Jump to content

Carl-gustav12

Members
  • Posts

    1,243
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Carl-gustav12's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine Rare
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

  1. Det er og stor forskjell på hvor godt hver enkelt merker rånelukt. Det er ett større andel kvinner som legger merke til denne lukten enn menn. Om jeg ikke husker helt feil, så kjenner ca 45 % av kvinner rånelukten, mens det er ca 25% menn som merker den. Så om man aldri har kjent rånelukten, så er ikke det med å varme opp kjøttet en idiot sikker test, kan jo hende man ikke lukter det, mens fruen hjemme kjenner det med en gang.
  2. Ja det glemte jeg, det er manuell sikring på sportingen, men jeg syns det er null stress. Kunne ikke tenkt meg å hatt automatisk på banen ihvertfall.
  3. 686E sporting er en banehagle, største forskjellen er vel at den er en del tyngre, samt den har vel ikke noe gravyr. Jeg har en 686E sporting og syns den blir for tung til jakt med mye gåing. Til posteringsjakt er den suveren.
  4. Så du mener en som jobber hos beretta ikke har peiling på hvordan våpen skal behandles? Jeg lukker bare hagla pent når jeg skyter, har liten tro på at det gir noe slitasje av betydning.
  5. En kamerat av meg har en foxterrier som loser på rådyr, er ikke akkurat noe vakker los, men det har blitt skutt en del rådyr for den. Henger ikke på så fryktelig lenge, så brukes mest på små teiger. Har og blitt skutt en del rev for den.
  6. Eller det å gå i trapper, det er vel ca 50 dødsfall i året i trapper og ca 30000 skader.
  7. Imponerende at du skyter over 45 skudd hver eneste dag hele året, i 3 år.
  8. Har jaktet noen steder der man må løse jaktkort i en grunneierforening, skal man jakte på innmark i tilleg, så kreves det tilatelse fra grunneier og i tillegg til jaktkortet.
  9. Neida, det finnes hagler uten automatsikring, jeg har begge deler. Konkuransehagler kommer ofte uten automatisk sikring. Jeg har begge deler, altså hagle med og uten automatisk sikring, null problem i bruk, jeg pleier alltid å dobbelsjekke sikringen ofte alikevel.
  10. Bare fordi jeg er nysjerrig, hva slags jobb har du der du har bruk for termisk kikkert?
  11. Jeg har mine tvil til at drone går under definisjonen luftfartøy. Modellfly går ikke under denne definisjonen etter det jeg kan skjønner, så da gjør nok ikke drone det heller. - Hva er skiller et modellfly fra et ubemannet luftfartøy? Et modellfly benyttes utelukkende til rekreasjon, sport og/eller konkurranse, mens et ubemannet luftfartøy benyttes til en eller annen form for nytteflyging eller kommersiell flyging http://www.luftfartstilsynet.no/selvbetjening/allmennfly/RPAS-FAQ/
  12. Nå vet jeg at du har utelukket denne pannen, men jeg kjøpte en Jamie Oliver panne på jernia til halv pris, er den beste panna jeg har hat til nå. Nå har jeg ikke brukt den mere enn ca 5 måneder men den ser fortsatt ut som ny.
  13. Jeg har elektroniske ørepropper, og det er vel den beste investeringen jeg har gjort når det gjelder jaktutstyr. Hørselen min er glatt verdt de kronene dette koster. Jeg brukte hørselvern før, men syns de ble ubehagelige etter en liten stund. Er veldig godt å få ut proppene når dagen er over, men mye mye bedre enn å bruke hørselvern. At du ikke liker å ta vare på din egen hørsel, er igrunn bare ditt problem, men er kjedelig å få tinitus og nedsatt hørsel i ung alder.
  14. Jeg brukte Mega før, har bare skutt rådyr med den, men syns slakta ble fine. Var så ett år jeg ikke fikk tak i Mega, så prøvde Oryx i steden, har ikke skutt så mange rådyr med Oryxen, men merker ikke så stor forskjell på Mega og Oryx. er vel skuddplassering som avgjør mye hvordan slaktet blir, har ett par stygge slakt med megaen, men det var nok min egenskyld. Når jeg har fått brukt opp lageret av Oryx, så er planen å prøve Ferdigrulla Rhina 150 grs.
  15. Bare du får skutt en del, så klager du snart på at hagla har blitt slarkete. PÅ vei opp så skal den vel gli over noen låser og sånt, regner med at de gir litt motstand før alt har gått seg til skikkelig. Er det noe forskjell om du holder over top leveren eller ikke?
×
×
  • Create New...