Jump to content

Osse

Members
  • Posts

    403
  • Joined

  • Last visited

About Osse

  • Birthday February 21

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Osse's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Whoa!! Da tikket det inn en hyggelig melding her om at noen tok jobbehelga mi, så hvis det fortsatt er mulig stiller jeg i benk begge dager. mvh Knut Inge Olsen
  2. CCI 450 er hardest av small rifle, brukes hvis man plages av kratring feks med 6.5*47 Sent from my ST17i using Tapatalk 2
  3. Osse

    Hylsevalg

    I mine blanke Cheddite vises det godt. De andre wadene holder helt tett, og virker mye jevnere. Sent from my ST17i using Tapatalk 2
  4. Osse

    Hylsevalg

    Det kommer nå mest an på waden da, du må ha en wad som passer tiltenkt ladning OG hylse. Jeg har ladedata for Trap Commander wad, HCD21 wad og VP10. Disse passer europeiske hylser. Federal 12S4 passer dårlig i eurohylser (kruttlekkasje) Ballistic Products' Trap Commander og HCD 21 er laget hos Baschieri&Pellagri og kan kjøpes som sådan fra Siarm i Italia.
  5. Ut fra det lille jeg har gjort av skyvelærsgymnastikk kan jeg ikke begripe at det vil skille mye mellom cheddite, fiocchi og Eley?
  6. Jeg brukte også duplex-ladninger for 20 år siden, det høres jo forlokkende ut med en patron som dekker både stort og smått vilt. Men grunnen til å velge større hagl er jo behovet for større inntrengning. Så hvis du skyter på et vilt der de små haglene blir for små, da har man en sverm med alt for få hagl som er store nok, omvendt, på mindre vilt vil svermen ha mange hagl som er unødvendig store på bekostning av antall/dekning. Så jeg lader ikke duplexladninger.
  7. Osse

    Greske data

    Jeg har kommet over en side med artikler og en del ladninger med europeiske komponenter. Kan få kjøpt krutt i syltetøyglass http://translate.googleusercontent.com/ ... 9fFK6tAtdQ" target="_blank
  8. Her er artiklen til G Kolbe: http://www.border-barrels.com/articles/bmart.htm Jeg bruker av og til JB eller IOSSO, men ikke med den hensikt å glatte finishen i pipa.
  9. Jeg ville latt det være. Løpet skal ikke være polert, da mantler det. Er det maskineringsmerker kan du ikke fikse det, så jeg ser ikke helt hva du kan oppnå. Skaff deg KG12, hold øye med mantlig de første skudda. Er mantling et stort problem enda etter 100 skudd så får du vel revurdere.
  10. Hva slags pipe er det? Er det ei custom pipe ville jeg holdt alle slipemidler langt unna, det SKAL være en struktur i stålet. Er det billigpipe skal jeg ikke uttale meg.
  11. Det er mangelen på match-avtrekk som er problemet med M55/65.
  12. Er det noen som vet hva slags wad det er snakk om som UnA benevner for eks: Välitulppa: 12/8,5 - 12/4 og Välitulppa: 12/4 Det har jeg ikke funnet ut av enda.
  13. Jepp, det har jeg gjort; sett på basewaden. Der står det hverken cheddite eller fiocchi Men da kan jeg utgå fra at de svarte clever mirage er cheddite, og bruke dem som referanse. Og hvis eley-waden er av samme høyde og plasthylsa like tykk, da kan jeg bruke ladedata om hverandre. Kan noen peke på en link som forklarer hvordan de forskjellige hylsene ser ut innvendig?
  14. Hva er det for hylser brukt i den Clever Mirage hylsa da? Sitter også på en sekk med blå Eley VIP Steel, håper jeg kan identifisere dem og finne en tennhette som passer. Noen som bruker Eley? Har bestilt Fiocchi hylser og tennhetter fra Staffans så jeg har noe å starte med, men hadde vært fint å slippe å handle hylser mer. Ja, og jeg trenger ladepresse...
×
×
  • Create New...