Jump to content

leffa

Members
  • Posts

    33
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

leffa's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Fant denne http://stevespages.com/pdf/colt_sauer_s ... _rifle.pdf
  2. Hei. Ser det er en stund siden spørsmålet, men kan være aktuelt enda. For å demontere sluttstykket, må du holde inne tappen, ca 2/3 bak på sluttstykket, rett foran låsklakkene, slik at den blir liggende flat og samtidig vri bakre del av sluttstykket. Da kan du dra ut hele tennstiften i ett stykke. Justering av avtrekk, skal være ganske enkelt. kjøpte mitt våpen i 85 og justerte det til det letteste (litt over kiloen) Husker ikke hvordan eg gjorde det, men tror det er mutteren som låser en liten bolt med gjenger. mutteren må løsnes og bolten skrues opp litt, for lettere avtrekk.. Har ikke skrudd på den nå, for eg er fornøyd med avtrekket som det er.
  3. Har en lik. Spørsmålet om den passer deg er vel umulig å svare på. Lengden passer meg bra, men måtte bygge opp kolben for at den skulle passe i høyden. Kolbekappen er ca 1,5 cm tykk, så her kan du bytte til en tynnere, eller bygge ut med mellomstykker. Er 15 cm korter enn deg, men det trenger ikke bety at den ikke passer deg. Her kommer også ansiktsformen inn, ligger du feil i forhold til sikteskinna, så må kolben justeres opp, ned eller sideveis. Er ingen ekspert, men tror ikke det er lett å komme med fasit, uten å se deg "montere" hagla.
  4. leffa

    SIG P210-7

    Har kommet over en brukt SIG P210-7 22LR med Nill Griff skjefte til salgs. Noen som kjenner til denne? Pressisjon, justering av avtrekk, avtrekksslep, tilgang til reservedeler, osv? http://www.waffen-bock.eu/fileadmin/egun/2846-1.JPG" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank http://www.waffen-bock.eu/fileadmin/egun/2846-2.JPG" target="_blank Med det samme.... noen som vet om evt "problemer" med våpen import til privat bruk, fra Tyskland?
  5. Børsa ble med på jakt:-) Oppskytingen gikk bra den, på første forsøk, men ikke så god samling som i "gamle dager". Hjort ble det også, selv om eg satt og sikret, for en som skjøt sin første hjort På smygjakt blir det ofte korte og kontrolerte hold, uten at dyret vet at vi er der. Det er målet, blir vi sett, så lar vi de gå. Skal uansett ta videre tipset om å dreie utover, for å unngå grader i munningen og å dreie vinkelrett kroning. Takk for gode tips
  6. Takk for gode tips. Blir borte fra kammeret i ett par dager, grunnet hjortejakt:-) Lykke til med jakta, til dere alle:-)
  7. Er dessverre skrudd sammen slik at eg helst vil gjøre slike ting selv. Er litt sta på det punktet.. Kryper til korset, når alt annet har feilet;-) Det blir nok en runde til i dreiebenken. Gjenging og kroning ble utført av en bekjent, som jobber som mekaniker instruktør, så all tvil til side mtp kompetanse. Likte 90° tipset;-) Skyter ikke mer enn 50-150 skudd i året så det bør holde noen sesonger.
  8. Brukte dreiebenk med senterspiss og gjenget med gjengestål, i benk, så gjengene skal være i orden. Min teori er at svigningene i løpet kaster kulene litt hit og dit. alternativt at kroningen er feil, men den ble også dreid i benk. Å kappe løpet litt og gjenge på nytt, er ett godt alternativ. utgangspunktet på løpet er 58,6cm. kan vel ta 1,5cm uten at det går for mye ut over hastighet/storvilt kravet..
  9. Og derfor måtte eg gjøre det på nytt, denne gangen i dreiebenk og gjengestål. Gjengesnittet er først og fremst til fjerning av kruttslam, rust, osv. Har tenkt at det kanskje er resonansen som gjør det. kanskje å kappe 1,5cm til vil løse problemet?
  10. Trenger gode tips. Har en Carl Gustav 3000 6,5 (sauer 90) kjøpt på midten av 80 tallet. Fantastisk våpen med under 3cm samlinger på 100m, i alle kulevekter, men... Gjenget opp løpet i UNF1/2-20 (har eget gjengesnitt) og monterte på demper. Første gjengeforsøk ble misslykket og eg måtte kappe 1,5 cm og gjenge på nytt. Det ble bedre (gjenget i dreiebenk) har også kronet løpet med 11 grader. Problemet er at pressisjonen er borte.. egen spredningen er ca 15cm på 100m, uten demper og rundt 10cm med demper. Kjenner det er ørlite kast i demperen, når eg skrur den på. Tørr rett og slett ikke bruke den på rev og gås lenger. Er det noen som har noen gode "børsemaker" tips om hvordan eg kan få min rifle tilbake til start? Tips om hvor eg kan få kjøpt nytt løp, tas i mot med takk, (som siste utvei;-)
  11. Kjøpte min første rifle i 86. en Carl Gustaf 3000 i 6,5. Fikk den for 7,500,- (utstillings modell:-) hos Thonning sport i Bergen(RIP) Kommer aldri til å bytte den. Har stelt godt med den i høst, kom halveis med skjefte oljen iht Raudnakkes oppskrift, før kona ville overta Spisebordet;-)
  12. Har så smått begynt å tenke på pipebytte på en carl gustaf 3000 (Sauer 90) fra 6,5 til 30-06 eller 9,3x62. Spørsmålet: Har Carl gustaf pipen samme type gjenger som Sauer 90, evt. har Sauer samme gjenger på alle løp og kan brukes på alle låskasser? Både Carl Gustaf og Sauer 90 er ute av produksjon, så eg regner med, det blir ikke lett å få tak i orginal piper.
  13. Stjeler tråden litt, siden den har lagt død i noen mnder;-) Er også på jakt etter rimelige luft våpen til ett nystartet bedriftsidrettslag. Noen som har erfaring med en eller flere av de her? http://www.toolfarm.no/?PageID=224&ItemID=184" target="_blank http://www.toolfarm.no/?PageID=224&ItemID=1035" target="_blank http://www.toolfarm.no/?PageID=224&ItemID=686" target="_blank
  14. Ett tips til de som har tenkt å begynne å blåse. IKKE ta munnen helt bort i kammeret, da får du en svart olje/krutt ring rundt leppene og da ser du ikke fullt så kul ut lenger;-)
  15. Tok min første rev med 17hmr V-Max, for ett par dager siden. En voksen på ca 5-6 kg. Avstand ca 50m. Første skuddet traff i bogen og den ble liggende, men kastet på hodet, så eg ga den en til på samme sted. Men selv det var ikke nok, måtte ha ett tredje fangst skudd... Det virket som om lufta ble slått ut av den, men den kviknet til etter noen skunder. Har ikke gitt opp 17 hmr enda, må prøve Gamepointen og se om den er bedre. men om den ikke er god knall på rev, så er det rett tilbake til 6,5 den funker i hvertfall;-)
×
×
  • Create New...