Jump to content

Röda_Lacket

Members
  • Posts

    402
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Röda_Lacket's Achievements

Rising Star

Rising Star (9/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

36

Reputation

  1. Dersom skyting ikke skal være en aktivitet for bønder, samt aldrende folk fra middelklassen og oppover, må det en rekke endringer til i Norge. Unge folk leier ofte bolig i byene i dag, og folk flest bor i by. De kan godt ha krav om våpenskap, men kravet om fastmontering eller vekt over 150 kg må fjernes.
  2. Tror nok at de samme politikere som sier ja til amerikanske militærbaser i Norge, etter hvert vil innføre utvidet knivforbud. - Etter amerikansk mønster. Tror amerikanske myndigheter synes det er et lite problem, at amerikanske borgere får lære at barn med slirekniv kan være helt normalt.
  3. Jeg tror ikke myndighetene i Norge egentlig på egen hånd er så opptatt av dette med kniver. Men i land vi samarbeider med har de regler for kniver. Kniver som selges til speidere i Norge har blad over 3". I det amerikanske rettssystemet legger de mange steder til grunn at bæring av en slik kniv innebærer forsett om bevæpning. Det kan ha konsekvenser - i verste fall i en straffesak der kniven er brukt som våpen. Tror man i enkelte land har sett seg lei på holdningen man har til kniver i Norden.
  4. Selv om en kniv med 5-6 cm blad er funksjonell for noen. Så tror jeg ikke det blir noen grense lavere enn 7,5 cm blad (3"). Det er nok den absolutte smertegrensen. De har lang erfaring med bladlengdegrense over dammen. Det vil jo være en del "pre-ban" kniver i Norge. Det viktigste er vel å stoppe fritt salg. Så vil det gå seg til over tid.
  5. Byråkratiet i forbindelse med slike regler blir minimalt. Du må kunne legitimere deg som storviltjeger for å lovlig eie kniver over 3". Du må ha tillatelse til å inneha hvis du er samler osv.
  6. Blir nok heller sånn at straffedømte etter hvert kan få forbud mot å eie kniver som er til å bære ute. Med en bladlengdegrense på for eksempel 3", må nok for eksempel storviltjegere ha unntak. Samling og slikt kan også tenkes. Men for folk flest blir det nok ikke unntak.
  7. Blir nok etter hvert heller grense på bladets lengde, med unntak for kjøkkenredskaper. Må nok også ha unntak for noen som har spesielle aktverdige behov.
  8. Vet ikke om HV har bajonetter. Men bajonetter i Forsvaret er vanligvis ikke slipt i fredstid.
  9. Kjenner noen som er i HV. Hvis du ikke har eget multiverktøy, blir det utdelt Victorinox multiverktøy. Men ikke en per mann. De har slirekniv som lagsutstyr. Da kalt håndverkerkniv.
  10. Det går nok mot at det kommer flere restriksjoner på kniver. Hvordan er det for eksempel gått med vanlige soldaters adgang til å bære slirekniv i Forsvaret? Nå blir man anbefalt å ta med Leatherman hvis man har.
  11. Gangster rap er i stor grad pop musikk. De som hørte på det var ungdom fra middelklassen. - Og de forble i stor grad ungdom fra middelklassen.
  12. Nei, men det er vel også noe som heter affekt. Uansett, lovgivning som tillater bæring av kniver uten lås fører i liten grad til at slike kniver blir brukt i voldelig sammenheng. Men blant folk som nerder dypt om kniver, så mener noen kanskje at det egentlig ikke har noe å si om en liten foldekniv har lås eller ikke. Selv om mange vanlige folk skiller mellom slike kniver.
  13. Det med at en kniv er en kniv, er kanskje sant for folk som som er veldig interessert i kniver. Dersom du har små nok hender, har de minste generelt nyttige knivene 5-6 cm blad. En slik liten kniv kan brukes til å påføre folk alvorlige skader. Du må nok ned på 3-4 cm blad før den potensielle faren er vesentlig redusert. Men da synker også nytteverdien som redskap i mange sammenhenger. Det at en foldekniv ikke har lås, reduserer blant normale folk faren for misbruk. Men det er ingen 100% garanti. Mange land i verden er veldig fornøyd med lover som har bladlengdegrenser. Dette er skjønnsmessig fastsatte grenser for hva man i de fleste sammenhenger aksepterer at folk bruker som verktøy. Kjøkkenredskap i eget hjem er da unntatt for eksempel. Om jeg ikke tar feil, var det i en delstat i USA man først innførte bladlengdegrense på 3.5". Men mange amerikanske jurisdiksjoner har i dag grense på 3". Det som er spesielt med de amerikanske lovene om lengde på knivblad, er at de ofte sier at man skal anta at bæring av kniv over grensen innebærer forsett om bevæpning.
  14. Det er vel i tillegg Zombie kniver som er ulovlige i UK. Det er et veldig vagt begrep. Som de nå kanskje har planer om å utvide til Zomibe kniver uten grønnfarge... Aldersgrensen gjør det forbudt å selge kniver til folk under 18. Akkurat det med sveitserkniv osv. er de litt heldigere enn oss med ja.
  15. Både ja, og nei. De har ikke 25 cm regel. Men de har masse regler om kniver og skarpe gjenstander som er ulovlige. Aldersgrense på kniv har de også. Hvis vi snakker om eierskap.
×
×
  • Create New...