mikkel sin del. Men om kula kommer fra en 223 hylse eller en eller annen "raring" har en del si for lommeboka og hodebryet på både kort og lang sikt. Og nei, jge har ikkje 223 sjølv, men vore med i gamet såpass lenge at en ser at det er eit jævla fornuftig valg.
  12. YnStee

    Rifle, revejakt

    Gjør det enkelt for deg sjølv og gå for 223. Plenty med ferdigrulla ammo til alle dine formål. At kaliberentusiastene her inne foreslår diverse andre kreasjoner ville jeg lukka augene for. med 223 så legger du kvar ein rev død på flekken, du får kjøpt både varmint ammo ferdigrulla, blyspiss, heilmantel etct etc i kvar ein våpenbutikk. Utvalget av rifler er også stort. Det enkel er ofte det beste, samt rimeligst. Om kula forlater pipa i 1200ms eller 900 har ingen praktisk betydning for mikkel sin del. Men om kula kommer fra en 223 hylse eller en eller annen "raring" har en del si for lommeboka og hodebryet på både kort og lang sikt. Og nei, jge har ikkje 223 sjølv, men vore med i gamet såpass lenge at en ser at det er eit jævla fornuftig valg.
  13. Jeg freste ut den gamle beddinge i bakkant, fylte med hysol, samt fylte igjen alt i framkant. Blokka ut ish der magasinet sitter. Måtte ta det i et par omganger, borra ut til rekylklakken framme, fikk den ca på rett høyde osv, borra ut der bakre skjefteskrue er, bedda inn rekylklakken, samt bedda inn bakre festet og langsmed kassa osv i en operasjon. Konklusjonen er hvertfall, at det er null problem å tilpasse en slik stokk fra lang mekanisme til kort, alt løser seg med fyllmasse, fil og sandpapir. Det tar bare litt tid.
  14. Skjedd litt sia sist, fekk muligheten til å få hånda på ei kvalitetspipe i 1:8 snurr, så rifla har akkurat komme att frå Rafdal nå rett før jul. 50cm pipe, 20mm ved munning og glassblåst, samt gjenget for demper. Stokken er ferdig, siste laget med klarlakk lagt i kveld. Strukturlakk under, så god friksjon grepet vart mykje bedre for liggende skyting, som den vil bli brukt til. Farge? tja, tok det jeg hadde, så da ble det litt grønt. Ikke fått prøvd rifla etter pipebytte, mangler optilock ringer....godt fornøyd sålangt hvertfall.
×
×
  • Create New...