Jump to content

aka

Members
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

aka's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. ett godt råd er å kjøpe ladeboka og lese denne noen ganger, det hjalp meg. Der står det mange anbefalte ladninger til 308. Hele ladeprosessen er beskrevet der, også feller du kan gå i. lee ladesett får du ned i ca 1100 kr. De andre ladesettene må du nok over 3000.
  2. måtte kjøre tikka sporter dagen etterpå for å hente bilen, man kan jo si det slik at nervene hans var litt frynsete. Men han konkluderte med et han "trodde" det hadde gått bra. Han var rødøyd, skalv på hendene, luktet vondt og hadde en gjennomtrengende whiskey stemme
  3. Er ute etter 12/6.5x55, 12/ 222-223 eller et annet høvelig kaliber. noe jeg kan bruke på alt fra fjellrype til rådyr.
  4. Hei er det noen som kan hjelpe meg til å finne et kombiløp til valmeten min. Det har vist seg vanskelig å få tak i. Hvem jeg må kontakte osv. Er primært interessert i ett brukt løp.
  5. Hei jeg har kjøpt meg ei salong rifle som jeg er meget fornøyd med så langt. men avtrekket er litt for tungt synes jeg. Er det noen her som vet hvordan man stiller avtrekket på denne rifla?
  6. aka

    justering av avtrekk

    har en mauser jeg skyter jaktfelt med, og har lyst på et lettere avtrekk. den som står på nå heter BOLD, og det er to justeringsskruer foran. disse ser forseglet med en eller annet gul gugge. hvordan justerer jeg avtrekket?
  7. hei er selv i utprøvingsfasen av 240 wby ladninger. Jeg har fått ei ladning til å gå meget bra. lapua 77grs. med norma 15 krutt. Hadde 54 grs i hylsa.
  8. Jeg hadde funnet ei godladning til wed 240 mag min. dette var med norma 15 krutt. Har nå kjøpt gjennom skytterlaget to kilo raufoss 15. Er det noen som vet om det er forskjellig brennehastighet på de to?
  9. Kan ikke komme på noe annet negativt en at lettskremt vilt kan se reflekser. Dette kan man selvsakt teipe.
  10. men er det noen som vet hvordan heldempet er i forhold til vanlig demper ?
  11. Går og lurer på om jeg skal kjøpe ei heldempet salongrifle fra alm. Tenker primært på ei ruger 10/22. Er det noen som har erfaring med disse våpnene. Hvordan er f.eks. dempingen i forhold til en ordinær lyddemper?
  12. hei er på utkikk etter ett kombiløp til valmet 412. i denne forbindelse har jeg ett spørsmål. passer et kombiløp fra valmet 212 på ei 412?
  13. aka

    Fjellvann

    fisker mye i fjellvann i troms og det varierer hva som er bra. får ofte på små spinnere. i noen vann funker det med en sluk med et markdrag etter, dette er ofte røya intressert i. brukte før å lage meg ei kasteline når jeg skulle sov noen timer. Bandt ei tynn sene i en stein, denne var festet i et tykkere snøre med mange markkroker. Deretter kastet jeg det jeg klarte. det tynneste snøret slet seg når jeg dro inn. Har fått mye fisk slik. Når det gjelder garn synes jeg at vannet må være stort. Ingenting irriterer meg mer enn små fine fjellvann som ødelegges av garn.
  14. solgte i dag min baikal izh-46m på finn. Dette er en veldig bra pistol til både konkuranse og trening. den går ikke på gass. det var fullt justerbart avtrekk og anatomisk grep. presisjonen var utmerket.
×
×
  • Create New...